Jump to content



προβλημα με μνημη σε windows 7 x64


predator71442169227

Recommended Posts

καλημερα,χθες καθομουνα στο pc k χαζευα στο ιντερνετ κ ξαφνικα παει το ματι μου στα gadgetakia που εχω στο πλαι για τις μνημες αντι για 8 gb να δειχνουν 7167 gb,ανοιγω ενα cpu z κανονικσ εβλεπε 8 γιγα ανοιγω σημερα το system των windows k μου βγαζουν 8 γιγα αλλα 7 usable αυτο πως εξηγειται?κ παλιοτερα που ειχα 64μπιτα λειτουργικα τα βλεπανε ολα ασχετο αν δεν την γεμιζανε ποτε την μνημη.

http://img704.imageshack.us/img704/4461/45869541.png

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον το προβλημα λυθηκε!!! Αυτο συμβαινει από καποια tweaks που βαζουν εφαρμογες η από καποιο tweak που εμεις βαλαμε. Στην προκειμενη περιπτωση εγω και ο predator το καναμε manual (δικη μου ιδεα ηταν!!!!!!)

Η λυση είναι η εξης: Παμε στο run (win+r) και γραφουμε msconfig. Στην καρτελα boot παταμε το Advanced options και κοιταμε το Maximum memory να ειναι ξεκλικαρισμενο. Αν ειναι κλικαρισμενο το ξεκλικαρουμε.

Σε αυτην την καρτελα ουσιαστικα λεμε στο pc πόση μνημη μπορη να χρησιμοποιει για το boot. Αυτη όμως η μνημη μετα δεν ειναι διαθεσιμη στα windows.

Την άλλη επιλογη Number of processors την κλικαρουμε και απο την drop list επιλεγουμε τους πυρηνες. 2 αν εχουμε διπυρυνο 4 αν εχουμε τετραπυρηνο κλπ.

Με αυτη την επιλογη του λεμε οτι στο boot μπορει να χρησιμοποιει ολους τους πυρηνες γιατι απο default τα win χρησιμοποιουν μονο τον 1.

Αυτα λοιπόν, ελπίζω να βοηθησα!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.