Jump to content



LAPTOP SONY VAIO VGN-FZ38M - ΟΘΟΝΗ|ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ


_gladiator_

Recommended Posts

Έχω το laptop "Sony Vaio vgn-fz38m" και "Windows 7". Το έχω εδώ και 3 χρόνια περίπου χωρίς κανένα πρόβλημα και είχα "πάνω του" τα "Windows Vista" μαζί με "Linux Ubuntu" και κατά τον περασμένο Ιούλιο έβαλα "Windows 7" μόνο.

[ Link:

http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/specifications/index.aspx?l=en_GB&m=VGN-FZ38M ]

Το απόγευμα, ξαφνικά, ενώ σέρφαρα στο internet σβήνει η οθόνη, αλλά το laptop φαινόταν να λειτουργεί(ήταν αναμένα τα φωτάκια). Πάτησα κάποια πλήκτρα μήπως λειτουργήσει η οθόνη αλλά τίποτα. Τελικά πάτησα το "on/off" για να απενεργοποιήσω το laptop και μετά να το ενεργοποιήσω. Όταν εμφανίστηκε η οθόνη με το λογότυπο του VAIO, υπήρχαν στην οθόνη κάθετες κόκκινες γραμμές και στη συνέχεια κάθετες άσπρες διακεκομένες γραμμές μέχρι που έφθασε στο λογότυπο των Windows και αχνά από πίσω από το λογότυπο φαίνονταν πάλι κάθετες κόκκινες γραμμές και δεν έμπαινε στα windows. Η ίδια διαδικασία επαναλήφθηκε 3-4 φορές.

Μετά σταμάτησα και άρχισα να ψάχνω στο internet για το πρόβλημα και βρήκα ότι και άλλοι το είχαν πριν από εμένα με laptop sony vaio. Και τελικά υπάρχει πρόβλημα στην κάρτα γραφικών(NVIDIA GeForce 8400M GT) που η ίδια η sony αναγνώρισε.

[ Ανακοίνωση sony:

http://genesis.sony-europe.com/instranet/ccil_sony/selfservice/search.jsp?DocId=35880 ]

Το βράδυ δοκίμασα και άνοιξα το laptop και όλα φαίνονταν κανονικά και μπήκα στα windows.

Αφού όλα λειτουργούσαν κανονικά σκέφτηκα μήπως φτέει ο driver της κάρτας γραφικών και πήγα να του κάνω update, αλλά ήταν οκ.

Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό, ας απαντήσει!!!

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Πιθανότατα η θερμοκρασία της κάρτας γραφικών να ήταν τέτοια που σου έκανε artifacts. Αν έχεις εγγύηση έχει καλώς διαφορετικά αν κάποια στιγμή τα φτύσει τελείως θα πρέπει να ψαχτείς μόνος σου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.