Jump to content



Περίεργο πρόβλημα


Theo.gr

Recommended Posts

Ένας φίλος είχε το εξής πρόβλημα με το pc του: Μετά από κάθε εκκίνηση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (μπορεί να ήταν 5 λεπτά, μπορεί και 45, τυχαία γινόταν) πάγωνε το σύστημα και δεν ανταποκρίνονταν και αναγκαστικά έκανε reset.

Τελικά άλλαξε το pc, τα πάντα πλην του κουτιού. Του περνάω το λειτουργικό και ξανά τα ίδια. Σκέφτηκα πως ίσως έφταιγε κάποιο περιφερειακό και δοκίμασα να βάλω άλλο ποντίκι, k/b και οθόνη αλλά πάλι τα ίδια. Είναι δυνατόν να φταίει το κουτί? Να υπάρχει κάποια διαρροή ρεύματος και να το προκαλεί αυτό? Ή τι άλλο μπορεί να φταίει?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου.:)

Απο θερμοκρασιες πως παει το μηχανακι? Τι λειτουργικο χρησημοποιει? Εκτος απο τα βασικα εχει τιποτα αλλες καρτες επανω (ηχου, tv, κ.λ.π.)? Αν εχει βγαλτες και αφησε επανω μονο την καρτα γραφικων να δεις αν εχει διαφορα. Drivers εχει περασει? Αν κανεις απεγκατασταση ολους τους drivers και το αφησεις με τους Drivers των windows κανει το ιδιο προβλημα?

Οταν λες τα αλλαξε ολα...εχει αλλαξει και μνημες? Εχεις τρεξει καποιο memtest να δεις αν βγαζουν λαθη?

Μπορεις να δωσεις τεχνικα χαρακτηριστικα?

stealth

Link to comment
Share on other sites

Στο πρώτο setup είχε Windows XP. Μετά έγινε αλλαγή όλου του hardware και του πέρασα τα 7. Θερμοκρασίες δεν κοίταξα, γιατί το πρόβλημα παρέμεινε μετά την αλλαγή του hardware και το κουτί ήταν και ανοιχτό και θεώρησα πως δεν έφταιγε αυτό. Extra κάρτες δεν έχει, μόνο GPU. Drivers μόνο της GPU είχα περάσει, αλλά και πριν και μετά "πάγωνε" το σύστημα, ανεξαρτήτως αν γινόταν κάποια εργασία στο pc ή αν απλώς "καθόταν".

Τα αρχικά χαρακτηριστικά δεν τα ξέρω αλλά μπορώ να τα μάθω.

Τώρα έχει:

Q8400

Asus P5N-D

2x 2GB DDR2 Mushkin μοντέλο δεν είδα

και Νvidia GPU δεν είδα μοντέλο

Link to comment
Share on other sites

Asus P5N-D

2x 2GB DDR2 Mushkin

Για καρφωσε τα timings και το ρευμα για τις μνημες στο bios, επισης ανεβασε λιγο και north bridge voltage, αν θυμαμαι καλα εκαναν καποια κουλα αυτες οι μητρικες με τις μνημες και οταν ολα ηταν στο auto δεν μπορουσαν να τρεξουν σωστα.

stealth

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.