Jump to content



Epson px810 Fw 2 προβλήματα


Bdim

Recommended Posts

Καλημέρα

Πήρα χθές το συγκεκριμένο πολυμηχάνημα και αντιμετοπίζω 2 προβλήματα.

1) Σχετικά με το FAX. Αν και στένει κανονικά και λαμβάνω κανονικά... δεν μπορώ να βρώ πως γίνεται όταν απαντάω το τηλέφωνο (ένα ασύρματο siemens) και καταλαβαίνω οτι κάποιος μου στέλνει Fax, να λαμβάνει αυτόματα το Fax. Δοκίμασα και να αφήσω το τηλέφωνο (ασύρματο) ανοιχτό και να περιμένω τους 5 χτύπους που το έχω ορίσει ... και να το κλείσω ... αλλά δυστηχώς δε το λαμβάνει.

2) Έχω στήσει ένα τοπικό δίκτυο. Έχω ένα router intracom netfasteR IAD 2 pstn. Το συγκεκριμένο έχει 4 θύρες lan. Απο την μια (την 1η Lan1) στένω σε ενα Netgear switch 1000άρι 4πορτο. Εκεί έχω συνδέσει 4 υπολογιστές και έχω δώσει στατικές ip 192.168.2.χ (2-3-4-5) για τον κάθε ένα.

Όταν συνδέω τον εκτυπωτή στον router στην lan2 π.χ. και του βάζω στις ρυθμίσεις του 192.168.2.10 με primary τον router (192.168.2.1) δεν δουλεύει η εκτύπωση αλλά δουλεύει το scanner και το card reader. Όταν τον συνδέω στο switch (βγάζοντας φυσικά κάποιον απο τους άλλους υπολογιστές) δουλεύει τζάμι. Θα χρειαστεί να πάρω και άλλο switch? Θα προτιμούσα πάντως να γίνει η δουλειά μέσω του router, για να γλιτώσω το extra έξοδο ενός 2ου switch.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Ο υπολογιστής που θα δουλεύω τον epson κατά 90% είναι ένα imac 27" core i5 4gb ram 1tb δισκο με την τελευταία έκδοση του leopard και τελευταίους drivers απο την Epson.

Link to comment
Share on other sites

update:

Σε 1 απο τα pc που έχω δουλεύει κανονικά η εκτύπωση.

Τώρα στo mac , παρατήρησα το εξής: Όταν κλείνω τον router και το ανοίγω... πριν προλάβει να "φορτώσει" ο router δουλεύει κανονικά ... αλλά μετά απο λίγα δευτερόλεπτα πάλι τα ίδια. Οπότε υποψιάζομαι οτι έχει να κάνει κάτι με το router.

Μπήκα στο interface του router, και απενεργοποίησα στην επιλογή "usb" όλους τους servers (file - ftp - print..)... αλλά πάλι τα ίδια...

όποια βοήθεια δεκτή

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.