Jump to content



Πρόβλημα με παλιό pc


dgarnavos

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω πρόβλημα με ένα παλιό pc,επεξεργαστής celeron 2.40GHz(133x18.0 CPUID:OF34),σκληρό δίσκο western digital 400(WD400) 40GB,512MB ram και ένα cd-rom NEC 3002B.Το μηχάνημα είχε win2000 και ήθελα να του περάσω xp,έβαλα μέσα το cd,μπήκα στο bios το έβαλα να κάνει boot από το cd,και ξεκίνησα την εγκατάσταση.Στην αρχή φόρτωνε κάποια αρχεία και κάποια στιγμή μου βγάζει μια οθόνη και μου λέει ότι το πρόγραμμα δεν βρίσκει εγκαταστημένες συσκευές αποθήκευσης.Έκανα reset στην μητρική(έβγαλα την μπαταρία),άλλαξα τα jumper του δίσκου και του cd-rom από master,slave πάλι τα ίδια,τα ξανάλλαξα,τίποτα.Τώρα ούτε θυμάμαι ποιά ήταν η αρχική θέση των jumper.Τελοσπάντων το θέμα είναι ότι όταν ξεκινάει δεν αναγνωρίζει το δίσκο παρά μόνο το cd-rom,ούτε μέσα από το bios βρίσκει το δίσκο.

Κάθε βοήθεια δεκτή,τώρα ξεκίνησα να ψάχνομαι με τους υπολογιστές οπότε ζητώ την κατανόησή σας.

Υ.Γ.

Το μηχάνημα το θέλω μόνο για να παίζουν τα παιδιά μου κάνα παιχνιδάκι(Mame),κάνα βιντεάκι στο youtube και αυτό είναι όλο.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

:100::100::100::100::100:

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη για την αργοπορημενη απαντηση.:)

Τι μητρικη εχει το μηχανακι? Πρεπει να δοκιμασεις μερικα πραγματακια... Για να μην βλεπει το δισκο στο bios ισως να φταει η καλωδιοταινια... δοκιμασες να αλλαξες καλωδιοταινια στον δισκο να δεις μηπως εκει ειναι το προβλημα? Ισως τα εχει φτυσει ο δισκος... εχεις καποιον αλλο δισκο να δοκιμασεις?

Αν βαλεις τον δισκο εκει που ειναι το cd-rom και αντιστροφα τα βλεπει η μητρικη στο bios? Εχεις τον δισκο και το cd-rom σε ξεχωριστες πορτες η ειναι επανω στο ιδιο καλωδιο και τα δυο? Επανω στον δισκο και στο cd-rom πρεπει καπου να γραφει που πρεπει να ειναι τα jumper για να δουλεψουν σαν master/slave.

stealth

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.