Jump to content



PC, ROUTER & ΑΡΓΟ INTERNET!!!


stabill1442169214

Recommended Posts

Γεια χαρα σε ολους και ολες!!!

Πρωτα απ'ολα, δεν ξερω αν επρεπε να postαρω εδω, αν χρειαζεται ας μεταφερθει το θεμα μου στο καταλληλο σημειο!!!

Το προβλημα που αντιμετωπιζω εχει να κανει με ενα pc Intel Dual Core με 2gb ram ddr2-800 και ενα router Siemens SL2-141 ADSL WLAN.

Δεν ειναι δικο μου, απλα μετα απο ενα κρασαρισμα του σκληρου, το πηρα σπιτι, αντικατεστησα τον δισκο με καινουργιο, περασα Windows Seven Proffessional και χρησιμοποιωντας το ΔΙΚΟ ΜΟΥ καλωδιο ethernet, το συνεδεσα στο ΔΙΚΟ ΜΟΥ router που προανεφερα (τονιζω τις λεξεις "δικο μου" για λογους που θα δειτε παρακατω!!!)

Το internet σερνοταν στην κυριολεξια... θυμιζε dial-up συνδεση........ Το downloading μεσω Internet Download Manager απο Easytbytez & Rapidshare (εκει που η ταχυτητα φαινεται με τον καλυτερο τροπο) επιανε μερικα kbytes μονο!!!!! Φανταστειτε οτι δεν μπορουσα να μπω ουτε στο 192.168.1.1 του router!!!

Βγαζω το καλωδιο, το βαζω στο δικο μου pc που ειναι ακριβως διπλα, κανω ενα δοκιμαστικο download και επιασα τα 12-13 mbps που πιανω στην περιοχη μου... Το ξαναβαζω στο αλλο pc, παλι σερνοταν!!!

Βρισκω ενα αλλο καλωδιο ethernet, το συνδεω και μπορω να πω οτι η ταχυτητα ανεβηκε... δεν σερνοταν, αλλα δεν πηγαινε πανω απο 4-7 mbps, πολυ χαμηλοτερο απο αυτο που δινει το router στο δικο μου pc...

Αρχισα να φοβαμαι οτι κατι επαθε η θυρα ethernet στην m/b... Βρηκα λοιπον απο φιλο 3-4 καρτες pci ethernet, οι οποιες οταν τις δοκιμασα, μου εδωσαν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ που περιγραφω πιο πανω...

Με το ενα καλωδιο το internet σερνεται, με το αλλο παει καλυτερα, αλλα οχι οσο θα επρεπε, παντα με αυτα που μου δινει η Forthnet στην περιοχη μου...

Προς το παρον δεν μπορω να δοκιμασω το pc αυτο στο "σπιτι" του, στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ router, μια και ο κατοχος ειναι διακοπες, αλλα πραγματικα με εχει προβληματισει αρκετα... (να σημειωσω οτι ο κατοχος του pc πιανει 18-19 mbps στην περιοχη του, παντα απο Forthnet!!!)

Σας λενε τιποτα ολα αυτα? Υπαρχει περιπτωση να συμβαινει "κατι" μεταξυ του συγκεκριμενου pc και του συγκεκριμενου router? Κατι που ΔΕΝ συμβαινει με το δικο μου pc?

Eυχαριστω εκ των προτερων!!!

Σταυρος

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να βάλεις τον τελευταίο driver από τον εκάστοτε κατασκευαστή της κάρτας σου (marvell, realtek, κτλ.) και απενεργοποίησε και το Power Management από την κάρτα δικτύου στο device manager.

Οι drivers λεει οτι ειναι ΟΚ, αν και οι ημ/νιες ειναι παλιες (2008 για το ενα & 2009 για το αλλο), δεν βρισκει ομως κατι πιο προσφατο στο internet...

To εκανα αυτο με το power management που μου ειπες, αλλα δεν αλλαξε κατι...

Μαλιστα, οταν συνδεω το ethernet στην θυρα της m/b, σερνεται ακομα και με το καλωδιο που μεχρι προχθες πηγαινε καλουτσικα! Τα 5-7 mbps που ελεγα στο προηγουμενο post μου, τα πιανει μονο αν το συνδεσω στην pci...:confused::086::confused::086::confused:

Mου φαινεται οτι θα του κανω κανενα format, αν και δεν ξερω αν θα βοηθησει... :017:

Edit: Χμμμμμμμ...... Μολις τωρα ειδα στο δικο μου pc οτι οι realtek drivers ειναι του 2011... αρα κατι παιζει με την m/b που ειναι παλιοτερη? Δεν θα'πρεπε ομως να εβρισκε ετσι κι αλλιως τους καινουργιους drivers?

Link to comment
Share on other sites

Τι ρούτερ έχεις?

Επίσης δώσε εδώ τα στατιστικά της γραμμής αναλυτικά.

Αμφιβάλλω αν φταίνε οι drivers της μητρικής. Ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με αυτά και έχω στημένο pc εξαετίας και κατεβάζει σφαίρα.

Επίσης μέσω wifi πώς είναι τα πράγματα;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Όπως λέει κι ο φίλος Viper δώσε τα στατιστικά της γραμμης.

Μπορεί να συγχρονίζεις σε χαμηλή ταχύτητα και να φταέι η γραμμή.

Επίσης κοίταξε μήπως στο pc υπάρχει manual ιip και δημιουργείται κάποια διένεξη.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.