Jump to content



Κανει συνεχεια restart!!!


ganja7

Recommended Posts

Το pc ειναι απο το πλαισιο και αποτελειται απο:

mobo: asus P5KC (bios version 1001)

cpu: intel core 2 duo E4600 2.4GHz(stock cooling)

ram:2GB dual channel

gpu:nvidia 9600GT

power:405W(οχι 450) μαρκα δεν φαινεται.

Το φερνει χτες το φιλαρακι να το κοιταξουμε και βλεπω σε idle κατασταση 65-75 βαθμους θερμοκρασια επεξεργαστη windows vista διαλυμενα (μεχρι και windows.old) και 5 χρονια χρησης χωρις φορματ και ενα θορυβο σαν τζιτζιρισμα-ρευμα απο τη μητρικη(δεν ειμαι κ σιγουρος). Ξεκιναω με φορματ το οποιο το εκοψε στη μεση λογω restart.θα φταιει σκεφτηκα η θερμοκρασια, οποτε αλλαξα αλλαξα παστα με μια καλυτερη.η θερμοκρασια επεσε στους 40 αν και δεν πιστευω οτι ηταν μονο λογω παστας αλλα πρεπει να μην ακουμπαγε καλα η ψυκτρα στο cpu.Αντε λεω το φτιαξαμε, κανω και φορματ με 7αρια, το δουλευω το βραδυ(updates,προγραμματα) και ηταν μια χαρα.

Σημερα το πρωι τον ανοιγω και μεχρι να γυρισω την πλατη μου...restart για καλημερα!

Κοιταξα για καποιο αλλο bios για τη μητρικη αλλα ενα μονο πιο νεο υπαρχει κι αυτο ειναι ενημερωση για μοντελα επεξεργαστων.Εκανα ελεγχο με memtest και δεν εβγαλε προβλημα.Μετα σε idle κατασταση εκανε παλι restart.Μετα κανω test με prime95 και ξανακανε.Μετα δοκιμασα να αλλαξω τροφοδοτικο.Εβαλα ενα 350αρι αλλα δεν ειχε ξεχωριστη τροφοδοσια για καρτα γραφικων και εκανε κ εναν ηχο αλλα δεν θυμαμαι ακριβως πως για να τσεκαρω τι εννοουσε.Αυριο θα προσπαθησω να βρω ενα αλλο τροφοδοτικο που να μπαινει για να τσεκαρω.

Αν καποιος εχει καμια ιδεα τι αλλο να κανω ευπροσδεκτη γιατι μου χει σπασει τα νευρα.

Το τροφοδοτικο πως μπορω να δω σε τι κατασταση ειναι;

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά μπορείς να κοιτάξεις τη 12άρα του (κίτρινο - μαύρο καλώδιο) και να την πολυμετρήσεις σε ηρεμία και σε πλήρες φορτίο. Αν πέφτει πολύ ίσως να φταίει. Αλλά μπορεί να έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό και να μην το δεις ούτε έτσι.

Επίσης , φυσικά, μπορεί να είναι και μητρική. Όταν γενικά, τα μηχανήματα δε μας κάνουν τη χάρη να έχουν ξεκάθαρη βλάβη, πάμε ψάχνοντας.

Link to comment
Share on other sites

Αν ακους βόμβο κάτι δεν πάει καλά με το ρεύμα. Καθάρισε καλά το pc και το τροφοδοτικό μέσα , κατά προτιμιση με ένα σπραιυ αέρα για να φύγουν ότι έχει μαζευτεί τόσα χρόνια.

Μετά δοκίμασε να αλλάξεις τις γραμμες τους ρεύματος έτσι ώστε να είναι ισοκατανεμημενα όσο γίνεται περισσότερο. Πχ σε μια γραμμή μόλεξ να μην είναι 5-6 ανεμηστήρες και σε αλλη τίποτα γιατι και η παραμικρή πτώση τάσης έχει επιπτώσεις στην λειτουργία του υπολογιστή.

Αν τα κάνεις όλα αυτά και συνεχίζει τότε δοκίμασε να αφαιρέσεις τις usb συσκευές και άσε μόνο τα βασικά , καρτά γραφικών , μνήμες και δίσκο. Αν δεν σου κάνει επανεκκίνηση ειναι απο ρεύμα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.