Jump to content



Custom εξωτερικη υδροψυξη


Prom3th3a

Recommended Posts

Χαιρετω και εγω το club των waterαδων! Παρακολουθω εδω και αρκετο καιρο την υδροψυξη και εχω αποφασισει να φτιαξω και εγω μια δικια μου external custom made.Εχω διαβασει προσεκτικα τα περισσοτερα threads (δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσες ωρες εχω φαει ψαχνοντας σε ελληνικα και ξενα forums).Εχω ομως μερικες αποριες αφου πρωτα εξηγησω πως εχω σκεφτει την υλοποιηση της υδροψυξης.

Πρωτα απο ολα εχω προβλημα χωρου μεσα στο case οποτε η υδροψυξη θα υλοποιηθει εξωτερικα αφηνοντας μοναχα μεσα να μπαινει το waterblock της cpu και της gpu μαζι με τους σωληνες.Eπειδη δεν τα θελω χυμα εξω το ψυγειο και τις αντλιες και τα λοιπα θελω να φτιαξω ενα κουτι απο plexiglass οπου θα μπαινουν ολα μεσα και θα διαθετει και εφετζιδικα πραγματακια οσο να ναι :D

Αφου περιγραψα πανω κατω την υλοποιηση προχωρω στις αποριες μου και στα specs τις υδροψυξης.

Η υλοποιηση θα περιλαμβανει τα εξης:

αντλια Eheim 1250

waterblocks ειτε απο 11 ειτε τα cyclone απο computer4y (απορια)

radiator ειτε το black ice pro 2/ extreme (αμα βρω) ειτε το waterchill ειτε το ford transit(απορια)

τανκ ειτε custom made απο plexiglass ειτε etoimo ειτε περιπτωση βυθιζομενης αντλιας

σωληνωσεις clearflex 1/2" μαλλον γιατι τα tygon πανε πολυ ακριβα-ισως βαλω και τα swiftech για μεγαλυτερη ελαστικοτητα χωρις τσακισμα

απιονισμενο νερο με παραφλου απο κανα βενζιναδικο η αμα βρω αυτο το water wetter πουθενα (απορια)

2 ανεμιστηρες 120mm coolermaster h της thermaltake (αν εχετε κατι καλυτερο να προτεινετε για λιγοτερο θορυβο πειτε το)

plexiglass για την υλοποιηση του κουτιου

ρακορακια φυσικα και σφυγχτηρες(δεν ξερω αν θα χρειαστουν-απορια)

leds και uv λαμπες

Και τωρα οι αποριες:

1.Το ψυγειο του ford transit ειναι τοσο καλυτερο απο το black ice η το waterchill? Σε λεφτα ποσο παει το καθενα?Ford transit διαβασα πως δεν υπαρχουν στην αθηνα...ισχυει? θα κοιταξω βεβαι στη φρατζη να δω αν υπαρχει πουθενα...( Η ερωτηση εχει ξανα υπωθει σε ξανα αλλα δεν υπηρξε διευκρινισμενη απαντηση)

2.Τα waterblocks απο τον eleven εχουν μεγαλυτερη απαγωγη θερμοτητας απο οτι της cyclone? Γιατι διαβασα πως ειναι απο τις καλυτερες σε αυτο το τομεα.Απο τιμες ποσο παει? (Χωρις να θελω τον eleven που θεωρω πως κανει τρομερη δουλεια)

3.Για το τανκ δεν ξερω τι υλοποιηση να κανω....θελω να ειναι ωραιο και καλο...να προχωρησω σε ετοιμο η custom apo plexiglass η να το κανω με βυθιζομενη την αντλια και πως γινεται αυτο?Δηλαδη πως θα προστατεψω τα καλωδια της αντλιας..δεν υπαρχει κινδυνος?

4.To θεμα με το υγρο εχει ξανασυζητηθει αλλα δεν εχει βρεθει καποια ενιαια απαντηση..ολοι προχωρουν σε δικες τους υλοποιησεις και δεν ξερω τι να διαλεξω.Τα υγρα που εχει το multirama και λοιπα καταστηματα αξιζουν? η ειναι μοναχα προσθετικα?

5.Για τους ανεμιστηρες πως θα παιρνουν ρευμα? θα πρεπει να τραβηξω καλωδιο απο το τροφοδοτικο? εχω και δεθτερο αλλα δεν νομιζω να αξιζει να το βαλω στο κουτι μονο για τους ανεμιστηρες.

6. Βασικη απορια.Plexiglass απο που μπορω να προμηθευτω περα απο εκεινο στο πειραια? ενδιαφερομαι για περιοχες στα βορεια προαστεια η κοντα εκει.Στο πρακτικερ θα βρω? το κουτι το χω σχεδιασει.θα το postαρω την επομενη φορα για να μου πειτε γνωμες.Συμφερει με βιδες να το κολλησω το plexiglass η με σιλικονη?

Σορυ για το μεγαλο ποστ και τις αποριες.Πιστευω πως ειναι ευλογες και πως θα βοηθησουν και αλλο κοσμο που θελει καποιες παραπανω διευκρινησεις.Μπορει και να ξεχασα καμια.θα τη προσθεσω αμα ειναι σε επομενο ποστ.

Ευχαριστω προκαταβολικα.Ευελπιστω σε απαντηση και διευκρινηση.Το κοστος της υδροψυξης δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ αρκει να ειναι σε λογικα πλαισια.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, καλωσήρθες...

1) ναι είναι καλύτερο... έχω δοκιμάσει το waterchill το 2πλό και ήταν κατώτερο από το τράνζιτ... από πειραιά το πήρα, νομίζω θα βρεις και τώρα. 60 ευρώ καινούριο το πήρα και του είχα βάλει χάλκινα ρακόρ γιατί δε βολεύουν οι σωλήνες του

2) αν δεις συγκριτικό εδώ με κάμποσα μπλοκς, του 11 στέκονται παραπάνω από καλά... σε γενικές γραμμές είναι τόσο καλά σε απόδοση που ακόμα και να βρεις άλλο καλύτερο, η διαφορά κόστους κάνει τη διαφορά αυτή ασύμφορη...

3) θα πρότεινα τανκ στο μάξιμουμ του χώρου που διαθέτεις στο πλεξόκουτο... η αντλία καλύτερα βυθισμένη για μείωση θορύβου αλλά η συγκεκριμένη που αναφέρεις ζεσταίνεται πολύ και δε θα το συνιστούσα...

4) κυρίως απιονισμένο είναι μια χαρά... από πλευρά απόδοσης δεν χρειάζονται πρόσθετα, από πλευράς διάβρωσης πάλι δεν χρειάζονται αν όλα στο κύκλωμα είναι χάλκινα. όμως επειδή με τον καιρό ακόμα και το απιονισμένο θολώνει, δες κάποιοι τί χρησιμοποίησαν και το απέφυγαν... ίσως και για να δώσεις και κάποιο χρώμα στο νερό...

5) εγώ έφερνα με επέκταση από κάποιο μόλεξ...

6) έχει το πράκτικερ σε διάφορα πάχη, απλά θα σου βγει πιο ακριβό από εκεί... και καλό είναι να πας σε κάποιο εργαστήρι για να είναι πιο καθαρά τα κοψίματα... γιατί με το χέρι θα έχει ατέλειες συν έχει δουλίτσα μετά για λείανση κλπ...

εγώ είχα φτιάξει αυτό... αν και δεν το τελείωσα ποτέ όπως θα ήθελα...

PHOTO 1

PHOTO 2

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο Voudas!! Κατι τετοιο με ενδιαφερει!

Να σε ρωτησω:

1.Τα plexiglass απο που τα προμηθευτηκες? Βλεπω πως το plexiglass το εχεις στερεωσει με βιδες.Αυτες ειναι ειδικες βιδες?Αντεχουν? Χρειαστηκε να κανεις τρυπες με dremel? Τις τρυπες για τους ανεμιστηρες και για τους σωληνες πως τις εκανες? Τι παχος διαλεξες για το plexiglass?

2.Το transit απο που το πηρες στο πειραια?Πηγαινω στο Πανεπιστημιο του Πειραια και με ενδιαφερει αν ειναι εκει κοντα.

3.Τανκ απο οτι παρατηρω στις εικονες σου δεν εχεις. Η υλοποιηση σου ειναι χωρις τανκ? μιας και εφτιαξες το κουτι απο plexi δε σε βολευε αυτο?

Το σχεδιο θα το εχω ετοιμο αυριο για να μου πεις και τη γνωμη σου.Εσυ τι παραπανω ηθελες να κανεις?

Link to comment
Share on other sites

υπήρχε ολόκληρο θρεντ με πολλές φώτος αλλά δεν το βρίσκω... ίσως να ήταν και στο pctech που έκλεισε...

1. το πλέξι το πήρα από ένα εργαστήρι στον πειραιά, στην αρχή της θηβών δεξιά, στο δηλαβέρι (ρετσίνα)... είπα διαστάσεις και μου έκοψε τα κομμάτια... βίδες από χρωματοπωλείο... ότι κοψίματα έκανα εγώ έγιναν με σέγα (πχ οι τρύπες για τα φανς)... τα τρυπήματα για βίδες με τρυπάνι... καλύτερα όμως να το κάνεις κολλητό με χλωροφόρμιο, να γίνει αψεγάδιαστο και πολύ πιο εύκολο σαν κατασκευή... εμένα όλα τα κομμάτια του μου κόστισαν 35 ευρω αν θυμάμαι καλά... πάχος νομίζω 8 χιλιοστά επειδή το έκανα βιδωτό... νομίζω εσύ και με 6 είσαι οκ...

2. ακριβώς απέναντι από τον πλεξά εκεί που σου είπα έχει ένα στενάκι με έναν που επισκευάζει ψυγεία αυτοκινήτων κλπ. από αυτόν το παρήγγειλα και το έφερε την επόμενη μέρα. και αυτός πάλι με 10 μου κόλλησε τα ρακόρ που του πήγα και σφράγισε τις τρύπες από τους μαμίσιους σωλήνες...

3. αρχικά δεν είχα τανκ. μετά έβαλα ένα μικρό κυλινδρικό της dangerden για ευκολία σε γέμισμα/εξαέρωση...

σου επισυνάπτω ένα ζιπ με μερικές φώτος που βρήκα... αρχικά είχα σχεδιάσει να βάλω μπροστά ένα λεπτό πλέξι με τις οθόνες από τους σένσορες που βλέπεις και τα ρυθμιστικά των φαν και των λαμπών, όμως επειδή κατασκευαστικά ακολούθησα την καμπύλη του chieftec case μου μπροστά, δεν άντεξε και έσπασε... όλο έλεγα να το ξαναφτιάξω και να αλλάξω και τα σρουντ των ανεμιστήρων με το 120χ240 που θα δεις στο ζιπάκι, αλλά τελικά άφησα τα νερά και πήρα prometeia!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Link to comment
Share on other sites

Πολυ ωραιο το εφτιαξες!! Και εγω ακριβως τις ιδιες σκεψεις εχω!Βεβαια μπροστασε prometeia δεν πιανει μια αλλα προς το παρον συμβιβαζομαι και με water αν κ περισσοτερο το κανω απο προσωπικο ενδιαφερον και χομπυ.

Απο οτι ειδα απο τις εικονες εχεις κανει παρα πολυ καλη δουλεια!Να σε ρωτησω παντως κατι παλι.:o

Τους σωληνες απο που τους περασες καθως δεν φαινεται.Απο κατω? ανοιξες τρυπες κατω απο το plexi και πανω απο το κουτι?

Τι schroud εχεις βαλει?

Οι σενσορες που ειδα μετρουν θερμοκρασιες νερου η cpu και gpu?

Tα fans που ειδα ωραια ειναι...thermaltake einai? κανανε πολυ θορυβο?

Θα ετοιμασω σε λιγακι το σχημα του να μου πεις τη γνωμη σου

Link to comment
Share on other sites

θενκς φίλε μου...

οι σωλήνες έφευγαν από πίσω και έμπεναν απο την πλάτη του κουτιού, είχα κόψει τελειως ένα από τα πλεγματα που είχε στη μια θεση για φαν.

σρουντ εννοείς μεταξύ φανς και ψυγείου? είχα φτιάξει με αυτοκόλλητο paxmate που έχει δυανατή κόλλα. μπορείς και με mouse pad και πλατιά μονωτική...

οι σένσορες μέτραγαν τεμπ ανάμεσα στα φινσ του ψυγείου και θερμοκρασία νερού από το τανκ...

τα φανς είναι 120μμ ένερμαξ με ροοστάτη ενσωματωμένο... στο φουλ τους έκαναν θόρυβο, σε χαμηλές στροφές όχι...

Link to comment
Share on other sites

Εχω μια απορια:

η αντλια η eheim 1250 εχει εξοδο διαμετρου 3/8 και οχι 1/2 οπως παιρνει!! Θα χρειαστει να της βαλω μετασχηματιστη για 1/2?? Παρεπιμπτοντως δεν το ειχα διαβασει πουθενα αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Prom3th3a

Εχω μια απορια:

η αντλια η eheim 1250 εχει εξοδο διαμετρου 3/8 και οχι 1/2 οπως παιρνει!! Θα χρειαστει να της βαλω μετασχηματιστη για 1/2?? Παρεπιμπτοντως δεν το ειχα διαβασει πουθενα αυτο.

Δε χρειαζεται.Απλα θελει λιγο ζορι παραπανω στη σωληνα κι ενα καλο κολαρο για σφιξιμο κατα προτιμηση πλαστικο για να μη σου τη χαράξει.(Να προτιμησεις τις taygon που εχουν καλη ελαστικοτητα κι εφαρμογη,σιλικονουχες γαρ) :cool:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

H υδροψυξη εχει τελειωσει εδω και κανα 2 μηνο απλως αργησα να ποσταρω τις φωτο καθως ημουν απασχολημενος με κατι προβληματα υγειας.Οριστε οι φωτος.Περιμενω τις γνωμες σας:

Η υδροψυξη φτιαχτηκε απο plexiglass ολα απο μενα και οποιοδηποτε modification.

Tα υλικα κατασκευης κ υλοποιησης της υδροψυξης ειναι τα εξης:

2 φυλλα plexiglass 50cm x 50cm

αντλια eheim 1250

ψυγειο ford transit

2 ανεμιστηρες enermax 120cm

waterblock silverprop CYCLONE EVOLUTION SE478

waterblock silverprop CYCLONE FUSION SLT

σωληνωσεις tygon

δοχειο διαστολης asetek

σφιχτηρακια,ρακορ,λαμαρινοβιδες,απιονισμενο νερο, χρωστικο UV μελανι

Σε αυτη τη φωτο φαινονται οι τρυπες που δημιουργηθηκαν για τα ανεμιστηρια

336im1.th.jpg

Και εδω βιδωμενα μαζι με τους ανεμιστηρες

377wp.th.jpg

Εδω τα υλικα κατασκευης του κουτιου

141zh.th.jpg

Και εδω ετοιμο το κουτι πιασμενο με τραβερσες κ προσθετοντας μεντεσεδες στο καπακι για ανετη παρακολουθηση κ προσαρμογη του τανκ κ του ψυγειου

430ko.th.jpg

my.php?image=419nj.jpg

417lh.th.jpg

427lr.th.jpg

430nx.th.jpg

153db.th.jpg

Και εδω το bleeding test για διαφορα leeks εχοντας ετοιμο σχεδον το συστημα

263dl.th.jpg

Και εδω ready and running:D

462sw.th.jpg

501js.th.jpg

513vo.th.jpg

534rm.th.jpg

546pr.th.jpg

Kαι καποιες κοντινες

449de.th.jpg

516ow.th.jpg

452rh.th.jpg

482jb.th.jpg

550qs.th.jpg

526kh.th.jpg

550qs.th.jpg

Η θερμοκρασια επεσε στους 25 C στη cpu και με το o/c πηγε στους 33.Αν και θα μπορουσε να παει παραπανω οπως ειδα και σε αλλους αλλα δεν ξερω τι φταιει και crasharei το συστημα.Η mobo ειναι Asus P4P800 deluxe ...

cpuz3uo.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.