Jump to content



Advanced: mic VREFOUT control για alc889 στα windows;


Recommended Posts

Καλά δύσκολο να μπορεί να βοηθήσει κανείς, αλλά anyway:

 

Στο spec sheet του realtek alc889 (και γενικά στις περισσότερες alcXXX) έχει "Software selectable 2.5V/3.2V/4.0V VREFOUT".

 

Θέλω να οδηγήσω ένα condenser mic αλλά είμαι τσίπης και δε θέλω να τα στάξω για phantom power. To mic παίζει στα ~5V μια χαρά (external usb audio card, μια φορά έπαιξε και μετά τα έκλασε το mic input) αλλά όχι στο mic jack της μητρικής. Οπότε κοιτάζω πώς στο διάτανο ελέγχεις το voltage out στα win, αφού υπάρχει αυτό το feature στο spec list, και στα linux υπάρχουν hacked HD Audio drivers όπου μπορείς να σετάρεις το VREF από ότι κατάλαβα.

 

 

 

Εναλλακτικά, κάνας μάστορας DIY που να έχει ιδέα, να προτείνει κάνα schematic για DIY phantom power είτε από DC5V (USB) είτε από DC12V (ένα τροφοδοτικό εξωτερικού δίσκου που έχω) αλλά έχοντας υπόψιν ότι πάει από balanced XLR σε 3.5mm unbalanced ; (επαναλαμβάνομαι, δε χρειάζομαι 48V, από 5V και πάνω είναι μια χαρά) Βρήκα το συνημμένο αλλά δεν

εχω ιδέα άμα θα παίζει πρόβλημα μετά απο balanced να πάει σε unbalanced.

 

 

Έχει κανείς καμιά ιδέα;

post-34216-0-50913100-1444164161_thumb.j

Έγινε επεξεργασία από Volrath
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.