Jump to content



Οντότητες -Συσχετίσεις


Recommended Posts

Θα ήθελα παρακαλώ πολύ τη βοήθεια σας στο παρκάτω πρόβλημα:

 

 

Το περιοδικό «Κινηματογράφος» επιθυμεί να δημιουργήσει μία βάση δεδομένων για την καταχώριση πληροφοριών σχετικών με κινηματογραφικές ταινίες. Συγκεκριμένα, για κάθε ταινία ενδιαφέρουν πληροφορίες γύρω από

  • την ταινία (τίτλος, γλώσσα, χώρα, εταιρία και έτος παραγωγής, διάρκεια, είδος (κοινωνική, πολεμική, αστυνομική,...), βραβεία που έχει λάβει κτλ.) και
  • τα πρόσωπα (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί, σεναριογράφοι, συνθέτες κτλ.) που συμμετέχουν στην παραγωγή της,  πληροφορίες σχετικές με αυτά (όνομα, εθνικότητα, έτη γέννησης και θανάτου, βραβεία που έχει λάβει κτλ.) και τον ρόλο που είχαν στην παραγωγή της ταινίας (πρωταγωνιστής, β´ ρόλος, απλή συμμετοχή, σεναριογράφος, σκηνοθέτης κτλ.). Ένα πρόσωπο μπορεί να έχει πολλαπλούς ρόλους στην ίδια ταινία.

Ειδικότερα για τα βραβεία που απονέμονται σε ταινίες και συντελεστές, μας ενδιαφέρουν στοιχεία, όπως  το όνομα του βραβείου, ο οργανισμός που το απονέμει, η κατηγορία του βραβείου και το έτος απονομής αυτού. Αν το βραβείο απονέμεται σε κάποιο συντελεστή για τη συμμετοχή του σε κάποια ταινία, θα πρέπει η πληροφορία αυτή να περιλαμβάνεται. 

 

α)  Σχεδιάστε το εννοιολογικό σχήμα της παραπάνω εφαρμογής, κατηγοριοποιώντας τους συντελεστές της παραγωγής μίας ταινίας ανάλογα με τον ρόλο τους. Υποθέστε ότι δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων όλους τους πιθανούς ρόλους που μπορεί να έχει κάποιος συντελεστής σε μία ταινία και φροντίστε το σχήμα να υποστηρίζει την προσθήκη νέων ρόλων. (Υπόδειξη: Θα εκφράσετε το ρόλο ως τάξη ή ως γνώρισμα;)

 

β) Επεκτείνετε το εννοιολογικό σχήμα έτσι ώστε να μπορεί να εκφράσει και τη συμμετοχή προσώπων σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες άλλες, πλην του κινηματογράφου, και τον ρόλο τους σε αυτές. Επιλέξτε προσεκτικά και δικαιολογήστε την στάθμη πραγμάτωσης στην οποία γίνεται η επέκταση αυτή του σχήματος. Δώστε ένα απλό παράδειγμα εφαρμογής του σχήματός σας σε μία άλλη καλλιτεχνική δραστηριότητα (π.χ. θέατρο, χορός). Παρατηρήστε ότι ένας ηθοποιός του κινηματογράφου, λ.χ., μπορεί να είναι και ηθοποιός θεάτρου, να σκηνοθετεί θεατρικά έργα και να γράφει μουσική.

Επειδή είμαι πολύ αρχάρειος σε αυτά η όποια βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Έχω υλοποιήσει κάτι όσο αφορα το α) ερώτημα ωστόσο επιπλέον διόρθωση, υπόδειξη θα βοηθούσε επιπλέον.Το β) δε το έχω αγγίξει ακόμη.

post-77827-0-13483000-1446065430_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.