Jump to content



Μεταφορα εγκαταστασης λειτουργικου σε αλλο pc


Recommended Posts

οντας ψιλοασχετος, αν και διαβασα διαφορα θεματα σχετικα, επειδη ειναι λιγο ιδιαζουσα η περιπτωση μου λογω αγνοιας, θα ηθελα τη γνωμη σας.

εχω στο σπιτι 2 πισι και τα δυο amd a75 fm1. λογικα εχουν το ιδιο chipset...

 

το κανονικο ειναι στο γραφειο, με A8 3870k σε μητρικη asus a75 fm1 v-pro και λειτουργικο (μετα την αναβαθμιση των 7Χ64) win10 x64 σε ssd samsung. υπερχρονισμενο στα 3.6 (απο 3.0 Ghz) και μνημες g.skill 1600 8gb

το media (δευτερευων), στο σαλονι, ειναι με A8 3850 σε μητρικη gigabyte u2/dh και λειτουργικο win10 x32 σε hdd wd black caviar. υπερχρονισμενο στα 3.5 (απο 2.9 Ghz) και μνημες κι αυτο g.skill 1600 4gb

προεκυψε μετα απο αναβαθμιση του κανονικου, απο τα παλια parts και παλιοτερων υπολογιστων και αγορα μερικων νεων. (ηταν η εποχη που ακομα υπηρχαν λεφτα)

η χρηση του μεχρι τωρα ειναι κυριως να παιζει ταινιες και μουσικη συνδεδεμενο στο home theater και να χρησιμοποιειται μερικες φορες ως κυριο ( σερφαρισμα, επεξεργασια κειμενων κλπ, οταν με επιανε το μαστροχαλαστικο μου στο κανονικο :) )

 

θελω λοιπον να μεταφερω αυτουσια την εγκατασταση του κανονικου στο media, με ολα τα προγραμματα και τις ρυθμισεις του. το υπαρχων λειτουργικο και τα ελαχιστα προγραμματα στο media ας χαθουν, δεν εχω προβλημα.

το media θα το παρει η κορη καποια στιγμη οντας φοιτητρια σε αλλη πολη, ελλείψει χρηματων για αγορα αλλου. επειδη πηγαινω συχνα στο σπιτι της κορης θελω να υπαρχει εκει, ο,τι και στο κανονικο μου pc.

 

με ποιο τροπο να το κανω? δεν ειναι τοσο ο κοπος του φορματ και νεας εγκαταστασης των Χ64 στο media-pc, οσο η εγκατασταση δεκαδων προγραμματων και κωδικων και ρυθμισεων

 

και αν σας ειναι ευκολο, μια δευτερη γνωμη, τωρα που θα φυγει το δευτερεων, με ποιο τροπο θα μπορουσα να βλεπω ταινιες ολων των format και να εχω μουσικη στο σαλονι? υπαρχει και εξωτερικος σκληρος 2TB αλλα η TV δεν καταλαβαινει πολλα απο τα formats των ταινιων. απο την αλλη, δε λεει να αγορασω hdmi , πανω απο 10 μετρα αποσταση και να τρεχει μεσα στο σπιτι καλωδιο στο πατωμα , συν οτι δεν ελεγχω απο το σαλονι το κανονικο pc (pause,ff κλπ)

ολα αυτα με το μικροτερο δυνατο κοστος...

 

ευχαριστω και χρονια μας καλα!! ;)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Έχεις άλλη μητρική,άλλη μάρκα κιόλας .

Να κάτσει αμέσως, δε θα κάτσει .

Θα γίνει φαντάζομαι όπως και αν ήταν δυο τελείως διαφορετικά pc.

Ξήλωμα οι παλιοί drivers, και και κάνεις το σταυρό σου να ειναι η μέσα μητρική σε καλή μέρα .

Για ταινίες σερφαρισμα κλπ, ίσως android box, chromecast, stick με win 10, whatever

Link to comment
Share on other sites

αχα! δεν ηξερα για android box.

ειχα μεινει στην εποχη των players. (καπου εχω πεταμενο ενα αρχαιο απαραδεκτο της seagate. εκανε μιση ωρα να διαβασει το δισκο και 5 λεπτα να παει απο μια ταινια σε αλλη :) )

 

σε ευχαριστω πολυ!

τελικα μαλλον δεν την αποφευγω την εξαρχης εγκατασταση παρα του οτι ειναι και τα δυο Α75 :(

Link to comment
Share on other sites

1. Κάνεις image τον δίσκο σου πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε.

2. Τον βάζεις στο δεύτερο pc και μπαίνεις Windows.

3α. Αν προχωρήσει χωρίς προβλήματα (συνήθως αργεί, αλλά προχωράει), περιμένεις να τελειώσει και μετά ξεκινάς την παρακάτω διαδικασία:

http://www.thelab.gr/topic/95453-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-win/#entry1354129

 

3β. Αν δεν προχωρήσει, διαλέγεις κάποια εναλλακτική και βάζεις τον δίσκο στο παλιό, φέρνοντας το image από το βήμα 1.

Έγινε επεξεργασία από Wizard!
Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω αλλα δε θα ηθελα να πειραξω σε τιποτα το κανονικο πισι. δεν ειναι λιγες οι φορες που εχω κανει τρελες βλακειες εχοντας χασει μεχρι και e-mail εξαναγκαζομενος να κανω φορματ κλπ στο παρελθον

ειπαμε, εχω αγνοια πολλων πραγματων...

φανταζομουν κατι σε στυλ: με καποιο Χ προγραμμα να εκανα αντιγραφο το περιεχομενο του ssd στον εξωτερικο και απο εκει στο media. ισως με καποιο paragon ή κατι τετοιο

Link to comment
Share on other sites

Sorry, δεν το κατάλαβα. Θέλεις να αντιγράψεις την εγκατάσταση σε άλλο δίσκο και να κρατήσεις τον παλιό σου;

Τότε κάποιο πρόγραμμα τύπου Acronis θα σε βοηθήσει. Θα κάνεις πάλι το image, αλλά όχι για backup, για χρήση και θα βάλεις το νέο δίσκο στο άλλο pc. Η διαδικασία αφαίρεσης των συσκευών παραμένει η ίδια.

Link to comment
Share on other sites

Σε Windows 10 κατά 90% θα κουμπωσεις τον δίσκο στο άλλο μηχάνημα και θα παίξει μετά από λίγα restart. Έβγαλα τον δίσκο από το Dell latitude e5440 και τον έβαλα σε ένα netbook Acer aspire one και έπαιξε χωρίς να κάνω απόλυτος τίποτα. Βρήκε μόνο του drivers κλπ.

Για καλό και για κακό πάρε ένα image όμως τον δίσκο σου πριν το δοκιμάσεις. Έτσι αν σκάσει κάνεις επαναφορά και τον ξαναβάλει στο αρχικό μηχάνημα.

Όσο για αναπαραγωγή παίζουν πολλά αλλα. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Από που να διαβάζεις τις ταινίες, υπάρχει τρόπος σύνδεσης με καλώδιο δικτύου οποιαδήποτε συσκευή βάλεις στην τηλεόραση; η τηλεόραση παίρνει hdmi. Παίζει dlna? Θέλεις να βάζεις ταινίες στον δίσκο και να τον συνδέσεις με την τηλεόραση; τι έχεις στο μυαλό σου;

Εγώ έχω σε 2 τηλεοράσεις από ένα Raspberry pi 2 και τρέχει kodi. Παίρνουν από shared folder τα αρχεία και παίζουν τα πάντα. Χειριστήριο έχω το κινητό μου Android η το Tablet Android και Windows 10. Στην μια τηλεόραση παίζει και το τηλεχειριστηριο της τηλεόρασης με CEC.

Το ένα pi το συνδέω με καλώδιο και PowerLine και το άλλο ασύρματα

Link to comment
Share on other sites

παιδες ευχαριστω για τις συμβουλες σας!

τελικα προτιμησα την καθαρη εγκατασταση αν και αρχικα παιδευτηκα με τροπους μεταφορας.

για αυτο χαθηκα κατι μερες τωρα, ειχα μπλεξει σαν τον ηρακλη με τις κουβαριστρες :)

 

swatoner δεν ηθελα να ρισκαρω οντας ασχετος. δεν ηξερα καν το πως να κανω image, γιατι στο παρελθον που το ειχα δοκιμασει με paragon, καποια πατατα ειχα κανει και ειχα χασει τον c:\  . ευτυχως τωρα κατι ψιλοεμαθα με πειραματισμους στο media-pc . τα win10 το κανουν κι αυτα.

για τις ταινιες, ναι θελω να βαζω ταινιες στο δισκο και να τον συνδεω στην τηλεοραση. καλο θα ηταν να εμπαινα και στο fb και στο youtube. για καλωδιο δικτυου οχι δεν παιζει σε καθημερινη βαση κατι τετοιο, μονο εκτακτα αν ειναι να κανω κατι, καθως εχω εξτρα ενα πολυ μακρυ utp5e και μπορω να το συνδεσω ειτε στο media-pc ειτε στην τηλεοραση απο το modem που εχω στο γραφειο. η τηλεοραση ειναι μια 47αρα lg τεσσαρων ετων+ . για την ωρα, το pc του σαλονιου παιρνει ιντερνετ μεσω ασυρματου usb-link απο το modem του γραφειου.

στην ουσια θα χρειαζομουν εναν "μεταφραστή" που να διαβαζει τον σκληρο ειτε σε ταινιες ειτε σε μουσικη και αυτος να δινει στην τηλεοραση και στο home cinema και να μπορουσε να μπαινει ιντερνετ.

τελικα για τις ταινιες, η λυση βρεθηκε με την χρησιμοποιηση ενος παλιου ferguson arriva που το ειχα ως αποκωδικοποιητη στην crt της κουζινας. το ειχα παρει "να υπαρχει" οταν θα ερχοταν το ψηφιακο σημα στη πολη μου... τωρα απλα θα χρειαστω εναν φτηνο αποκωδικοποιητη να αντικαταστησει στην κουζινα τον arriva, και κατι που να μπαινει ιντερνετ στο σαλονι διπλα στον arriva μαλλον.

αυτο το καιρο κανω ανακαταταξεις στη διαρυθμιση του σπιτιου και ψαχνω τη καλυτερη λυση.

σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον!!

Link to comment
Share on other sites

Acronis Universal restore

Paragon adaptive restore

Μεταφέρουν επιτυχώς το installation από ότι θέλεις σε ότι θέλεις. Μόνος περιορισμός που έχω εντοπίσει είναι να πηγαίνεις από MBR σε MBR motherboard και όχι από MBR σε UEFI only.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.