Jump to content



Αλλαγή προβληματικού εμπρός ανεμιστήρα


Geobe

Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Εχω αυτό το κουτί στο οποίο έχω τους 2 140mm ανεμιστήρες που είχε το κουτί (ο μπροστά να βάζει αέρα και ο πάνω να βγάζει) μαζί με έναν ανεμιστήρα 120mm στο πλάι στο ύψος της κάρτας γραφικών (να βάζει αέρα) και πίσω το ψυγείο μιας corsair h60 της οποίας ο ανεμιστήρας είναι pull και βγάζει προς τα έξω.

 

Εδώ και καιρό και μετά από αρκετές δοκιμές διαπίστωσα ότι ο μπροστά (140mm) ανεμιστήρας κάνει αρκετά επιπλέον θόρυβο. Τον δοκίμασα και αφότου τον έβγαλα τελείως από το κουτί και ο θόρυβος υπήρχε και πάλι. Προφανώς έχει φθαρεί με τον καιρό και για αυτό θέλω να τον αλλάξω γιατί ο θόρυβος είναι αρκετά ενοχλητικός (τουλάχιστον για μένα). Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο 140mm ανεμιστήρα που να είναι όσο το δυνατόν ήσυχος, να έχει καλή απόδοση και να είναι ποιοτικός.

 

Έχω δει τους παρακάτω αλλά δεν μπορω να καταλήξω σε κάποιον όλοι μου φαίνονται καλοί

http://www.e-shop.gr/be-quiet-shadow-wings-sw1-140mm-mid-speed-p-PER.640201

http://www.e-shop.gr/noctua-nf-p14s-redux-1200-140mm-p-PER.651198

http://www.e-shop.gr/noctua-nf-a14-uln-fan-140mm-p-PER.651268

 

O τελευταίος ξεφεύγει στα χρήματα που θέλω να δώσω αλλά αν κρίνω από τα dB που λέει τότε ίσως να αξίζει.

 

Επίσης σκέφτομαι στο μέλλον να αλλάξω και τον ανεμιστήρα της υδρόψυξης (120mm) όχι γιατί κάνει θόρυβο ή δεν είναι αποδοτικός αλλά διότι έχει σπάσει η μία από τις 4 διπλές γωνίες που έχει και δεν πατάει τόσο καλά στο κουτί.

 

Θα προτιμούσα οι προτάσεις να είναι από το e-shop.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Έγινε επεξεργασία από Geobe
Link to comment
Share on other sites

Οτι και να αποφασίσεις θα δείς διαφορά σε θόρυβο - απόδοση .

Εγω άλλαξα όλους του κουτιού με Noctua NF-A14 PWM γιατι ήθελα να διαχειρίζεται τους fan η mobo (pwm)  και δουλευουν πάντα σε απόλυτη ησυχία στα 650rpm και άμα το γυρίσω απο auto σε full στις 1500 ακούγονται αρκετά , αλλα αυτό το κάνω μόνο κατα τη διάρκεια bench που θέλω μέγιστη ψύξη μέσα στο κουτί . Φαντάζομαι οτι ο NF-P14 ULN που λές θα κάνει τέλεια τη δουλειά του και αθόρυβα αλλα και η τιμή ανάλογη....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.