Jump to content



τι μνημη για laptop???


n_koul

Recommended Posts

Παιδια γεια χαρα. Μια γρηγορη ερωτηση γιατι εχω μπερδευτει λιγακι.

Εχω ενα fujitsu amilo d 7850 που παιρνει μνημη pc2700. θελω ακομη 512 mb αλλα νομιζω οτι εχουν καποια διαφορα απο τις αντιστοιχες μνημες pc2700 για desktop. Νομιζω οτι εχουν διαφορετικα pins.

Τι μνημη να παρω και απο που???

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να πας σε ένα κατάστημα πληροφορηκής και να σου παραγκήλουν και να εκγαταστήσουν (αν εσύ δεν μπορείς) μνήμη για το laptop σου...

Οι μνήμες πράγματι είναι διαφορετικές τόσο στη μορφή όσο και στην τιμή...

Βέβεα μπορείς να παραγκήλεις και online την ram που θέλεις από το http://www.pc-memory-upgrade.co.uk/memory/laptop-notebook.asp

Link to comment
Share on other sites

εριξα μια ματια σε καποια site και στο manual του laptop και μαλλον παιρνει desktop memory. μαλλον θα το ανοιξω πρωτα με προσοχη. δεν ξερω τωρα αν εχω προβλημα συμβατοτητας σε περιπτωση που παρω διαφορετικη μαρκα απο αυτη που εχει μεσα.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να ανοίξεις ένα καπάκι απο κάτω απο το laptop (χωρίς να χάσεις την εγγύηση) που έχει ένα σηματάκι με ένα dimmάκι μνήμης και να δείς τι μνήμη έχει. Αν έχει μνήμη στο μέγεθος αυτής που έχεις στο desktop τότε παίρνει τέτοιες μνήμες (dimm) αν είναι πιο μικρό μέγεθος (περίπου το μισό απο αυτό των μνημών των desktop) τότε παίρνει simms μνήμες. Το πιο πιθανό είναι να έχει simms, αν είναι και καινούργιο είναι σχεδόν βέβαιο.

Οι simms είναι πιο ακριβές συνήθως.

Αν παίρνει dimms μπορείς να βάλεις ένα 512 (να βγάλεις απο desktop) και να δείς αν δουλεύει σωστά και χωρίς κολλήματα. Υπάρχει περίπτωση να πάρεις καποιο dimm και να μην υποστηρίζεται απο τη μητρική και να υπάρχουν κολλήματα.

Το καλύτερο βεβαια είναι να ρωτήσεις και τον κατασκευαστή και για τη συμβατότητα με τις διάφορες μνήμες και για το θέμα της εγγύησης (αν συνεχίσει να ισχύει και μετά τη προσθήκη της μνήμης)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.