Jump to content



Πρόβλημα σε Laptop με αλλαγή από HDD σε SSD..


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

 

είπα και γω να ανανεώσω λίγο το laptop της κοπέλας μου ένα Sony Vaio Laptop (SVS-1513L1E) 15αρι 1080p με i5 3230M, 4Gb Ram, GeForce GT640M LE 2Gb και 500αρι HDD 5400..

 )
πήρα λοιπόν ένα απλό upgrade kit της kingston ( http://www.e-gate.gr/kingston-ssdnow-v300-240gb-2.5-sata-iii-upgrade-kit-sv300s3b7a-240g-el.html ) καθώς δεν είχα ανάγκη για εξωπραγματικές επιδόσεις και ήθελα και την θήκη για να κάνω τον παλιό δίσκο του laptop αποθήκη..
 
αφού ξεπέρασα κάποιες αρχικές δυσκολίες με το boot (δε bootare από το cd το Acronis, άλλα άλλαξα από το BIOS τα boot options από UEFI σε legacy και όλα καλά), είπα να ακολουθήσω κατά γράμμα τις οδηγίες που συνόδευαν το πακετάκι οι οποίες μου λέγανε να μην συνδέσω τον SSD στην εξωτερική θήκη, αλλά να τον βάλω άδειο όπως είναι στο laptop και να βάλω τον HDD στην εξωτερική θήκη και να προχωρήσω έτσι στο disk clone..
 
τζίφος, δεν μου αναγνώριζε με τίποτε τον παλιό HDD συνδεδεμένο εξωτερικά, ενώ τον εμφάνιζε ως συνδεδεμένο μέσω USB στο Acronis, μου έλεγε ότι είναι "unsupported" και δε μπορούσα να τον επιλέξω ως source disk για το clone..
 
λέω θα κάνω το ανάποδο, παλιός HDD μέσα στο laptop, SSD στην θήκη μέσω USB. Boot πάλι στο Acronis, όλα καλά βρίσκει και τους 2 δίσκους επιλέγω source και destination drives, μου βγάζει και στο τελευταίο στάδιο ότι δε θα μπορώ να μπουτάρω από το destination drive αν δεν αλλάξω τις ρυθμίσεις του Bios σε UEFI boot και ξεκινάω το cloning..
 
η διαδικασία κυλάει ομαλά, και μόλις τελειώσει βάζω τον SSD στο laptop και μπουτάρω. αλλάζω ρυθμίσεις σε UEFI, restart καααααι operating system not found..
 
κάτι θα πήγε στραβά λέω.. πάλι ο hdd στο laptop, μπουτάρω κανονικά στα windows και συνδέω τον ssd μέσω usb να δω τι έγινε.. όλα τα αρχεία είναι κανονικά στη θέση τους, το cloning τελείωσε κανονικά, αλλά κάτι πρέπει να έχει πάει στραβά με το partitioning ή κάτι τέτοιο γιατί ενώ είναι μέσα τα αρχεία, στα windows ο δίσκος δείχνει ότι έχει ελεύθερο χώρο 201Gb ενώ ξεκάθαρα έχει μέσα data περίπου 210Gb..
 
τι μπορώ να κάνω; καμιά ιδέα;
Ευχαριστώ πολύ!
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.