Jump to content



Recommended Posts

Ερωτησεις οσων αναφορα τα games.
1.Τι ρολο παιζουν οι μεγαλυτερες ταχυτητες της μνημης οσω αναφορα της ddr4
2.Τι ρολο παιζει το oc της καρτας γραφικων και του επεξεργαστη και σε τι βαθμο
3.Τι ρολο παιζει η χωρητικοτητα και η ταχυτητα του σκληρου δισκου οπου τα games ειναι εγκαταστημενα

Link to comment
Share on other sites

1 Δινουν ενα απειροελαχιστο ποσοστο παραπανω fps στο gaming. Αμελητεες οι διαφορες γενικως. Σε προγραμματα που ειναι 3D rendering και photoπρογραμματα, ισως δωσει το κατι περισσοτερο παντως. Παιζει ρολο και το Latency αλλα γενικα, οι DDR4 αξιζουν μονο σε περιπτωση που πας σε skylake (για το "future proof" της υποθεσης). Και αυτο επειδη επεσαν οι τιμες τους, αλλιως σε DDR3 θα πηγαινα ακομη... 

Για μενα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ , εχουν ψωμι ακομη οι DDR4 για να εχουν σημαντικες διαφορες με τις DDR3.

Μια υπαρκτη διαφορα ειναι το voltage, οπου οταν πχ εγω εχω στα 2133Mhz στα 1.65v, αντιστοιχη DDR4 παιζει στα 1.2v και στο 1.5v για 2800Μhz.  Υποτιθεται για να παρεις το κατι παραπανω πρεπει να εχεις απο 2666Mhz και πανω ταχυτητα, CL15/16 . Χρυση τομη θεωρω τα 3000Mhz. Αν και οι περισσοτεροι επεξεργαστες δεν εχουν θεματα με τους controller τους και "σηκωνουν" τις μνημες κανονικα.

Και ενα αρθρακι

 

2 Το OC θα δωσει το boost που χρειαζεται σε ενα απο τα δυο υποσυστηματα, οταν το ενα αποτελει bottleneck για το αλλο (για παραδειγμα αν εχεις εναν 2600Κ με μια 980ti, ο επεξεργαστης θα χρειαστει το αναλογο OC για να αποτελει μικροτερο bottleneck απ'οτι σε στοκ συχνοτητες και η καρτα να αξιοποιησει/αποτυπωσει καλυτερα τις δυνατοτητες της), αλλα και οταν δεν συμβαινει αυτο, θα δωσει το κατι παραπανω σε επιδοσεις. Εξαρταται απο την καρτα και τον επεξεργαστη, και το OC που επιδεχονται . 

 

3 Ειχα το Dying Light σε HDD και μετα το περασα σε SSD. Μικρες οι διαφορες 5-10 sec πιο γρηγορο φορτωμα στον ssd , καμμια διαφορα σε επιδοσεις. Ακομη και σημερα , τρεχω τα games μου απο τον WD Black HDD που εχω 7 χρονια (μεχρι να πεθανει, μετα θα παω σε καινουριο )

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.