Jump to content



Κεραία για internet


Recommended Posts

Σε λίγο φεύγω για δίμηνες διακοπές σε καμπινγκ της Χαλκιδικής με το iMac μου.
Το καμπινγκ έχει wifi στην καφετέρια του αλλά το σήμα πιάνει μόνο εκεί και η θέση που βάλαμε το τροχόσπιτο είναι αρκετά μακριά απο την καφετέρια. Το κακό με αυτή τη θέση είναι οτι δεν πιάνει ούτε 3g σήμα. 3g σήμα πιάνει λίγα μέτρα παρακάτω και δυστηχώς δεν μπορώ να αλλάξω θέση. Το 3g σήμα είναι πιο κοντά απο το wifi αλλά παλιά που είχα πάρει μια κεραιούλα και έβαλα στο usb stick της wind, απλά μου έκανε 5 τις μπάρες στο 2g, με 2g όμως δεν παλεύετε.
Όπως το βλέπω έχω 2 επιλογές, κάθε μια με τα θετικά και τα αρνητικά της.
Ή θα αγοράσω σύνδεση με usb stick της wind + καλή κεραία για 3g (απόσταση περίπου 20 μέτρα).
Ή κεραία για το πολυχρησιμοποιημένο wifi της καφετέριας (απόσταση περίπου 100 μέτρα).
Πια επιλογή \ κεραία θα μου προτείνατε; 
Γέρνω προς το wifi ωστε να γλιτόσω τα έξοδα της σύνδεσης αλλά δεν έχω ιδέα απο κεραίες. 
Τα φώτα σας παρακαλώ

Link to comment
Share on other sites

Αν σου αρέσουν οι χειροτεχνίες, πας σε κάτι τέτοιο. Άλλοι το κάνουν με κουτί από pringles. Είναι τόοοοσο μα τόσο συνηθισμένο.

Αν θες κάτι πιο έτοιμο, πας σε αυτό.

Αν έχεις όρεξη για λίγο ψάξιμο, μπορείς να βρεις ένα παλιό modem/router που μπορείς να παίξεις κ με την κατεύθυνση των κεραιών του και να το χρησιμοποιήσεις σαν access point σου. Να συνδεθεί δηλαδή αυτό στο ασύρματο δίκτυο που θες και να πάρεις εσύ lan καλώδιο στο mac σου. Δεν είναι δύσκολο, απλά θέλει λίγο ψαξιματάκι ώστε να βρεις ένα κατάλληλο router και να το setάρεις.. 

Γνώμη μου είμαι να μην επενδύσεις πολλά μια και πρόκειται για 2 μήνες αλλά και για ένα router που θα συνδέεται και η κουτσή Μαρία και θα έχεις θέμα με την ταχύτητα ή θα μπουκώνει συχνά έως μονίμως.. 

Έγινε επεξεργασία από Delijohn
Link to comment
Share on other sites

Για  χειροτεχνίες, όχι δεν τοχω. 

Η κεραία απο το link που πρότεινες γράφει Sorry, we can't deliver this item to Greece

Είναι καλή; Να την ψάξω σε άλλο κατάστημα;

Link to comment
Share on other sites

Σαν παράδειγμα στην έφερα. Προς τα πού να κινηθείς.. και σε ελληνικά μαγαζιά ίσως βρεις κάτι παρόμοιο. Ειδικά αν τους εξηγήσεις τι θες, θα σε κατευθύνουν. Απλα προσπάθησε να βρεις κάτι που δεν μπαίνει απλά με usb πάνω στο pc, αλλά έχει καλώδια για προέκταση, ώστε να μπορείς να το βάλεις π.χ. σε ένα παράθυρο ή εκτός του τροχόσπιτού σου. Δύσκολα θα βρεις εμπειρίες άλλων χρηστών για τέτοια θέματα.. δεν είναι τόσο μεγάλη η αγορά, παρόλο που κατευθυντικές κεραίες χρησιμοποιούνται αρκετά.

Έγινε επεξεργασία από Delijohn
Link to comment
Share on other sites

Με lan/ethernet ίσως;; Ρώτησε και θα σου δώσουν ό,τι πρέπει... είτε με usb είναι η σύνεση, είτε με ethernet, θα σου δώσουν κ κάποια κεραιούλα με καλώδιο επέκτασης το οποίο θα στρέψεις προς την καφετέρια που έχει σήμα. Αν πάλι μείνεις στην απλή λύση με το usb και το κεραιάκι, ελπίζω να φτάνει το σήμα κ να παίζει καλά.. μα για 100 μέτρα, χωρίς κατευθυντική κεραία κ με οπτική επαφή...δύσκολα.. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.