Jump to content



Recommended Posts

Λόγω συχνών διακοπών ρεύματος αποφάσισα να αγοράσω ups. Το σύστημα που θέλω να προστατέψω είναι αυτό της υπογραφής. Επισημαίνω απλά ότι στο άμεσο μέλλον θα αγοράσω οθόνη με ανάλυση 1440p, καθώς και ποιοτικά ηχεία, ενώ μπορεί να κινηθώ και για κάρτα, αν οι παραχωρήσεις που πρέπει να κάνω με την 970 είναι αρκετές. Το αναφέρω αυτό γιατί δεν ξέρω πόση διαφορά θα έχω στην κατανάλωση σε σχέση με το τωρινό σύστημα. Θέλω επίσης να έχω και ένα περιθώριο για μελλοντική αναβάθμιση (μητρική, επεξεργαστής, μνήμες).

Επομένως, πάνω στο ups θέλω να βάλω το pc, το monitor, τα ηχεία και ίσως το router. Η χρήση αφορά εργασίες, gaming, σερφάρισμα και ταινίες.

Budget (με επιφύλαξη, γιατί σ' αυτά που θέλω ίσως χρειάζεται να πάω πιο ψηλά) 200 Ευρώ.

Θέλω να έχω και ένα χρονικό περιθώριο 5 λεπτών για να κάνω  save και shut down.

Τέλος, να ρωτήσω και το εξής: είναι πιο σωστό να βάλω το ups πάνω στην πρίζα του τοίχου ή να βάλω πρώτα ένα καλό πολύμπριζο ασφαλείας και πάνω σ' αυτό το ups;

Link to comment
Share on other sites

Δεν λέω, ωραία πρόταση αλλά φαίνεται ακριβό το μηχάνημα. Όπως έγραψα, το  budget είναι ενδεικτικό. Συνεπώς, ποιο ups θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά που θέλω? 

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις τα ηχεία σε UPS. Το UPS είναι για να σου παρέχει ρεύμα, ώστε να μη χάσεις δεδομένα, αν κοπεί το ρεύμα όσο δουλεύεις.

Θα βάλεις σε ένα UPS τον υπολογιστή, την οθόνη και το router (μηδαμινή κατανάλωση) και τα υπόλοιπα σε ένα πολύπριζο ασφαλείας.

 

Με αυτό το σκεπτικό, δες αυτές τις επιλογές:

http://www.skroutz.gr/s/4935987/APC-Back-UPS-1100VA-Schuko.html

http://www.skroutz.gr/s/3648114/Eaton-5S-1000I-1000VA-Line-Interactive.html

http://www.skroutz.gr/s/6234081/APC-Back-UPS-1400VA-Schuko.html

http://www.skroutz.gr/s/4799647/Eaton-5E-1500VA-USB.html

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις προτάσεις.  Σε ότι αφορά τη σύνδεση, το ups πηγαίνει κατευθείαν στην πρίζα ή πρώτα βάζω πολύμπριζο και πάνω σ' αυτό το ups ? Επίσης, μάλλον είναι καλύτερο να κινηθώ προς τα 1400-1500 VA ώστε να είμαι καλυμμένος? Γιατί βλέπω ότι προτείνεις και ups με 1000VA.

Link to comment
Share on other sites

Στο μηχάνημα που έχεις τώρα, το 1000ρι σε καλύπτει. Το 1500 θα σου προσφέρει μελλοντικά περισσότερη ευελιξία, πχ για 2η οθόνη, ενώ στην παρούσα φάση, λογικά θα κρατάει λίγο παραπάνω η μπαταρία.

Τα UPS συνήθως έχουν και πολύπριζο ασφαλείας ενσωματωμένο. Όχι όλα όμως. 

Αν έχει, δε χρειάζεσαι πολύπριζο, απλά βάζεις υπολογιστή, οθόνη, router εκεί που θα λέει "Battery" και τα υπόλοιπα στις "Surge protect".

Αν δεν έχει, πολύπριζο ασφαλείας στον τοίχο, τις συσκευές και το UPS εκεί, και μετά στο UPS αυτά που θέλεις.

 

Πρόσεχε πάντως γενικότερα, μη φορτώνεις μία μόνο πρίζα (ή μία γραμμή, γιατί δεν έχει διαφορά αν είναι δυό πρίζες στην ίδια γραμμή) αν δεν έχεις την κατάλληλη υποδομή.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχει κάποια σημασία το ups να βγάζει καθαρό ημίτονο; Ή απλά δεν έχει καμία διαφορά;

Επίσης δεν γνωρίζω αν έχει νόημα να προστατέψω ξεχωριστά το router και την τηλεφωνική συσκευή του σπιτιού, αγοράζοντας ξεχωριστό ups μόνο γι' αυτά τα δύο. Με καλύπτει και ένα πολύμπριζο ασφαλείας σ' αυτήν την περίπτωση;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.