Jump to content



Αυτοματη αλλαγη αναλυσης απο τα Windows


Recommended Posts

Οταν εχεις βαλει μια αναλυση ταδε στην οθονη σου και παιζεις ενα παιχνιδι το οποιο ειναι σε διαφορετικη αναλυση, σε πεταει στα Windows και σου γραφει ενα μηνυμα κατι για την αναλυση.

Με μια λεξη τα Windows σου λενε πως η αναλυση που εχεις δεν ειναι ιδια με το παιχνιδι που παιζεις.

Μετα απο πολλες φορες που μου εβγαζε αυτο το μηνυμα πατησα εγω την επιλογη να μην ξανα βγει αυτο το μηνυμα, και τωρα ειναι ακομα χειροτερα γιατι τα Windows αλλαζουν οποτε θελουνε αναλυση μεσα σε ενα παιχνιδι και οπως την θελουν.

Γνωριζει κανεις πως ξανα κανω αυτην την επιλογη να ξανα βγαινει για να εχω την δυνατοτητα να διαλεγω εγω αν θελω να αλλαξει η να μην αλλαξει η αναλυση?

Γνωριζει κανεις το μηνυμα που λεω?

Εχω Windows 7, δεν ξερω αν και στα Windows 10 ειναι ετσι, απλα το λεω για να προσπαθησω να καταλαβει καποιος πιο πολυ για να με βοηθησει.

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω καταρχας για την απαντηση σου.

Το εχω στα Ελληνικα και δεν μπορω να καταλαβω η μαλλον δεν μπορω να το βρω ετσι οπως μου τα γραφεις, το γνωριζεις και στα Ελληνικα μηπως?

Link to comment
Share on other sites

Ναι το εκανα, περιμενω να μου πεταξει το μηνυμα σε κανα παιχνιδι για να δω αν δουλευει κανονικα και για να σιγουρευτω οτι το εκανα σωστα.

Σε ευχαριστω παντως.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μπα φιλε, δεν νομιζω να δουλευει, παλι αλλαζει μονο του τελικα.

Λες να εκανα κατι λαθος? Η να ειναι κατι διαφορετικο που πρεπει να κανω?

Γιατι απο εκει κατο που μου ειπες εχει δυο επιλογες, και τις δυο εγω τις εκανα ενεργοποιηση και τιποτα απο οτι βλεπω.

 

Το μονο που πεταει τωρα ειναι μια επιλογη η οποια ειναι η προειδοποιηση βελτιστης αναλυσης.

Εγω αυτο το μηνυμα που ελεγα ηταν ενα μηνυμα που ειχε 3 επιλογες να διαλεξεις αν θυμαμαι καλα, ε εγω εκει πατησα την επιλογη να μην ξανα βγει το μηνυμα κατα λαθος.

Μηπως υπαρχει και αλλη τετοια επιλογη σαν αυτη που μου εδωσες?

 

Θελω να το ξανα βρω και να το ξανα βαλω αυτο γιατι τωρα οτι και να τρεχω η παιχνιδι η καποιο βιντεο, οταν η αναλυση ειναι μεγαλυτερη της οθονης, η οθονη μου εκεινη την στιγμη κλεινει και ξανα ανοιγει, 1 δευτερο κανει οκ απλα ειναι σπαστικο, και ειδικα οταν παιζεις παιχνιδι.

Αυτο γινεται γιατι εγω διαλεξα να μην ξανα βγει το μηνυμα αυτο με την αναλυση, και τωρα αλλαζει μονο του σε καθε τι που παιζω, πριν με το μηνυμα αν θυμαμαι καλα ειχε επιλογη που ελεγε να αλλαξει η αναλυση, δευτερη επιλογη να μην αλλαξει η αναλυση, και η τριτη που πατησα νομιζω ειναι να αλλαζει παντα και να μην ξανα βγει το μηνυμα.

Έγινε επεξεργασία από MaZzzZ
Link to comment
Share on other sites

Και ομως σε πολλα παιχνιδια μεγαλωνει η αναλυση απο μονη της, και γινεται αυτοματα τωρα, απλα σβηνει η οθονη και ανοιγει παλι με διαφορετικη αναλυση.

Πριν με ρωτουσε τωρα το κανει αυτοματα.

Έγινε επεξεργασία από MaZzzZ
Link to comment
Share on other sites

Από μόνη της λίγο χλωμό. Την 970 δεν έχεις; Τους τελευταίους οδηγούς, τους έχεις βάλει; Απλά υποθέτω το σύστημά σου πάει να χρησιμοποιήσει την ενσωματωμένη του επεξεργαστή... ή απενεργοποίησέ τη από το bios ή επέλεξε μέσα από τους drivers της nvidia, να χρησιμοποιείς μόνο την 970.

Τέλος η οθόνη σου βλέπω είναι 720p, σε τι ανάλυση είσαι συνήθως και όταν αλλάζει, πόσο γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

Ναι οσα εχω στο Signature εχω.

Και ναι εχω τα last drivers.

Η οθονη μου η main ειναι η Samsung UE24H4003 και ναι εινα 720p.

Απλα τρεχω και τις αλλες οθονες, για την ακριβεια τρεχω τωρα τις 3 απο τις 5, το πολυ πολυ να βαλω 4 απο τις 5 οποτε θελω να κανω κατι.

Αλλα αυτην την στιγμη τρεχουν οι 3 οθονες πανω, και οι 2 οθονες ειναι στην καρτα γραφικων του υπολογιστη και οχι στην GTX 970.

Η αναλυση στην main την Samsung που εχω ειναι 1366 x 768.

Αν την απενεργοποιησω την αλλη οπως λες λογικα δεν θα μπορω να τρεχω τις αλλες οθονες που ειναι στην καρτα γραφικων την ενσωματωμενη σωστα?

Το μονο που βλεπω παντα ειναι οτι η καρτα γραφικων της Intel ειναι χωρις τους νεους drivers, το βγαζει και στα Windows Update, μονο που αν πατησω απο εκει να περαστουν δεν γινεται τιποτα βγαζει σφαλμα και καλα οτι δεν μπορει να τους περασει, παλια τους ειχα περασει χειροκινητα που τους κατεβασα εγω, μετα το φορματ δοκιμασα να τους ξανα περασω χειροκινητα και δεν γινεται, δεν ανοιγει ο υπολογιστης μετα και μπαινο σε ασφαλγ λειτουργεια για να κανω επαναφορα συστηματος, δεν ξερω γιατι, εκτος αν κατεβαζω λαθος drivers που δεν νομιζω, δεν ξερω.

 

Μηπως γινεται ολο αυτο επειδη εχω την αλλη οθονη στην αλλη καρτα γραφικων, για τα αλλα screens τα εχω για να πεταω αλλα παραθυρα.

 

Μεσα απο την GTX 970 οχι απο τα bios πως κοιταω ποια ειναι η ενεργη και ποια οχι?

Έγινε επεξεργασία από MaZzzZ
Link to comment
Share on other sites

Τωρα πχ τρεχω ενα παιχνιδι και λεει οτι μπαινει αυτοματα σε αναλυση 1920 x 1080.

Η οθονη μου εχει αυτην την επιλογη να βαλω αυτην την αναλυση αλλα ειναι ολα αρκετα μικρα και τα Windows βγαινουν εξω απο την οθονη και δεν βλεπω καποια πραγματα οπως γραμη εναρξη και εικονιδια κτλπ.

Μπαινει μεσα στο παιχνιδι, κλεινει η οθονη και ανοιγει μετα απο 1 δευτερο και αλλαζει η αναλυση και το γραφει πανω στην οθονη.

Στο ιδιο παιχνιδι πριν δεν το εκανε ετσι, απλα με πετουσε παλι απο το παιχνιδι στα Windows και μου εβγαζε εκεινο το μηνυμα για να διαλεξω εγω τι θα γινει.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις όλες τις οθόνες συνδεδεμένες στη nvidia ή έχεις βάλει κάποιες και στης μητρικής κάποιο βύσμα;

Αν αφήσεις μία οθόνη μόνο, σου κάνει τα ίδια; Αλλάζει κ πάλι τις αναλύσεις;

Επίσης αυτό που σου ανεβάζει την ανάλυση μέσα στο παιχνίδι σε hd, στο κάνει σε ΚΑΘΕ παιχνίδι ή μόνο σε κάποιο συγκεκριμένο; Έχει η nvidia να ανεβάζει την ανάλυση παραπάνω, μα είναι κάτι "άχρηστο" για τις αναλύσεις που έχεις εσύ.. εσύ θες τις οθόνες όλες να παίζουν τα games ή τις έχεις μόνο για άλλο σκοπό;

Απλά μπέρδεμα με το πολλαπλό monitor setup θεωρώ πως έχει γίνει. 

Link to comment
Share on other sites

Εχω 2 στην GTX 970 και 2 στην μητρικη.

Με μια οθονη δεν ξερω δεν το εχω δοκιμασει για να σου πω την αληθεια.

Δεν νομιζω να ειναι σε καθε παιχνιδι, μονο αν το παιχνιδι εχει μεγαλη αναλυση.

Δηλαδη η Nvidia το κανει αυτο? Αν το κλεισω δηλαδη δεν θα αλλαζει και τα παιχνιδια θα παιζουν αυτοματα στην αναλυση που εχω και τον υπολογιστη? Πως γινεται αυτο?

Στην κεντρικη την main παιζω μονο παιχνιδια, στις αλλες κανω αλλα πραγματα.

Link to comment
Share on other sites

Ενα ακομα μπερδεμα που δεν εχω καταφερει να λυσω ας πουμε ειναι οτι οταν ανοιξει ο υπολογιστης και ειμαι μεσα στα Windows τα βλεπω κανονικα στην main οθονη μου.

Αλλα μεχρι να ανοιξει ο υπολογιστης να περασουν τα Bios και το λογοτυπο των Windows κτλπ τα δειχνει σε αλλη οθονη, δεν ξερω πως αλλαζει αυτο και γιατι το κανει αυτο.

Link to comment
Share on other sites

α) όλες τις οθόνες θα τις βάλεις στην nvidia

β) εφόσον παίζεις παιχνίδι μόνο στη μία, θα την βάλεις σαν κεντρική οθόνη και δε θα έχεις θέμα με τις επιδόσεις στο παιχνίδι.

γ) ποτέ μα ποτέ δε θα δέχεσαι, ακόμα κι αν επιτρέπει το παιχνίδι, να βάλεις ανάλυση πάνω από 720p σε παιχνίδι

δ) θα πας στο bios και θα απενεργοποιήσεις την i-gpu ή τουλάχιστον θα βάλεις σαν primary display την nvidia

ε) θα ανοίξεις μετά από όλα τα παραπάνω το nvidia control panel, αφού θα έχεις τους τελευταίους drivers και με τη διαχείριση οθονών, θα επιλέξεις τι και πώς θα βλέπεις στην κάθε οθόνη

Link to comment
Share on other sites

Δεν γινεται να βαλω ολες τις οθονες μονο στην Nvidia δεν εχει τοσες υποδοχες.

Μονο την κεντρικη εχω βαλει για παιχνιδια, μονο παραθυρα βαζω στις αλλες, αλλα παλι οταν η αναλυση ειναι μεγαλυτερη μερικα πραγματα πανε μονα τους στην αλλη οθονη.

Στο Bios μεσα δεν καταφερα να βρω κατι τετοιο που να εχει την επιλογη που λες.

Link to comment
Share on other sites

Αφησα μονο τις οθονες που ειναι πανω στην Nvidia δοκιμαστικα.

Τελικα το βρηκα αυτο απο το Bios και εχει επιλογη για PCI και PCIE, με αφηνει μονο να διαλεξω PCIE αν διαλεξω PCI το αλλαζει παλι μονο του μετα την επανεκινηση σε Auto.

Μεσα απο την Nvidia Control Panel τωρα εχει μονο τις δυο οθονες, διαχειρηση οθονων δεν εχει κατι τετοιο για να κοιταξω, εχει διαμορφωση πολλων οθονων που εκει ειναι σαν κυρια οθονη η Samsung μου.

Παλι ομως στο Boot που κανει ο υπολογιστης μεχρι να ανοιξει ο υπολογιστης το λογοτυπο Bios κτλ φαινεται στην δευτερη οθονη, και με το που ανοιγει ο υπολογιστης παει στην main οθονη.

Και παλι οταν ανοιγω ενα παιχνιδι κανει το ιδιο, αλλαζει η αναλυση.

Έγινε επεξεργασία από MaZzzZ
Link to comment
Share on other sites

Κοίτα να δεις, δημιουργείς πρόβλημα στα windows, προσπαθώντας να παίξεις και με τις δύο κάρτες γραφικών. Η nvidia έχει θέση για όλες τις οθόνες σου, απλά έχεις παλιές οθόνες και δεν έχεις τους κατάλληλους μετατροπείς ίσως. Καλώς ή κακώς, δεν γίνεται να παίζεις με τις δύο κάρτες για τις οθόνες.. η μια θα δημιουργεί στην άλλη πρόβλημα.

Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω με τίποτα, είναι γιατί να βάζεις (ή έχει τη δυνατότητα για) παραπάνω ανάλυση στην οθόνη που έχεις τα παιχνίδια. Χρησιμοποιείς κάποια από τις οθόνες σαν προέκταση; Αν όχι, δεν βρίσκω το λόγο.. κουλό.. προσωπικά, δεν μπορώ να σκεφτώ και κάποια λύση, μια και πρέπει να'χω ανάλογο σύστημα για σου πω τι ρυθμίσεις να δοκίμαζες. Σαν primary στο bios θα έβαζα το pcie. Το autο το βάζεις γιατί μάλλον bootάρει πρώτα από την ενσωματωμένη για να ανάψει και τις άλλες οθόνες.. δίνει σήμα εκεί πρώτα.. τερτίπι της μητρικής ίσως.. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.