Jump to content



Προβλημα με mobo. Ανοιγει μετα απο πολλες προσπαθιες


Recommended Posts

Καλησπερα. Εδω και λιγο καιρο εχει προβλημα η μητρικη μου και θελει πολλες προσπαθιες για να παρει μπρος το pc. Απο τη στιγμη που ανοιξει δεν εχει κανενα προβλημα ασταθειας, οσες μερες και να περασουν, οσο και να το ζορισω. Η μητρικη ειναι η Asus P8Z77-V Deluxe

 

Αρχικα εβγαλα ολα τα εξαρτηματα απο το κουτι. Δοκιμασα δευτερο τροφοδοτικο. Εκανα reset το bios. Αλλαξα μπαταρια(δεν την ελεγξα με πολυμετρο). Ξαναπερασα το bios. Αφησα μονο cpu-mobo-ram(διαφορετικα στικακια σε διαφορετικες θεσεις), αλλα αν και σε διαφορετικο βαθμο, σε καθε περιπτωση το προβλημα συνεχιζεται.

 

1. Τις περισσοτερες φορες δεν κανει το χαρακτηριστικο beep κατα το post,  δεν αναβουν τα πληκτρολογια κτλ και το pc δεν ανοιγει οση ωρα και να περασει.Το qcode αλλαζει συνεχεια πολυ γρηγορα αριθμο(loopαρει τους ιδιους) οση ωρα και να το αφησω και τα led που εχει η μητρικη(νομιζω ειναι για να δειχνουν καποιο προβλημα) για τον cpu και την ram αναβοσβηνουν εναλλαξ.

 

2. Καποιες φορες το qcode εμφανιζει τα  f1-56-49-??-f4 (loop και εδω, αλλα πολυ πιο αργα και μπορω να το δω). Οταν γινεται αυτο, αν το αφησω για 1-2 λεπτα, θα ακουστει το χαρακτηριστικο beep. Σε αυτη την περιπτωση:

ή το pc θα λειτουργησει κανονικα

ή θα συνεχισει το loop των ιδιων αριθμων χωρις post και μετα απο λιγο θα ξανακανει beep, θα ανοιξει, αλλα ειναι πολυ πιθανο να μην εχει αναγνωρισει τους δισκους

 

9 στις 10 φορες συμβαινει η πρωτη περιπτωση. Απο οτι προσεξα με 1 στικακι ram ειναι πιο πιθανο να παρει μπρος απο οτι με 2,3 ή 4, ανεξαρτητα απο τη θεση. Κλεινοντας το τροφοδοτικο για λιγο, μου φαινεται οτι ειναι λιγο πιο πιθανο να ανοιξει. Χωρις δισκους και εξτρα συσκευες οταν ειναι να ανοιξει, θα παρει μπρος σχεδον απευθειας αντι για τα 1-2 λεπτα που περιμενω συνηθως.

 

Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να φταιει? Ειναι για πεταμα? Υπαρχει περιπτωση να φταιει πχ το τσιπακι του bios ή κατι παρομοιο και να γινεται να επισκευαστει?

 

 

Έγινε επεξεργασία από god
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

τελικα χαλασε τελειως. απλα το θεμα ειναι οτι οσες μητρικες κυκλοφορουν τωρα για το socket, δεν παιρνουν ουτε οση ram εχω, ουτε αρκετους δισκους, οποτε μενει αχρηστος και ο επεξεργαστης που ειναι i7 και ανεβαινει αρκετα το κοστος για την αλλαγη...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.