Jump to content



Οργανωση Φωτογραφιων


Recommended Posts

Θελω να κατσω και να οργανωσω τις φωτογραφιες που εχω συγκεντρωσει τα τελευταια χρονια (κατεβασμενες απο ιντερνετ, οχι επαγγελματικες-προσωπικες και τραβηγμενες απο καμερα). Ειναι κατι που θα μου παρει πολυ χρονο, αναρωτιεμαι μηπως να τις εσβηνα τελειως αλλα αν μπορεσω να κανω αυτο που θελω ισως κατσω να ασχοληθω.

 

-Σε πρωτη φαση θελω να αποθηκευσω στα metadata τα original filenames για να τις μετονομασω με καποιο naming scheme δικο μου που θα με βοηθαει να τις βρισκω αν απ ασα στιγμη.

Δεν εχω κατσει να το διαβασω αναλυτικα αλλα κατι βλεπω γινεται εδω

 

http://www.controlledvocabulary.com/imagedatabases/filename2title.html

 

-Naming Scheme. Προσπαθω να καταληξω στο ιδανικο ονομα που θα με εξυπηρετει. Πρωτα σκεφτομαι να αναφερω creation date. Μετα μαλλον εναν label του τι αφορα. και μετα αυξων αριθμος. Επισης σκεφτομαι να φαινονται και πληροφοριες οπως rating και tags στο ονομα. πχ 20160824-{CARS}-001-R1-#FERRARI#TOKYO.JPG

 

Πειτε και σεις καμμια ιδεα για ονοματολογια. Επισης πως να διαχειριστω μια αλληλουχια εικονων, ενα photoshoot πχ η ενα θεματικο αλπουμ. ΠΧ εστω οτι κατεβαζω 30 εικονες απο μια clickbait σελιδα τυπου 30 μερη που δε πιστευες οτι υπαρχουν ανα το κοσμο, και θελω να ξερω οτι καθε εικονα ειναι κομματι αυτης της σειρας, και να μη πρεπει να εχω φακελους για καθε τετοιο θεμα. Πως ενσωματωνω στο ονομα τη πληροφορια.

 

Το παραπανω βεβαια μολις καταληξω θελω να γινεται αυτοματοποιημενα.

 

Αρχικα κατι τετοιο να φτιαξω την ημερομηνια στο πρωτο σκελος.

 

http://www.makeuseof.com/tag/how-to-automatically-rename-photos-with-dates-they-were-shot/

 

Μετα πως μπορω μαζικα και με λιγα κουμπια να προσθετω τις υπολοιπες πληροφοριες? Ειναι χιλιαδες οι φωτογραφιες και δε παιζει μια μια να παιρνει τετοια μεταχειριση

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.