Jump to content



Πρόβλημα με 4Χ4GB μνημών


Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες και καλή χρονιά...

 

μιας και έκανα τα πάντα ας βάλω και ένα post μπας και με βοηθήσει κάποιος από εσάς, αλλιώς θα πάει για πούλημα το ένα σετάκι... στο δια ταύτα.

 

Στο σύστημα της υπογραφής λοιπόν έχω 4 dimm 2400Mhz, σύνολο 16gb, τα οποία να σημειώσω έχουν περάσει memtest και δουλεύουν μια χαρά. Αποφασίζω ένα απόγευμα να βάλω έναν δεύτερο SSD που μου περίσσευε και να κάνω μια αναδιάταξη στα καλώδια sata, ώστε να βάλω τους HDD στα SATA 2 και τους SSD στα SATA3. Τι ωραία τι καλά, πάω να ανοίξω το pc και μπαίνει σε bootloop.

 

Τέλεια λέω, το κλασσικό πρόβλημα με τις μνήμες (μου το έχει ξανακάνει, και το έλυνα με τον τρόπο που περιγράφω παρακάτω).

 

Βγάζω τα dimms, αφήνω το 1, μπουτάρει. Βάζω το δεύτερο. Μπουτάρει. Βάζω το τρίτο μπουτάρει. Μόλις βάζω το τέταρτο να παίξουν όλα, πάρε το bootloop. Αυτή τη φορά όμως δεν μπορώ να τα κάνω να παίξουν και τα 4 μαζί. Δοκίμασα τα πάντα. Έχω ψάξει forum και βρήκα ότι και άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα με τα συγκεκριμένα dimm σε διαφορετικές μητρικές.

1. Έβαλα και το τελευταίο beta bios που έχουν βγάλει στα forum της MSI.

2. Δοκίμασα default values (1333Mhz).

3. Δοκίμασα καρφωτά values στα ram timings.

4. bios reset...άπειρα.

5. battery extract...

6. Δοκίμασα να βάλω το Α κιτ πρώτο και μετά το Β κιτ δεύτερο, και αντίστροφα...

 

τα dimm είναι αυτά http://www.hyperxgaming.com/us/memory/beast

 

και όχι μόνο αυτό αλλά κυκλοφορεί και review στο οποίο τα δοκιμάζουν συγκεκριμένα πάνω στην μητρική που έχω...

 

http://www.kitguru.net/components/memory/zardon/kingston-hyperx-beast-2400mhz-memory-review/

 

Αν κάποιος έχει κάνα μαγικό τρόπο ώστε να τα κάνω να παίξουν και τα 4 μαζί έχει καλώς, αλλιώς ή θα μπει το ένα kit για πώληση, ή αν δεχτεί η kingston να μου κάνει rma με άλλο kit, άλλου τύπου για το οποίο αμφιβάλλω.

 

Σημειώνω ξανά πως τα έχω κάνει και παίζουν και τα 4 μαζί, αλλά ήταν θέμα κ**φαρδίας όπως φαίνεται.... Τώρα παίζω με τα 2 στις θέσεις 2-4 όπως λέει το manual...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.