Jump to content



Μεταφορά windows 10 digital license


Recommended Posts

Καλησπέρες,

Κατά την προσφορά που έτρεχε πέρσυ για αναβάθμιση σε windows 10, είχα βάλει windows 10 pro (αναβάθμιση από αγορασμένα windows 7 ultimate) και είχα κάνει link με το microsoft account μου. Τελικά, αποφάσισα να μην κάνω login με το microsoft account στο PC, αλλά με local account (λόγο άσχετου προβλήματος), αλλά υποθέτω πως το license παρέμεινε linked με το account, ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιούσα για να κάνω login στο PC.

 

Προ ολίγων ημερών αποφάσισα να στήσω καινούργιο PC, και άλλαξαν σχεδόν τα πάντα, εκτός από τους δίσκους. Επομένως, με την πρώτη εγκατάσταση των windows 10 pro δεν ήταν activated. Προσπάθησα να κάνω link πάλι με το microsoft account, αλλά δεν μπορούσα γιατί μου εμφάνιζε μήνυμα ότι οι activation servers are down. Please try again later. Δοκίμασα λοιπόν να κάνω Change product key, και έβαλα το product key των windows 7 ultimate... και αμέσως ενεργοποιήθηκε με digital license (όπως ήταν αναμενώμενο).

 

Τώρα στο παλαιό PC, το οποίο και θα πουλήσω: Κάνω clean install windows 10 pro με σκοπό να το δώσω, και ως δια μαγείας, αμέσως μετά την εγκατάσταση βλέπω πως είναι activated with digital license και αυτό... Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Μου φαίνεται εξαιρετικά παράξενο να μπορεί κανείς να κάνει activate σε 2 διαφορετικά PC, ειδικά μετά την λήξη του free upgrade σε windows 10, και κανένα από τα 2 PC να μην έχει προβλήματα στο μέλλον.

 

Μήπως πρέπει να αφαιρέσω με κάποιο τρόπο την άδεια από το παλαιό PC πριν το πουλήσω; Μήπως απλά να μην ασχοληθώ; Ανυσυχώ μην αρχίσει το ένα από τα 2 PC και έχει πρόβλημα με το activation στο μέλλον, καθώς το παλαιό PC δεν θα πουληθεί σε φίλο ή κοντινό πρόσωπο, και δεν θα έχω πρόσβαση σε αυτό σε περίπτωση προβλήματος.

 

Όσο και αν έψαξα σε forums, δεν βρήκα αντίστοιχο πρόβλημα... οι περισσότεροι ρωτούν πως μπορούν να μεταφέρουν την άδεια των windows 10 σε άλλο PC, χωρίς να αναφέρουν τι γίνεται με την άδεια που υπάρχει στους activation servers για το παλαιό...

 

Ευχαριστώ σε όποιον απαντήσει.

Link to comment
Share on other sites

Η "μαγεία" βρίσκεται στην μητρική! :p  Τα win10 "κλειδώνονται" στην εκάστοτε μητρική(με το αντίστοιχο serial number)...η μόνη λύση είναι αγορά καινούργιου license για win10!(μια πλάγια οδός που δεν την έχω ψάξει ενδελεχώς είναι μια προσφορά από την ίδια MS για άτομα με πρόβλημα όρασης ή κάτι τέτοιο,και χωρίς να δηλώσεις πολλά σου έδινε license ...λογικά μέρος της εκστρατείας να αυξήσει το μερίδιο των win10 αν θες το γιατί....)

Και στα 7 υπήρχε η συγκεκριμένη μαστοράντζα απλά δεν ήταν γνωστή!(και αν δεν κάνω λάθος μόνο η ultimate edition επέτρεπε παραπάνω από 1 install σε διαφορετικό μηχάνημα...)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό έχει αλλάξει από το anniversary update, και πλεον "κλειδωνονται" και στο microsoft account, αν έχεις κάνει linked το account, και μετά από την αλλαγή του hardware μπορείς με το troubleshooter να την επαναφερεις. Αρκεί η πρώτη άδεια των windows 7 να μην είναι OEM. Δίνει σχετικές οδηγίες και η Microsoft πλέον για δραστικές αλλαγές hardware όπως η αλλαγή του motherboard.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως έγινε activated βάζοντας μόνο το win 7 key χωρίς να βάλω account... και όχι μόνο αυτό, αλλά και στο παλαιό σύστημα μετά από clean install είναι πάλι activated χωρις product key. Δηλαδή, κατέληξα να έχω 2 συστήματα, νομίμως activated. Γι' αυτό ανησυχώ μην γίνει καμμιά στραβή στο μέλλον και σταματήσει κάποιο από τα 2 να παίρνει updates ή ακόμα χειρότερα να χάσει το license.

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk



Link to comment
Share on other sites

Α για το 1ο δεν ήξερε οτι άλλαξε....όσο για τη 2 παράγραφο είναι αυτό που σου είπα για τα ultimate ψάξτο μια...γενικά όμως θα σταματήσουν να παίρνουν updates τα win7 το έχουν ανακοινώσει ήδη...τώρα να χάσεις το license έτσι χωρίς λόγο λίγο δύσκολο το κόβω....!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.