Jump to content



o/c...αλλα μετά.....!!!


Fonias A.E1416003211

Recommended Posts

Hello guys,

Λοιπον ειμαι νεο μελος του forum και σκεφτηκα να σας ρωτησω για καποιο παραξενο φαινομενο που παρατηρησα στο pc μου, και ξεκινώ:

Εχω: MSI K8n Neo2 Platinum 54G,Amd 64 3500+@11x212Mhz(Stock Vcore και ψυκτρα), 2xkingston value pc3200 512MB@2,5-3-3-5 2,6V 212Mhz, Sapphire Radeon 9800 Pro(stock), 1xWD200GB IDE k 1x80GB Maxtor IDE, Soundblaster Audigy(απλη), NEC 3500, 2x80mm Fan+1x120mm και PSU noname 420W.

Με αυτες τις ρυθμισεις στο συστημα μου ειπα ενα βραδυ να δω ποσο FSB πιανει η mobo μου max.Κατεβασα το multi στο 8 και ανεβασα FSB στα 265 με RAM 100MHz διαιρετη, ΗΤ στο 2x vcore +8.3% και vdimm 2.85V με χαλαρα timings(3-4-4-8).Ανεβαζα με βηματα των 5MHz μεχρι τα 285.Στα 290MHz no post.Οκ λεω κανω reset το Bios ξαναβαζω τις ρυθμισεις που ειχα κ παω να μπω στα windows...εκει αρχισαν ολα...!!!

Με το που τελειωνει το loading και παει να μπει στο login screen....%$#@* η οθονη μου εδειχνε οτιναναι σχηματα(ο σκληρος δουλευε κανονικα σαν να "φορτωνε") και μετα απο λιγο reboot.Λεω καποια φρικη θα εφαγαν οι drivers της radeon(omega drivers). Μπαινω κανονικα σε safe mode κανω uninstall τους drivers επανεκκινηση...ξανα τα ιδια. Μπαινω σε vga mode κανω install κατι παλιους catalyst, reboot...τα ιδια παλι!Λεω "καποια μλκ θα εγινε, εχω κ καιρο να κανω format ας του κανω ενα τωρα".

Κανω load bios defaults, του κανω format κανονικα και με το που παει να μπει στα windows για πρωτη φορα...ακανονιστα σχηματα κ χρωματα παλι...Σκεφτηκα οτι εκαψα καρτα γραφικων αλλα την δοκιμασα σε ενα αλλο pc κ δουλευε κανονικα. Εβαλα μια παλια ΜΧ440 και δουλευε στο δικο μου.Δεν μπορουσα να καταλαβω τι παιζει γιατι κ η δικια μου σε vga mode επαιζε κανονικα.

Τωρα αρχιζει το κουφο:κανω εγκατασταση τους παλιους catalyst χωρις drivers μητρικης κ μπαινει κανονικα στα windows.παιζω warcraft3 και counterstrike σε D3D κανονικα αλλα στο doom3 k sto chronicles of riddick σφαλμα.Μετα απο διαφορα πειραματα με drivers και format(ας ειναι καλα το ghost) κατεληξα οτι με τους τελευταιους catalyst παιζει κ opengl. Γιατι με το που εκανα install τους nforce και μετα omega ή catalyst δεν εμπαινε windows.

Μαλλον θα πηρε "μεντα" η mobo μου ή το PSU δινει οτιναναι ρευματα(σημειωση εχω UPS line interactive).

Μπορειτε να μου πειτε τι περιπου μου συνεβει γιατι αν ειναι η mobo θα πρεπει να την στειλω για repair(το PSU θα το αλλαξω συντομα).Επισης οταν παει να μπει στο login screen των Windows ακουγεται ενας συντομος τσιριχτος θορυβος απο το κουτι! Τωρα παιζω κανονικα ολα τα προαναφερθεντα παιχνιδια κ δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα το AGP...???

Υ.Γ sorry για το μεγαλο post αλλα καθομαι σε αναμενα καρφια...

thanx

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω να μην δουλεψε το pci/agp lock.Απο το clockgen οσο κ να το ανεβασω το FSB δεν κουναει το agp. Αλλωστε ειχα ξαναδοκιμασει μεγαλα fsb k μου ειχε φτασει μεχρι 300!(με διαιρετη γιατι οι μνημες μου ειναι error free μεχρι τα 215!λολ). Το θεμα ειναι πως σε safe mode εμπαινε κανονικα...

Επισης διαβασα πως ο ηχος που ακουγεται κατα τη διαρκεια του boot λιγο πριν την login screen των xp μαλλον ειναι απο τα πηνια της μητρικης. Το θεμα ειναι πως σημερα εκανα εγκατασταση τα win xp 64bit beta και ο ηχος αυτος δεν ακουγεται...Θα με κουφανει αυτη η μητρικη...

Link to comment
Share on other sites

μαλλον φταιει η μουφα τροφοδοτικο που εχω.αν κ δεν εχω πολυμετρησει τιποτα εχω μια υποψια οτι εχω πολυ χαλια ρευματα.το πασχα θα αγορασω τροφοδοτικο (μαλλον enermax 480) κ θα το πολυμετρησω με καλο πολυμετρο(αμπεροτσιμπιδα-πολυμετρο ακριβειας καθοτι οικογενεια ηλεκτρολογων...). Εβλεπα οτι η συγκεκριμενη μητρικη δινει fsb τρελο γι αυτο ηθελα να δω ποσο παει αλλα μαλλον κομματι απο κομματι εχει διαφορες....

Link to comment
Share on other sites

Δεν αντιλεγω για το score σου!

Τωρα για το προβλημα δεν μπορω να βοηθησω διοτι δεν εχω διαπραγματευτει παρομοια κατασταση

Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι 3 4 4 11 οι value αντηδρουσαν ασχημα σε μενα

και οτι πανω απο 210 στα 2.6 δεν ειχα παρει ποτε error free (chip kingston σε lanparty)

Link to comment
Share on other sites

Athens2004........

Ρε συ τα 44 sec στο SuperPi στο 1Μ με 340mhz στις μνήμες, για πλάκα το έκανες?

Συγνώμη που σου το λέω αλλά μήπως το σκόρ δεν είναι και τόσο καλό?

Με την υπογραφή μου έχω κάνει πόστ 43 sec!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από H.A.Balafoutre

Athens2004........

Ρε συ τα 44 sec στο SuperPi στο 1Μ με 340mhz στις μνήμες, για πλάκα το έκανες?

Συγνώμη που σου το λέω αλλά μήπως το σκόρ δεν είναι και τόσο καλό?

Με την υπογραφή μου έχω κάνει πόστ 43 sec!

340 στις μνήμες, εννοεί 340DDR, δλδ 170MHz, δες και το screenshot λίγο. Εσύ είσαι 212MHz (424DDR) με πιο σφιχτά timings & 1/1 ...

Link to comment
Share on other sites

Kάπως έτσι όπως τα είπε ο chosen είναι ,

Για την ακρίβεια δεν ποστάρω για να ΔΕΙΞΩ spi εκέι ........ ποστάρω για να δέιξω ότι είναι stable με 340HTT η μητρική /.

επίσης είμαι με ΕΝΑ dimmaki 256 με χειλουδάκη timmings.

στα 2.45ghz~ περίπου έχω 34 sec . dual chanel οι μνήμες 1τ 166/200.

αλλά το πανυγήρι θα γίνει μόλις πάρω το σετάκι UTT [2Χ512] όπου θα μπορώ πλέον να πάιξω και γώ σαν μικρό παιδί :baby: πλέον με 2-2-2-5 και συχνότητες μνήμης 260+ . :inlove:

by the way , ουυυυυυυυ κακοπροαίρετοι καταυθείαν να με κακοχαρακτηρίσετε :TD::p :P :p

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά ο.κ. μάλλον λάθος διάβασα το screenshot από κεκτιμένη ταχύτητα (δικαιολογία).

Αφου ρε παιδιά στους AMD64 στο CPU-z δίχνει πάντα το καθαρό FSB του HTT.

Έχεις 170mhz στις μνήμες και 1/14 σχέση CPU/MEMORY (CPU/14) δεν δίχνει το cpu-z?

Δεν δείχνει το DDR.

Αλλά πέρα από αυτό δεν είχα σκοπό να "την πώ" σε κανέναν.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.