Jump to content



Πρόβλημα(μάλλον) με on-board c-media 9880.


cherryman

Recommended Posts

Πρόσφατα αγόρασα μια μητρική με την on board κάρτα ήχου c-media 9880. Το πρόβλημα, αν πρόκειται περί προβλήματος, είναι πως έχω 4 ηχεία συνδεδεμένα αλλά δουλεύουν μόνο τα 2 front. Έχω ρυθμίσει κανονικά όλα τα jacks από το software της κάρτας αλλά και πάλι δεν παίζουν.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε βοήθεια. :D

Link to comment
Share on other sites

το πρόβλημα είναι γνωστό

έχει βγει ένα patch το οποίο περιστρέφει την καρέκλα κατά 180ο και το πρόβλημα λύνεται! :p

χωρίς πλάκα πάντως, τσέκαρε ξανά με προσοχή όλα τα βύσματα και τις ρυθμίσεις - κάπου έχεις κάνεις κάποιο λάθος (κατά 99%)

οι drivers της κάρτας ήχου (όχι της cmedia αλλά της Intel - Azalia Hi-Def) πέρασαν κανονικά; (θέλουν ένα patch - σοβαρά τώρα - το οποίο δεν τρέχει πάντα μόνο του αυτόματα αλλά πρέπει να το βρεις στο cd και να το τρέξεις χειροκίνητα)

Link to comment
Share on other sites

Καλά έκανα δηλαδή και πείρα αυτόματα περιστρεφόμενη καρέκλα ευαίσθητη στην προέλευση του ήχου. :p

Το patch της microsoft το έχω περάσει. Η κάρτα δείχνει να δουλεύει κανονικά. Τα πίσω ηχεία ενεργοποιούνται μόνο αν διαλέξω κάπιο environment από τις ρυθμίσεις της. Φυσικά αυτό δεν είναι η σωστή λειτουργία αφού λειτουργεί βάσει των ρυθμίσεων χώρου. Δάσος, εκκλησία, κτλ. Τα καλώδια τα έχω ελέγξει προσεκτικά και έχω κοιτάξει και το manual για να είμαι σίγουρος.

Για drivers κατέβασα τους τελευταίους από το site της c-media αλλά με αυτούς είχα άλλα προβλήματα και ξαναέβαλα αυτούς που είχε το cd.

Έχω εγκαταστήσει και το Intel HD Audio.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω..:( Πιο patch της Microsoft έχεις περάσει και που βλέπω αν είναι εγκαταστημένο? Το Intel HD Audio που 'χεις εγκαταστήσει που το βρίσκω?

Έχω την μητρική της Msi 925xe και της Creative τα 4.1 ηχεία. Έχω εγκαταστήσει απ'το cd της msi τους drivers και το πρόγραμμα της C-media πρέπει να εγκαταστήσω και τίποτα άλλο?

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα παραμένει φίλε elpen και δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Πάντως για να γίνω πιο κατανοητός θα ξαναπεριγράψω το πρόβλημα.

Έχω συνδεμένα 4 ηχεία στην κάρτα. Στα windows έχω ορίσει quadrophonic. Όταν αναπαράγω ένα mp3 με το winamp ακούγεται μόνο από τα μπροστινά ηχεία. Εάν βάλω ένα DVD με 5.1 ήχο τότε παίζουν και τα 4 ηχεία. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι παίζουν όλα τα ηχεία μόνο όταν υπάρχει "αληθινός" πολυκάναλος ήχος.

Το patch της microsoft βρίσκεται κάπου στον φάκελο audio στο cd της μητρικής σου. Είναι της μορφής (π.χ. KB245346)

Link to comment
Share on other sites

'φίλε elpen' - φίλη, - Οκ για το patch θα το κοιτάξω, κατα τ'άλλα και μένα τα ίδια μου κάνει με εξαίρεση αυτό που λες για το dvd που δεν το χω τσεκάρει, αν και μου φαίνεται τώρα που το σκέφτομαι πως και κει μόνο τα μπροστινά παίζουν.. Κι εγώ έχω τσεκάρει το quadrophonic όπως επίσης στα settings της cmedia τσεκάρω το 4.1 και πάλι τίποτα.. Μόνο αμα τσεκάρω το 7.1 virtual surround ή πως αλλιώς λέγεται ακούω κι απτα 4 αλλά είναι ψευτό surround γιατί απλώς μοιράζει των ήχο (δεν ξέρω και πως να το εξηγήσω).

Στο παλίο πισι είχα μια Soundblaster 1024 live που συνεργαζόταν τέλεια με τα συγκεκριμένα ηχεία (προφανώς αφού ήταν της ίδιας εταιρείας). Θα κοιτάξω και για το patch μήπως κάνει την διαφορά.. και βλέπουμε

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.