Jump to content



Ισχυρο laser


Recommended Posts

Για χρηση κατασκευης τυπου trip wire  , εννοειτε δεν εχω σκοπο να τυφλωσω κοσμο . 

 

Δοκιμασα ενα απλο laserακι κοκκινου χρωματος 5mW αλλα στα 10 μετρα χανεται ,  αντιστοιχο (και μαλλον πιο ισχυρο ) ενα πρασινο που βρηκα εχει σαφος μεγαλυτερη εμβελεια , αλλα οπως και να χει δεν γινεται γιατι θελω να δουλευει πολλες ωρες οποτε οτιδηποτε χειρος βγαινει off (αποσταση που θελω ειναι σχεδον 100, ~200 στην περιπτωση που κανω την ακτινα να επιστρεφει πισω) 

 

Ebay βρηκα κατι τετοια και ενδεχομενος να χτυπισω εκει , ομως ανοιγω αυτο το τοπικ μπας και καποιος ξερει εαν αυτα υπαρχουν στο ελλαντα διοτι 1 μηνας αναμονη ειναι λιγο καπως . 

 

Link to comment
Share on other sites

πριν 4 λεπτά, το μέλος dpolal έγραψε:

100m trip wire ????

Πώς θα εξασφαλιστείς από τα false alarms για τόσο μεγάλη απόσταση ;

Σκεφτομαι καμια μεθοδο με φωτοαντισταση και την analog in του arduino ωστε να του εχω ενα φασμα επιτρεπτων τιμων . (την φωτοδιοδο λεω να την βαλω στον πατο ενως μικρου σωληνα ωστε κατα κυριο λογο να επιρεαζεται μονο απο το λαζερ ) 

 

 

 

Παντως τωρα που το βλεπω , ισως και απλα λαζερ χειρος να κανουν , με την προυποθεση να τους βγαλω το module και να το χωσω μεσα στο αλουμινιο . (δεν μου φαινεται να εχει κατι το φοβερο η ψυξη αυτου που εδειξα ) 

Έγινε επεξεργασία από kpetros
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.