Jump to content



Πως να φτιάξω DVD με κομμάτια απο ταινίες;


fonzi

Recommended Posts

Θέλω να φτιάξω ένα DVD (οχι απαραίτητα για consumer συσκευές - με ενδιαφέρει κυρίως η προβολή του μέσω PC) που να περιέχει τμήματα από ταινίες που βρίσκονται τόσο σε DVD όσο και σε VHS. Θα ήθελα να περιέχει και ένα στοιχειώδες μενού.

Ξέρετε με τι λογισμικό θα πρέπει: 1) Να ριπάρω τις DVD ταινίες, 2) να κόψω τα κομμάτια που θέλω 3) να δημιουργήσω το νεο DVD με το μενού του;

Θα προτιμούσα free λογισμικό βέβαια. Με το Powerpoint μπορώ να χρησιμοποιήσω MPEG2 αρχεία;

Link to comment
Share on other sites

ελα φιλε μου, για να κανεις ολα τα παραπανω που λες θα χρειαστεις 2 προγραμματα 1) το dvdshrink και το TMPGEnc DVD Author 1.6 (version 1.6.26.73 ειναι αυτην που εχω εγω ...)

1) το dvdshrink το χρησιμποποιεις για να κοψεις το κομματι απο το που θες και το αποθηκευεις ως πχ chapter 1 ,σε αλλο folder αποθηκευεις το αλλα κομματι που σε ενδιαφερει κτλ

η παραπανω διαδικασια μπορει να γινει απευθειας και με το TMPGEnc DVD Author (εικονα 1)πειραματισου να δεις ποιο σε βολευει

2)μολις συγκεντρωσεις ολα τα επεισοδια που σε ενδιαφερουν ανοιγεις το TMPGEnc DVD Author και προσθετεις τα επεισοδια (add new track) (εικονα 2)

3) στην συνεχεια δημιουργεις το μενου που σε ενδιαφερει -η ολη διαδικασια ειναι της πλακας -το προγραμμα που επιτρεπει να δημιουργησεις motion menu /main manu/main menu + chapter menu κτλ κτλ.. (εικονα 3 -4)

4) επιλεγεις το output και σε κανα 20λεπτο το dvd σου ειναι ετοιμο -αρχικα στον σκληρο- και ετοιμο για burning σε δισκακι το οποιο θα ειναι playable απο καθε συσκευη που παιζει dvdr δισκακια....

**το TMPGEnc DVD Author υποστηριζει και dual layer δισκακια..

**/-** οι σκηνες που θα χρησιμποποιησεις πρεπει να ειναι ολες του ιδιου format η ολες ntsc η ολες pal,,,

ελπιζω να βοηθησα,..για τυχον αποριες ρωτας...

post-91-1416071813,116_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Φίλε ευχαριστώ πολύ!

Επειδή έχω καιρό πολύ να χρησιμοποιήσω το dvdshrink ξέρεις αν μπορώ να πάρω κομμάτια που δεν αποτελούν ολόκληρο κεφάλαιο; Ενδιαφέρομαι για τμηματα μόνο απο συγκεκριμένες σκηνές.

Επίσης μήπως ξέρεις αν το RECODE του NERO κάνει για τη δουλειά?

Link to comment
Share on other sites

νομιζω οτι μπορεις....δοκιμασε κατεθυειαν με το aurhor -->create new project-->add dvd file...εν χρειαζεται να ειναι ολοκληρη ταινια αρκει και ενα κομματι το οποιο μπορεις να \\κοψεις''ακομη περισσοτερο..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.