Jump to content


Αγγλικο αμαζον ΦΠΑ


ony123

Recommended Posts

Καλησπερα , ηθελα να ρωτησω και εδω  για να ειμαι σιγουρος επειδη θα κανω μια μεγαλη αγορα απο amazon.uk με business account.Εχω δηλωσει το VAT registration number και το δεχτηκε κανονικα και τωρα στην τελικη σελιδα του check out μου βγαζει order total τιμη που δεν περιλαμβανει το ΦΠΑ.Επειδη καποιοι ειπαν οτι τωρα το αμαζον εχει και ελληνικο αφμ ή κατι τετοιο τι παιζει ξερει κανεις ? τους εστειλα και μειλ κ μου λενε οτι αυτο που πληρωνω ειναι αυτο που λεει η τελικη σελιδα check out . Ευχαριστω 

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει στη συνέχεια να κάνεις δήλωση ενδοκοινωτικών συναλλαγών και δήλωση ΦΠΑ στην εφορία σου, δεν το γλυτώνεις το ΦΠΑ αλλά το πληρώνεις εδώ με τη δυνατότητα φυσικά να το συμψηφίσεις με τυχόν επιστρεφόμενο ΦΠΑ.

 

Τo Αmazon από την πλευρά του θα κάνει και αυτό δήλωση ενδοκοινωτικών συναλλαγών με το ΑΦΜ που έχεις δηλώσει και στην περίπτωση που εσύ κάνεις το κουνέλι είναι πολύ πιθανό να σου στείλει ραβασάκι στο μέλον η εφορία σου που θα συνεπάγεται πρόστιμα και τόκους επί του ΦΠΑ που γλύτωσες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.