Jump to content



3D Printing ( Newbie here)


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.. Σαν παιδί και γω είπα να ασχοληθώ με τον μαγικό κόσμο του 3D printing.. Παρήγγειλα λοιπόν τον Zonestar P802N Reprap Prusa I3 από το Gearbest. Μετά από 2 μήνες αναμονής λόγο εορτών και blackfriday έφτασε στο σπίτι.. Ομολογώ ότι ήταν αρκετά χρονοβόρο και δύσκολο στο να το στήσω.. Σκέφτηκα πολλές φορές να τον βάψω μπλε και να το ρίξω στην θάλασσα. :p

Με τα πολλά το έστησα ,εγκατέστησα και το πρόγραμμα του ( Repetier-Host). Έκανα ένα  τυπικό calibrate με οτι μπορουσα να καταλαβω απο τις οδηγιες και τύπωσα ένα test file που είχε μέσα... βγήκε σχεδόν σωστό εκτος απο ένα κομμάτι του στην γωνία.. 

Εκτοτε το μετακίνησα σε μια ποιο σταθερη θεση πανω σε ενα τραπεζακι

Το προβλημά μου τωρα ειναι οτι μετα απο την μεταφορα που εκανα εχασε την σωστη θέση. Προσπαθησα πολλες φορες να το ισιωσω αλλα οσο και να προσπαθησα δεν λειτουργει σωστα.. Του δινω την εντολη απο το προγραμμα και μολις ξεκιναει να τυπωνει πέρνει μαζι και το προηγουμενο υλικο που εχει αφησει κατω.

 

Υπάρχει καποιος που να εχει την διαθεση να με βοηθήσει απο εδω με καποιον τροπο η ακομα καλυτερα για μένα να ρθει απο το σπιτι να μου δειξει 1-2 πραγματα? 

 

Link to comment
Share on other sites

Για να σου παίρνει μαζί και το προηγούμενο υλικό, σημαίνει ότι δεν έχει κολλήσει καλά το πρώτο layer στο heatbed. Το κρεβάτι πρέπει να έχει ρυθμιστεί, να έχει καθαριστεί και να έχει την σωστή θερμοκρασία ανάλογα με το υλικό εκτύπωσης. Δες το παρακάτω βίντεο.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.