Jump to content



RX-V381 και service


Recommended Posts

Η κατάσταση έχει ως εξής:

 

Στις 29/01/18 αποστέλλω τον 6 περίπου μηνών ενισχυτή του θέματος, στο σέρβις του Φ. Νάκα στην Αθήνα.

 

Ο ενισχυτής παρουσίαζε πρόβλημα στις 2 από τις συνολικά 4 HDMI εισόδους. Πιο συγκεκριμένα, υπήρχαν διακοπές εικόνας και ήχου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Περνούν δύο εβδομάδες χωρίς κάποια ενημέρωση, ώσπου στέλνω ένα email για να μάθω λεπτομέρειες . Μου απαντούν ότι ο ενισχυτής βρίσκεται υπό έλεγχο.

 

Περνούν λοιπόν άλλες δύο εβδομάδες, οπότε στέλνω ξανά αίτημα για ενημέρωση. Μου απαντούν ότι δεν μπορούν να εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα ακόμα. Έπειτα από επιμονή μου, και δοκιμάζοντας τελικά τις θύρες που τους είχα υποδείξει γραπτώς (με επιστολή μου που συνόδευε τον ενισχυτή, αλλά μάλλον την έχασαν, οπότε τους την ξαναέστειλα με email), μου στέλνουν την συνημμένη φωτογραφία.

 

Φαίνονται 2+4 pins από τις HDMI1(2η από δεξιά) και HDMI2(3η από δεξιά) στραβωμένα. Δηλαδή φαίνονται να έχουν σπρωχθεί από το καλώδιο προς τα πίσω.

 

Φυσικά το σέρβις αρνείται οποιαδήποτε κουβέντα για επισκευή εντός εγγύησης, ρίχνοντας την ευθύνη σε μένα. Υπερβολική πίεση μου λένε του καλωδίου...

 

Δεδομένου ότι ξέρω πώς μπαίνει ένα HDMI καλώδιο, τί μπορώ να κάνω; Σας φαίνεται δυνατόν να προκλήθηκε από απροσεξία μου;

 

Έχω την πεποίθηση ότι ο ενισχυτής είχε κάποιο θέμα στις HDMI, αλλά δεν τον είχα ελέγξει. Άλλωστε δεν είχα θέμα από την αρχή. Ούτε έχω δει τόσα χρόνια σε σέρβις τέτοιου είδους ζημιά. Οι HDMI δεν έχουν άλλη μηχανική ζημιά εξωτερικά (2η φωτογραφία) ή εσωτερικά.

 

Τα καλώδια HDMI που έχω δεν έχουν κάποια ζημιά στα pin τους, αλλά ούτε και έχουν προκαλέσει ζημιά στις συσκευές που ήταν(πριν την αγορά του ενισχυτή) και είναι τώρα συνδεδεμένα (mibox3, wetek play 2, samsung tv).

 

 

IMG_20180227_104130[390].jpg

IMG_20180129_100946r.jpg

Έγινε επεξεργασία από elapse
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.