Jump to content



HTC Desire 310 / 320 Unbrick Ultimate Guide


Recommended Posts

0. Περιγραφή προβλήματος – Επιλογές

Η συσκευή μετά την προβολή του λογοτύπου της HTC απλά επανεκκινεί συνεχώς χωρίς να μπορούμε πια να την χρησιμοποιήσουμε. Κοινώς έχει μπει σε ένα bootloop. Υπάρχει λύση όμως, χρειάζονται αρκετά εργαλεία και χρόνος για να καταφέρουμε να έχουμε και πάλι μια λειτουργική συσκευή. Όλα τα εργαλεία που θα χρειαστούμε  – η πλειοψηφία των οποίων έχει παρθεί από την κοινότητα xda – παρέχονται σε ένα πακέτο το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τους συνδέσμους που θα βρείτε στο τμήμα χρήσιμοι σύνδεσμοι του παρόντος οδηγού.
Η συσκευή μας από τον κατασκευαστή είχε έκδοση λειτουργικού 4.2 ή 4.4. Έχουμε την επιλογή να επιστρέψουμε σε μια εκ των δυο εκδόσεων ή να αναβαθμίσουμε επί τη ευκαιρία το λειτουργικό της σε 5.1, 6.0 ή 7.1 ώστε να υποστηρίζει της νεότερες εκδόσεις των εφαρμογών. Ο παρόν οδηγός θα επικεντρωθεί  στην έκδοση 6.0 αλλά θα μπορούσαμε να βάλουμε όποια έκδοση επιθυμούμε.

Μετά το πέρας της διαδικασίας θα παρατηρηθούν οι εξής αλλαγές στην συσκευή λόγω προβλημάτων του πυρήνα:
•    Μια λευκή γραμμή στο επάνω μέρος της οθόνης
•    Τρεμόπαιγμα οθόνης σε CustomROMs προγενέστερα της έκδοσης 5
•    Προβλήματα με την αυτόματη περιστροφή της οθόνης


1. Εγκατάσταση ADB

Το ADB μας επιτρέπει να επικοινωνήσουμε με την συσκευή μας, να εκτελέσουμε εντολές σε αυτή καθώς και να μεταφέρουμε αρχεία μέσα από την κονσόλα εκτέλεσης εντολών των windows.
Δημιουργήστε έναν νέο φάκελο, για παράδειγμα "C:\Desire 310"  και στη συνέχεια κατεβάστε μέσα σε αυτό τους φακέλους και τα περιεχόμενά τους ακολουθώντας τον σύνδεσμο "πακέτο εργαλείων unbrick" και τρέξτε το πακέτο εγκατάστασης του minimal ADB το οποίο βρίσκεται στον φάκελο "1.ADB" και επιλέξτε "YES /Y" σε όλες τις ερωτήσεις.
 


2. Εγκατάσταση Drivers (Preloader)

Σε αυτό το σημείο θα εγκαταστήσουμε τους απαραίτητους οδηγούς ώστε η συσκευή μας να μπορεί να αναγνωριστεί από τον προγραμματιστή (sp flash tools). Μην συνδέσετε την συσκευή στον υπολογιστή, απλά ακολουθείστε τα επόμενα βήματα.
Στο πεδίο εκτέλεση ή αναζήτηση του μενού έναρξη τρέχουμε την εντολή "devmgmt.msc". Πάμε στο μενού ενέργεια και στην συνέχεια στην επιλογή προσθήκη υλικού παλαιότερου τύπου. Επιλέγουμε εγκατάσταση του υλικού της επιλογής μου από μία λίστα (Για προχωρημένους). Κάνουμε Κλικ στο κουμπί Από δίσκο… έπειτα αναζήτηση και επιλέγουμε το αρχείο "usb2ser_Win7.inf" (ή usb2ser_Win764.inf) το οποίο βρίσκεται στην διαδρομή "2.Drivers\VCOM - Preloader\Win7". Τέλος πατάμε  οκ  και από την λίστα που θα εμφανιστεί επιλέγουμε MediaTek Preloader USB VCOM PORT.
Υπάρχει περίπτωση να εγκατασταθεί ο οδηγός αλλά να εμφανιστεί εικονίδιο σφάλματος με κωδικό σφάλματος 10, αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί.
 


3. Εγκατάσταση – Ρύθμιση Προγραμματιστή (Spflash tools)

Είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τη ROM που ήταν προ εγκατεστημένη στην συσκευή μας από τον κατασκευαστή. Προσοχή, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την αρχική έκδοση του λειτουργικού συστήματος που είχε η συσκευή μας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα περιεχόμενα του φακέλου "4. CustomROMS\4.2", διαφορετικά αν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε αναβάθμιση και σε εκδόσεις android 5.1 ή μεταγενέστερες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα περιεχόμενα του φακέλου "4. CustomROMS\4.4+".
Πηγαίνουμε στον φάκελο "3.SP_Flash_Tool_v5.1348.01_SEC". Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά την συγκεκριμένη έκδοση του προγραμματιστή διότι είναι η μόνη που συνεργάζεται με την συσκευή μας.
Εκτελούμε το flash_tool με δικαιώματα διαχειριστή και σε λειτουργία συμβατότητας windows 7. Πάμε στο μενού Options > Download και ενεργοποιούμε την επιλογή DA DL All With Checksum. Εν συνεχεία στην καρτέλα Connection στο τμήμα Battery επιλέγουμε w/o battery. Τέλος στο πεδίο Download–Agent επιλέγουμε DA_SWSEC.bin και στο πεδίο Scatter-loading File συμπληρώνουμε την διαδρομή του αρχείου txt που βρίσκεται στο "4.StockROMS\4.4.2+\320". Απο-επιλέγουμε το πεδίο preloader. Πατάμε το κουμπί Download και:  
-    Απενεργοποιούμε την συσκευή, αφαιρούμε την μπαταρία και τη συνδέουμε στον υπολογιστή με καλώδιο USB.
-    Κρατάμε πατημένο το Vol- Στην συσκευή μέχρι να δούμε μια κίτρινη μπάρα στο κάτω μέρος του παραθύρου και το αφήνουμε.
Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 8-10 λεπτά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα αφήνουμε τον υπολογιστή στην ησυχία του, Αφαιρούμε το καλώδιο από την συσκευή αφού έχουμε βεβαιωθεί ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και έχει εμφανιστεί ένα πράσινο τσεκ στο κέντρο του παραθύρου. Τερματίζουμε το πρόγραμμα, επανατοποθετούμε την μπαταρία και ενεργοποιούμε την συσκευή. Η διαδικασία εκκίνησης θα πάρει σαφώς περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο, κάτι απολύτως φυσιολογικό. Έχουμε πλέον επαναφέρει την συσκευή μας.
Σημείωση: Στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσουμε το πακέτο που παρέχεται με τον παρόντα οδηγό θα πρέπει πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία επανεγγραφής της μνήμης της συσκευής να μετονομάσουμε το αρχείο Checksum.ini στο φάκελο του StockROM που θα χρησιμοποιήσουμε.
 

 

4. Εγκατάσταση Drivers (USB) - Rooting

Η συσκευή μας έχει εκκινήσει κανονικά. Σε περίπτωση που η οθόνη αφής δεν ανταποκρίνεται, πατάμε το κουμπί ενεργοποίησης της συσκευής (power) ώστε να σβήσει η οθόνη και το πατάμε ξανά. Αν εμφανιστούν οποιαδήποτε μηνύματα σφάλματος απλά τα αγνοούμε.
Πάμε στις ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο και χτυπάμε πάνω στο build number μέχρι να ενεργοποιηθούν οι Επιλογές για προγραμματιστές (Developer options). Έπειτα ενεργοποιούμε τον εντοπισμό σφαλμάτων USB που βρίσκεται στο παραπάνω μενού. Τέλος ενεργοποιούμε την επιλογή Άγνωστες πηγές (Unknown sources) του μενού ρυθμίσεις >Ασφάλεια.
Συνδέουμε τη συσκευή μας με καλώδιο USB στον υπολογιστή. Χτυπάμε πάνω στο μήνυμα ελέγχου σφαλμάτων στην συσκευή μας και επιλέγουμε MTP Mode. Αν η συσκευή μας δεν αναγνωριστεί από τον υπολογιστή, εκτελούμε πάλι την εντολή "devmgmt.msc" κάνουμε δεξί κλικ στην συσκευή μας επιλέγουμε ενημέρωση προγράμματος οδήγησης > Αναζήτηση προγράμματος οδήγησης στον υπολογιστή μου κσι δίνουμε την διαδρομή 2.Drivers\USB.
Στο πεδίο αναζήτηση του μενού έναρξη γράφουμε cmd, κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε εκτέλεση ως διαχειριστής. Πηγαίνουμε στον φάκελο που εγκαταστήσαμε το adb π.χ cd C:\HTC Desire 310\1. ADB και εκτελούμε adb devices. Θα πρέπει η συσκευή μας να εντοπιστεί με τον χαρακτηρισμό unauthorized. Στην συσκευή μας επιτρέπουμε μόνιμα την διαχείρισή της από τον υπολογιστή χτυπώντας την αντίστοιχη επιλογή στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί στην οθόνη της.     
Εκτελούμε όποιο από τα δυο προγράμματα -- που είναι διαθέσιμα στην διαδρομή 5.Root – επιθυμούμε και ακολουθούμε τις οδηγίες για να ολοκληρωθεί το rooting της συσκευής. Αν κάποια στιγμή η διαδικασία φανεί να έχει κολλήσει απλά κάνουμε λίγο υπομονή.

 


5. Προετοιμασία εγκατάστασης Custom Recovery

Ανοίγουμε τον φάκελο της συσκευής που έχει πλέον δημιουργηθεί στο "Ο υπολογιστής μου" εντοπίζουμε τον φάκελο της κάρτας sd της συσκευής και μεταφέρουμε εκεί τα αρχεία "update.zip" και "Recovery.img" από τον φάκελο "4.StockROMS\4.4.2+\ota+recovery".
Επίσης μεταφέρουμε τα αρχεία "com.jrummy.root.browserfree.apk" και  "m44-toolbox-20150127.apk"στο φάκελο εγκατάστασης του ADB και εκτελούμε τις εντολές:
•    adb install com.jrummy.root.browserfree.apk
•    adb install m44-toolbox-20150127.apk
Απενεργοποιούμε την συσκευή και την ενεργοποιούμε ξανά έχοντας πατημένο το Vol+. Για να κινηθούμε στο μενού χρησιμοποιούμε το Vol- και για επικύρωση "διπλοπιέζουμε" το Vol+ ή το Power. Επιλέγουμε "install from sd card" και επιλέγουμε το "update.zip". Έπειτα επιλέγουμε "Reboot now".


Χρησιμοποιώνρας την εφαρμογή root browser επεξεργαζόμαστε το αρχείο "build.prop"  στην διαδρομή "/system" και πραγματοποιούμε τις εξής αλλαγές:

•    ro.product.language=en και ro.product.region=US σε  
•    ro.product.language=ru  και ro.product.region=RU
Αποθηκεύουμε τις αλλαγές και εκτελούμε την εφαρμογή mobile uncle tools και από το μενού recoveryεπιλέγουμε την εγγραφή του αρχείου Recovery.img που βρίσκεται στην κάρτα sd της συσκευής. Πλέον έχουμε εγκαταστήσει μια Custom Recovery στην συσκευή μας και είμαστε σε θέση να εγκαταστήσουμε οποιοδήποτε ROM επιθυμούμε νεότερη της έκδοσης android  4.4.
Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε εκδόσεις παλαιότερες της 4.4 επαναλάβετε τον οδηγό χρησιμοποιώντας τα περιεχόμενα του φακέλου 4.StockROMS\4.2.
    
   
 6.  Εγκατάσταση Custom Rom (Cyanogen 13)

Επανεκκινούμε την συσκευή και από τον φάκελο "6.CustomROMS\6.0.1" μεταφέρουμε στην κάρτα sd το αρχείο zip του cyanogen και το opengapps pico.zip. Μετονομάζουμε το cyanogen zip σε "update.zip". Απενεργοποιούμε την συσκευή και την ενεργοποιούμε ξανά έχοντας πατημένο το Vol+ Αυτό θα μας μεταφέρει στην νέα recovery mode την οποία εγκαταστήσαμε νωρίτερα.
Σε αυτό το σημείο θα εγκαταστήσουμε το νέο Custom Rom και θα δώσουμε νέα πνοή στη συσκευή μας. Πάμε install zip >Choose zip from sdcard ή Choose zip from storage/sdcard1 και επιλέγουμε το "update.zip". Περιμένουμε υπομονετικά να ολοκληρωθεί η διαδικασία ακομη και αν νομιζουμε ότι έχει κολλήσει. Τέλος πάμε ένα βήμα πίσω και αυτή τη φορά επιλέγουμε να εγκατασταθεί το open gapps.zip και επιλέγουμε "Reboot Now".
Έχουμε πλέον μια λειτουργική και αναβαθμισμένη συσκευή.

 


7.  Προβλήματα και λύσεις

-    Wifi NVRAM Warning: Err0x10: Χρησιμοποιούμε τα αρχεία που περιλαμβάνονται στην διαδρομή 8.Fixes\Wifi_Fix_Files.rar και στην κονσόλα δίνουμε τις εντολές
adb push WIFI  data/nvram/APCFG/APRDEB και
adb push WIFI_CUSTOM  data/nvram/APCFG/APRDEB

-    Μαύρη ή πράσινη οθόνη κατά την αναπαραγωγή βίντεο: Διαγράψτε από το αρχείο "build.prop" την γραμμή media.sf.omx-plugin=libffmpeg_omx.so.
-    Invalid IMEI: Χρησιμοποιείστε την εφαρμογή Chamelephon για να επαναφέρετε το imei που θα βρείτε κάτω από την μπαταρία της συσκευής.

 

8. Ευχαριστίες – Λόγια παρηγοριάς

Ευχαριστώ θερμά όλα τα παιδιά που προσπάθησαν να βοηθήσουν και ιδιαιτέρως τον UltraB. Κανένα από τα εργαλεία, apks ή οποιοδήποτε άλλο λογισμικό δεν μου ανήκει. Αν σας άρεσε ο οδηγός.. καλά έκανε και σας άρεσε εγώ δεν κρίνω κανέναν. Εάν πάλι όχι, καλά να πάθετε.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω.. εμένα που είμαι τέτοιο παιδί και μπράβο μου που το έπραξα.


9. Χρήσιμοι σύνδεσμοι

xda forums
opengapps
Πακέτο εργαλειών

 

Έγινε επεξεργασία από Seek & Find
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.