Jump to content



Αλλαγη μπαταριας LIPO σε ηλεκτρικο κατσαβιδι


Recommended Posts

Καλησπέρα σε ολους............ έλεγα να κανω μια αλλαγή μπαταρίας lipo επειδη ειχα αρκετές απο τον αερομοντελισμό το ειχα δει και σε κατι βιντεακια απο το εξωτερικο........... έπρηξα και λιγο την φιλη μας την mod μπας και το παρουσιασει αλλα επειδη ειχε δουλεια λεω δεν ξεκινάς να το κανεις τι έγινε το πολυ πολυ να πάρουμε κανα φωκο !!!

 

Τελικα ξεκινώντας έβαλα με κόλληση δυο καλωδιακια μεσα στο πιστόλι που αυτο ηταν και το πιο δύσκολο αλλα τελικα τα κατάφερα μια χαρα........... ο ενδοιασμος μου ητανε αν τα volt που δινει η μπαταρία ηταν αρκετα και οχι παραπανω για να μην παρουμε καμια φωτια αλλα καθως είδα εφοσον το κατσαβιδι ηταν για 14.4 και η μπαταρια για 11 λεω οκ κανει και αφου το σύνδεσα και ειδα οτι δουλεύει ειπα οκ θα έχουμε μεγαλητερη διαρκεια για να το δουλεψουμε.

Αφου φόρτισα την μπαταρια και την έβαλα τολμώ να πω οτι συμπεριφέρεται σαν δραπανοκατσαβιδο με μπαταρία lion βεβαια καμια σχεση οπως ηταν πριν με τις nivd που ειχα ειναι αρκετά πιο δυνατο.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά !

 απλά πρόσεχε μην ξελιγώσεις την LiPo ... μπορείς να βάλεις ένα ''συναγερμό'' για να σε ειδοποιεί ... 

Τα βολτ που δινει η 3S ; μπαταρία σου αν μετρήσεις με πολύμετρο είναι 12,6 βολτ (3 στοιχεία  επί 4,2 βολτ = 12,6 βολτ) η ονομαστική της τάση είναι  11,1 βολτ...

 

Link to comment
Share on other sites

Βασικα η μπαταρια εχει ενα λευκο καλώδιο πανω που με ενα ειδικό μετρητη  το μετρας αν κελι το καθενα πρεπει να  ειναι 4,20-4,20-4,20 τωρα οταν δεν την χρησιμοποιείς την βαζεις σε κατάσταση αποθηκεύσεις 3,80-3,80-3,80 αν κελι αλλα αμα δεν ξερεις να την χειριστείς ειναι πολυ επικίνδυνη .

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην να ξερεις οτι εκτος απο την μπαταρια θα χρειαστεις ενα φορτιστη και ενα τροφοδοτικό να μπορεις να την φορτίζεις και ενα μικρο τεστερ για να βλεπεις τα κελια (εγω ετηχε να τα εχω απο τον αερομοντελισμο)........τωρα που πήρα φόρα θα βαλω και στο σκουπακι.η μπαταρια γυρω στα 13 ευρω εχει 3σελη εμενα ειναι στα 2200mah και το τεστερ 2-3 δολαρια εχει ενα απλο απο ebay.

 

Πάντως πρεπει να ξερεις οτι στο πισω μερος το αποσυνδέεις το βισμα αμα δεν το χρησιμοποιήσεις για να μην εχει απωλειες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.