Jump to content



Δορυφορική TV και λοιπά...


Wizard!

Recommended Posts

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Πριν αρκετό καιρό πήρα μια συσκευή, για να βλέπω δορυφορικά κανάλια στο PC. Επειδή δε γνώριζα και πολλά, απλά αγόρασα κάποια που μπορούσα να βρώ σε καλή τιμή και να έχει φυσικά δυνατότητα να παίρνει κάρτα σε περίπτωση που αποφασίσω κάποτε να πληρώσω Nova, Skynet ή όποιο άλλο.

Η κάρτα είναι η Hauppauge DEC-3000s (http://www.hauppauge.co.uk/pages/products/data_dec3000-s.html), εξωτερική που συνδέεται με USB και είναι αυτόνομη, που σημαίνει ότι παίζει και χωρίς τον υπολογιστή αφού έχει τηλεκοντρόλ και έξοδο scart για τηλεόραση.

Το δικό της πρόγραμμα δουλεύει μιά χαρά, πιάνει πάρα πολλά κανάλια αλλά φυσικά τα ελεύθερα είναι αρκετά λιγότερα. Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να δω κάποια από τα υπόλοιπα? Μου είπαν για το ProgDVB σε συνδιασμό με το Fenrir, αλλά δεν κατάφερα να τα χρησιμοποιήσω.

Το 1ο πρόβλημα που είχα είναι ότι, ενώ το ProgDVB κάνει κανονικά σάρωση και βρίσκει τα κανάλια και από τους δύο δέκτες (LNB) όταν επιλέγω να δω κάποιο κανάλι, βλέπω μαύρη εικόνα (μιλάω για τα ξεκλείδωτα). Οπότε έχοντας αυτό το πρόβλημα, δεν ασχολήθηκα καθόλου με το 2ο βήμα, του να εγκαταστήσω το Fenrir για να δω και τα υπόλοιπα.

Μπορεί να βοηθήσει κανείς?

Ευχαριστώ :T:

Link to comment
Share on other sites

έχεις ορίσει σωστά στο progdvb τον διακόπτη diseqc για τα 2 lnb και ποιό δορυφόρο σκοπεύει το καθένα? επίσης όταν κάνεις search για κανάλια, οι μπάρες δείχνουν σήμα? αν έχεις σήμα κλπ τότε δοκίμασε άλλους drivers...

Link to comment
Share on other sites

Ναι, είναι ρυθμισμένο για 2 δέκτες, έχω περάσει και χειροκίνητα τα στοιχεία των 2 δορυφόρων (τα οποία αντέγραψα από το άλλο που παίζει) και φυσικά με τις δικές του τιμές. Όταν κάνει τη σάρωση, βρίσκει τα κανάλια, ανεβαίνει η μπάρα με το σήμα, αλλά όταν τελειώσει και το επιλέξω μου φέρνει μαύρη εικόνα και καθόλου ήχο.

Τι οδηγούς να βάλω? Ακόμα και αυτοί που έχει το site του ProgDVB είναι beta... Που αλλού θα μπορούσα να βρω οδηγούς?

Link to comment
Share on other sites

επίσης, από το μενού audio & video επιλέγεις διάφορους codecs, τους έχεις εγκατεστημένους τους επιλεγμένους? αν δοκίμαζες με άλλους? πχ εγκατέστησε το windvd και δοκίμασε τον cyberlink που εγκαθιστά, είναι και πολύ καλός.

Link to comment
Share on other sites

Είχα δοκιμάσει το MyTheatre αλλά απ'οτι θυμάμαι ούτε με αυτό κατάφερα κάτι. Με το ProgDVB τουλάχιστον βρίσκει τα κανάλια.

Βέβαια, επειδή βλέπω πολύ σπάνια τηλεόραση και ουσιαστικά το έχω μόνο για αγώνες MotoGP & WorldSBK το έχω αμελήσει, αλλά μου ήρθε σήμερα η όρεξη να το στήσω σωστά γιατί είναι κρίμα να έχεις δώσει χρήματα και να κάθοντε αναξιοποίητα...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.