Jump to content



Αγορά νέας TV 50-55" με κύρια χρήση ως PC monitor (αντικατάσταση της υπάρχουσας 46" Samsung UE F6320)


Recommended Posts

Καλή σας ημέρα.

Μετά από ακριβώς 8 χρόνια χρήσης της 46άρας Samsung UE F6320 (και η οποία πριν την λήξη της εγγύησης εμφάνισε σκοτεινες κηλίδες, αντικατασταθηκε το panel απο την Samsung και ξαναεμφανισε μεγαλύτερες λίγα χρονια μετά και έως και τώρα) σκέφτομαι να την αντικαταστήσωμε μια 4Κ στις 50" ή μαξιμουμ 55".

Η βασική χρήση είναι ως PC monitor στο σαλόνι (μονιμα συνδεδεμένος υπολογιστής για 12-16 ωρες χρήσης καθε ημέρα), η απόσταση είναι 2-2.5 μέτρα, οι 46 ιντσες ήδη με ικανοποιούσαν αλλά δεν βλέπω να βγαίνουν τηλεοράσεις με τέτοιες διαστάσεις πλέον. Συχνά gaming και ταινίες μεσω υπολογιστή και πιο σπάνια κανάλια.

Ακριβώς επειδή η βασική χρήση είναι ως PC monitor (που σημαίνει οτι για κάποιες ώρες ειναι πιθανο να δειχνει απλά την επιφάνεια εργασίας) θα ήθελα να αποφύγω τις OLED για τον φόβο burn-in.

H F6320 εχει PiP (π.χ. βασική εικονα απο HDMI του υπολογιστή και κανάλι PiP απο την κεραία) και ενώ θα ήθελα και η νέα τηλεοραση να έχει και αυτό το feature, τα τελευταία χρόνια βλέπω οτι έχει εκλείψει (δεν ειναι dealbreaker, εδω και πολυ καιρο χρησιμοποιώ usb TV Tuner).

H F6320 με κάλυπτε και σε gaming, εφόσον ονομαζα τα HDMI inputs "PC" κοκ, οπότε γινόντουσαν bypass τα φιλτρα της. Η νέα τηλεοραση θα πρέπει να έχει αντίστοιχη λειτουργικότητα.

Δεν είχα ποτέ πρόβλημα ουτε παράπονο απο τα χρώματα και τις γωνίες θέασης της F6320 και επιπλέον μου αρέσει πολύ το πως απεικονίζει το μάυρο χρώμα (παιζω με dark themes οπότε είναι σημαντικό για μενα) οπως επισης δεν ειχα ποτέ προβλημα με clouding ή backlight bleed (το οποιο απεχθανομαι ακριβως επειδή παιζω με dark themes οπότε αν υπάρχει με ενοχλει υπερβολικά). Οπότε ίοως καλύτερα να έμενα σε VA panel ή κάτι αντίστοιχο?

Επίσης (παραδόξως?) ημουν ικανοποιημένος από την αναπαραγωγή ήχου απο τα ηχεια της F6320.

Η τηλεόραση θα πρέπει να έχει minimum 2 HDMI θύρες γιατί πολλές φορές πρέπει να συνδέσω και 2ο υπολογιστή.

Δεδομένου οτι θα λειτουργεί πάρα πολλές ώρες την ημέρα θα με ενδιέφερε και η ηλεκτρική της απόδοση, ένας απο τους λόγους που θα προτιμούσα να μείνω σε 50" panel αντί για 55".

Ένα σημείο που με προβληματίζει δεδομένου οτι δεν έχω εμπειρία με 4Κ τηλεοράσεις είναι οι δυνατότητες upscaling και το πόσο επιτυχημένα θα μπορεί να το κάνει.

Τέλος με ενδιαφέρει πολύ ότι έχει σχέση με αξιοπιστία, εγγύηση (και επέκταση) και γενικά aftersales γιατί είναι να μην σου τύχει και αν σου τύχει καλά ξεμπερδέματα (οπως με την F6320).

Είμαι διατεθειμένος να πληρώσω έως και 750 ευρώ (με επεκταση εγγυησης στα 5 χρόνια αν γίνεται μεσα στην τιμή), αν έχετε να προτείνετε καποια μοντέλα, σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
 
 
Link to comment
Share on other sites

πριν 12 λεπτά, το μέλος Freedom έγραψε:

Ακριβώς επειδή η βασική χρήση είναι ως PC monitor (που σημαίνει οτι για κάποιες ώρες ειναι πιθανο να δειχνει απλά την επιφάνεια εργασίας) θα ήθελα να αποφύγω τις OLED για τον φόβο burn-in.

Power saving δεν παιζει? να σβηνει οταν ειναι αδρανης

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, slalom said:

Power saving δεν παιζει? να σβηνει οταν ειναι αδρανης

 

 

Οχι, θελω και πρέπει να ειναι available και να βλέπω τι γινεται ανα πάσα στιγμή (π.χ. κανω δουλεια στο λαπτοπ ή κατι άλλο, ενω παρακουθώ ταυτόχρονα τι κάνει το desktop εκεινη την στιγμη).

 

Αν πρεπει να λειψω απο το σπιτι ενώ το desktop πρεπει να μεινει on, απλά σβηνω την TV ή αν θέλω να συνεχιζει να αναπαραγει ήχο (για παρέα σε ζωακι κοκ) απλά κανω απενεργοποιηση της οθονης (απλά σβηνει το panel, ο ηχος συνεχιζει να παραγεται).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.