Jump to content



παθητικη ψυκτρα για επεξεργαστη pentium gold g6400


nikonick

Recommended Posts

καλημερα σε ολους,

 

δεν ξερω εαν καποιος απο εσας εχει δοκιμασει μια παθητικη ψυκτρα για επεξεργαστη

 

εχω βρει αυτη απο τον σκρουτζ

 

 

Supermicro SNK-P0046P Παθητική Ψύκτρα Επεξεργαστή για Socket 115x Ασημί | Skroutz.gr

 

την θελω για τον pentium gold g400 αφου προκειτεαι να τον στησω επιτελους...

 

χρειαζουμε  οντως μια ψυκτρα αθορυβη αλλα δεν ξερω εαν θα εχω καποιο προβλημα με ψηλεs θερμοκρασιεs

 

η ψυκτρα αυτη μπορει να διαχειριστει επεξεργαστεs με καταλανωση μεχρι 95 watts, ο g6400 ειναι στα 58 watts οποτε ειμαστε ενταξει...

 

η ψυκτρα ειναι για βαση 1155 οποτε και εδω ειμαστε ενταξει αφου ειναι συμβατη με την βαση 1200, λεει ομω καπου οτι ειναι συμβατη με τουs xeon...

οπoτε δεν ξερω εαν εχει καποιο θεμα... 

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι να δώσεις 37-40€ για παθητική ψύξη, νομίζω πως είναι καλύτερα να πάρεις μια κανονική ψήκτρα (με ανεμιστήρα) η οποία:

α) Θα ταιριάζει στο socket 1200 (οι περισσότερες πλέον το υποστηρίζουν).

β) Θα διαθέτει μεγάλο ανεμιστήρα (120mm) με δυνατότητα να λειτουργεί σε χαμηλές στροφές (PWN). Παράδειγμα αν λειτουργεί από 800rpm, σε αυτές τις στροφές δεν θα ακούγεται. Εφόσον ο G6400 δεν έχει σοβαρό θερμικό φορτίο θα μπορεί να λειτουργεί σε χαμηλές στροφές.

γ) Να χωράει στο κουτί που διαθέτει το σύστημα.

 

Παράδειγμα η Be Quiet Pure Rock 2 φαίνεται τώρα στο skroutz στα 38-40€. Στα χαρακτηριστικά της αναφέρει μέγιστο θόρυβο 27db (1500rpm). Δεν νομίζω να χρειαστεί να δουλέψει στο μάξιμουμ με τον G6400.

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτη οπως σου ειπαν δεν κανει.

 

Ειχα πιο παλια ενα pc με pentium πολυ αθορυβο. Δεν μπορουσα να καταλαβω αν λειτουργει ουτε το βραδυ με ησυχια. Pentium με undervolting, χωρις εξτρα καρτα γραφικων, σε κουτι με κακο airflow και ηχομονοτικα, με 2 αθορυβους ανεμιστηρες σε τερμα χαμηλες στροφες μπροστα, ενας πισω παλι σε πολυ χαμηλες στροφες, με ενα tower cooler χωρις ανεμιστηρα. Με τον pentium δεν ειχε προβλημα, ηταν μια χαρα και ηταν η πιο ησυχη λυση που ειχα δοκιμασει. Και δεν ψηνοντουσαν τα υπολοιπα εξαρτηματα με την γενικη ροη αερα στο κουτι και ο pentium την παλευε. Με i3 ανεβαιναν αρκετα οι θερμοκρασιες και καλο θα ηταν να ειχε ανεμιστηρα και ο επεξεργαστης οταν ζοριζοταν.

 

Σε τετοια θεματα δυσκολο να σου πει κανεις ποια ειναι η καλυτερη λυση. Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα εφτιαχνα ποτε(αν δεν ηταν αναγκαιο λογο καποιας συγκεκριμενης δουλειας) pc χωρις ανεμιστηρες, βαλτους και ρυθμισε τους να μην λειτουργουν, βαλε διακοπτη ή δεν ξερω και γω τι..

Έγινε επεξεργασία από god
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.