serpico75 Δημοσιεύτηκε 17 ώρες πριν #1 Δημοσιεύτηκε 17 ώρες πριν Καλησπέρα. Προσπαθώ να βρω τον vb κώδικα σε excel που να κάνει το ακόλουθο: Ας υποθέσουμε ότι σε μία εταιρία υπάρχουν 40 εργαζόμενοι. Έχω φτιάξει ένα αρχείο Excel ως εξής: Έχω 40 worksheets (το κάθε ένα με το επώνυμο τού κάθε εργαζομένου), και στο κάθε worksheet, στο κελί a1 γράφει: ΕΠΩΝΥΜΟ Υπάρχει και ένα ακόμη worksheet (π.χ. ας το ονομάσουμε worksheet-41) που έχω τα επώνυμα των εργαζομένων το ένα κάτω απ' το άλλο: απ' το κελί a1 έως a40. Οπότε, προσπαθώ να βρω τον κώδικα που να πηγαίνει στο worksheet-41 40 φορές (κάθε φορά στο κάθε επώνυμο), και κάθε φορά να αντιγράφει το επώνυμο τού κάθε εργαζομένου στο αντίστοιχο worksheet και στο κελί Α2. Αντί να το κάνω manually, με έναν κώδικα θα γίνει αμέσως. Μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει με κώδικα; Ευχαριστώ!
serpico75 16 ώρες πριν Author #2 16 ώρες πριν (edited) Κάπως αλλιώς. Δεν πάει να διαβάσει από τη λίστα 40 φορές, αλλά πάει σε κάθε sheet, και αντιγράφει το όνομα της καρτέλας στο A2. Sub CopySheetNameToA2() Dim ws As Worksheet For Each ws In ThisWorkbook.Sheets ws.Range("A2").Value = ws.Name Next ws End Sub Έγινε επεξεργασία 16 ώρες πριν από serpico75
Recommended Posts