Jump to content



Γίνονται θαύματα; πάνελ AU Optronics M190EN03 V0 (και Viewsonic VP191b)


Neted

Recommended Posts

Σαρώνοντας το Ίντερνετ από άκρη σε άκρη ψάχνοντας πληροφορίες για TFT, πέφτω συνέχεια πάνω σε άρθρα για το "θαύμα" που έκανε η AU Optronics με το VA πανελάκι της με κωδικό M190EN03 V0.

Αυτό είναι τύπου P-MVA και ισχυρίζεται -αλλά και αποδεικνύεται ομόφωνα από τα reviews- ότι είναι ό,τι ταχύτερο έχει υπάρξει σε VA και χτυπάει άνετα ακόμα και την πλειοψηφία των TN! :jump:

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του tom, το μέγιστο response time που έδωσε ήταν 15ms και αυτό μονάχα στην εναλλαγή μαύρο - άσπρο - μαύρο. Σε όλες τις άλλες εναλλαγές ήταν μεταξύ 11 και 14ms!

Βρίσκομαι γαμώτο σε φάση που ψάχνομαι για 19άρα καλή και όσο το δυνατόν all-arrounder και μάλλον θα περιμένω να δω ποιοί άλλοι θα υιοθετήσουν αυτό το panel. Για την ώρα απ'ότι βλέπω, μόνο η Viewsonic VP191b το φοράει. (ένας λόγος που με χαλάει είναι ότι είναι κακάσχημη :p αλλά και θέλω να δω πώς θα αξιοποιήσουν το πάνελ άλλοι κατασκευαστές)

Μπας και την έχει κανείς σας να μας πει εντυπώσεις από πρώτο χέρι; Ωραία τα ms αλλά τί λέει από χρώματα, απαλότητα, κούραση, σκληρό/απαλό κείμενο κτλ; Επίσης στα games είναι όπως μας τα λένε οι ξένοι;

Αν πάρει το μάτι σας άλλη οθόνη με αυτό το πάνελ πείτε το!!

(ΠΡΟΣΟΧΗ: H άθλια η Viewsonic παρόλο που έβαλε το πανελάκι το καλό στην VP191b (το οποίο ίδιο μοντέλο υπήρχε και πριν με άλλο πάνελ) ΔΕΝ άλλαξε ονομασία στο μοντέλο της (!!) παρά μόνο κότσαρε πάνω στο κουτί του ένα μεγάλο αυτοκόλλητο 8ms. ΜΟΝΟ αυτό είναι το μοντέλο με το πάνελ που συζητάμε.)

Μερικά reviews πάνω στην Viewsonic:

http://www.behardware.com/articles/563/page1.html - ViewSonic VP191b, MVA 8 ms: TN monitor killer

http://graphics.tomshardware.com/display/20050526/index.html - A New Era of Very Fast Panels?

και το πάνελ:

http://www.auo.com/auoDEV/products.php?sec=monitor&func=info&product_id=8&items_id=1

Silver

viewsonic_vp191s.jpg

Black

IMG0012096.jpg

Link to comment
Share on other sites

...καλα ολα αυτα που λες....και οντως ετσι ειναι τα πραγματα...αλλα θα τα δουμε και στη πραξη.....δεν εχω καποια επαφη με το συγκεκριμενο πανελ ακομα ....γενικα παντως οι Viewsonic φημιζονται για την αξιοπιστια τους και τα χρωματα τους.....;) ...παντως δεν ειναι και τοσο ασχημη οσο λες ...εκτος της βασης η οποια ειναι οντως απαραδεκτη....σαν πόδια παπιας ειναι ...:p :p

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από georgeadams [Σήμερα, στις 13:24]

old news: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=15981 :p :P

Καλά δε το έγραψα για να φέρω τον πολιτισμό, για να συζητήσουμε επί αυτού (το πάνελ είναι το κεντρικό θέμα, όχι η οθόνη) το έγραψα :p

Link to comment
Share on other sites

off topic-> εε οχι και ποδια παπιας!!!Ποδια πιγκουινου μοιαζει!Βαψτην ασπρη μπροστα βαλε και ενα κεφαλακι απο πανω και ειναι ετοιμη!Αμα θες βαζεις και linux και ειμαστε κομπλε!!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Mill [Σήμερα, στις 01:42]

Τι λεει ρε?6 bit ειναι αυτη η viewsonic?

8bit είναι το πάνελ. Τα 6bit που απάντησε ο Cartman στην είδηση, μάλλον πήγαιναν στα πάνελ των 4ms της AUO (TN γαρ).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

To ίδιο ακριβώς πάνελ φοράει και η Fujitsu-Siemens c19-4 και κοστίζει... 170ευρώ φθηνότερα! Σύμφωνα με το behardware, η απόδοσή της είναι ελαφρώς, πολύ ελαφρώς όμως, υποδεέστερη από την μαμά Viewsonic.

Στα αρνητικά της συγκαταλέγεται επίσης η έλλειψη DVI και η απουσία ρύθμισης ύψους.

Μετά όμως από σκέψεις, καταλήξεις και αναθεωρήσεις, θα την παραγγείλω από mindfactory.de την Δευτέρα :o

Περιμένετε review!

http://www.behardware.com/articles/572-3/19-lcd-monitor-survey-4-8-ms-tn-ips-va.html

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, το ίδιο πάνελ φοράνε και μερικές Dell 1905FP (υπάρχουν και Dell 1905FP με Samsung LTM190E4-L02).

Η συγκεκριμένη Dell όμως, είναι η απόδειξη ότι το πάνελ δε λέει τίποτα από μόνο του. Στο [H]ard|Forum μπορείτε να διαβάσετε εντυπώσεις από όσους την αγόρασαν και θεωρούν το response time της απαράδεκτο.

μερικά αποσπάσματα:

"I recently tested and reviewed the AUO MVA panel in the Dell 1905FP (which by the way is shipped with the AUO MVA in most cases here in Denmark too) and cannot recommend it for gaming.

The trails are coloured which make them even more marked than before. Imagine a black-white transition whit a green trail. You notice that easier than a grey trail even though it might be shorter."

"However, I recently tested the Dell 1905FP with the MVA M190EN03 V0 panel mentioned in the article and I can tell another story:

Dell 1905FP with the MVA panel shows visible trails. The trails are not very long but annoying as they change colours. Example: a black-white transition would have a light green trail where other transitions could have light blue trails.

It makes it look more marked than it normally would. It is clearly due to the temporarily passages in transitions which also is stated in the article but it unawares me that they don't mention these colour trails."

link: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=904119

Link to comment
Share on other sites

Αντε ρε Neted να το παρεις το κοριτσι να τελειωνουμε...Μας εχει βομβαρδισει :computer: μαυτο το πανελ απο καθε ειδους προγραμμα νετ-επικοινωνιας forum.,irc κλπ. Αντε καλη κρεμαλα! :rofl:

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τα έσταξα μέσω Web Banking :bye:

H Fujitsούλα θα είναι στον δρόμο της προς Ελλάδα σε λίγες μέρες! :upside:

Ελπίζω να μείνω ικανοποιημένος και να μην είναι για τις ντομάτες! :tomato:

Μόλις σκάσει μύτη θα σκάσει και το review! :woot:

Ευχαριστώ την Στέλλα (sa1901) για όλη την βοήθεια που μου παρείχε σχετικά με το Mindfactory (και για την ψυχική οδύνη που της έχω προκαλέσει με τις μέχρι τώρα αναθεωρήσεις μου!! :boxed: )

Thank you Στέλλα! :T:

Link to comment
Share on other sites

Μόλις μου στείλανε email και χτες αναχώρησε από Γερμανία! :T::inlove: :clap:

Μέσα στις επόμενες ημέρες την περιμένω αν και θα ακούσετε νέα της τέλη Ιούλη :(

(Σάββατο φεύγω διακοπές, λογικά θα έρθει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οπότε θα την δω μόλις γυρίσω!)

Link to comment
Share on other sites

Στο mindfactory.de ποια ακριβώς είναι η οθόνη που παρήγγειλες? Είναι αυτή που αναφέρει ως "19" FSC ScaleoView C19-4 analog 800:1 250cd/m² 1280x1024" ? Μου φαίνεται πολύ φτηνή, γι'αυτό ρωτάω. Στην τιμή που αναφέρει ( 294,86 ) περιλαμβάνεται ΦΠΑ ? Επίσης τα μεταφορικά πόσο βγαίνουν περίπου? Δέχονται και πιστωτική η δουλεύουν μόνο με κατάθεση στην τράπεζα? Αρκετές οι ερωτήσεις αλλα είμαι στην αναζήτηση οθόνης και μου φαίνεται πολύ καλή ευκαιρία...

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αυτή είναι η οθόνη. Η τιμή περιλαμβάνει και ΦΠΑ. Τα μεταφορικά είναι 29,90 + 0,85% κόστος ασφάλειας του δέματος (2,5 περιπού βγαίνει). Η πληρωμή γίνεται μόνο με κατάθεση σε λογαριασμό τους

Link to comment
Share on other sites

OK, σ'ευχαριστώ πολύ. Οταν με το καλό την παραλάβεις πες μας εντυπώσεις μιας και ψήνομαι κι'εγω να την πάρω. Προσφέρει το mindfactory.de έλεγχο καμμένων pixel? Eστω και αν χρεώνει κάτι παραπάνω, πιστεύω θα μας γλίτωνε απο μεγάλη ταλαιπωρία...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.