Jump to content



προγράμματα πολ.μηχ/αρχιτεκτόνων


fenriz

Recommended Posts

Επειδη η φοιτητική ζώη για μένα σύντομα θα τελειώσει αρχισα να κάνω μια έρευνα αγοράς για τα προγράμματα του χώρου κυρίως για στατικά και αρχιτεκτονικά πακέτα ελλήνικών εταιριών. Ακούω πολλά δεξια αριστερα και θα ήθελα αν γίνεται να ακούσω και κάποιες δικές σας προτάσεις αγοράς αν έχετε προσωπική εμπειρια ή εχετε ακούσει καποια καλα λόγια για ενα πρόγραμμα. Επίσης πολύ χρήσιμες θα ήταν και καποιες πληροφορίες για το που μπορώ να βρώ δοκιμάστικές εκδόσεις :whistling μέσω ας πούμε ενος κατατοπιστικου pm. Ευχαριστώ παίδες.

Link to comment
Share on other sites

www.4m.gr

Τη θεωρώ κορυφαία στο χώρο. Demos δεν νομίζω να βρεις σε καμί εταιρία, αν και οι αντιπρόσωποι των παραπάνω δεν νομίζω να σου αρνηθούν ένα Demostration στο χώρο σου.

http://www.lhlogismiki.gr/

Μία από τα παραπάνω αλλά ίσως όχι τοσο flexible όσο χρειάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Για την π-system κάποιο σχόλιο? Με απασχολούν ιδιαιτέρως οι δυνατότες αναβάθμησης μετα την αγορα του πακέτου γιατι απο εκει και πέρα ανεβαίνει το κόστος. Επίσης πόσο χρόνο απαιτουν για εκμάθηση, αν υπάρχει καλο manual και γενικώς μερικές τέτοιες πληροφορίες που κάνουν τη διαφορά απο πρόγραμμα σε πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Χρησιμοποιώ το Η/Μ πρόγραμμα της 4μ (Fine-m). Θα σου πρότεινα να δείς απο κοντά (σε γνωστούς σου μηχανικούς) για να αποφασίσεις...Οσον αφορά δοκιμαστικές εκδόσεις σε ελληνικά προγράμματα ..λίγο δύσκολο.

Link to comment
Share on other sites

συγκεκριμένα τι θες?? για μπετα,μεταλλικες,συμμικτες,ξυλο ,φερον τοιχοποιια??τι απολα?αρχιτεκτονικο τι να το κανεις? αρχιτεκτων εισαι? αν ναι, κακως που σου μιλαω για όλα αυτα, παρε ενα autocad και ενα archicad κ καλα σπιτάκια :)

Link to comment
Share on other sites

Βασικα ειμαι και αρχιτέκτονας και πολιτικος μηχανικός οπότε θεωρητικά ασχολούμε με πολλά πράγματα. Για να ανακεφαλαιώσουμε με ενδιαφέρει η εμπειρία σας απο κάποιο πρόγραμμα της ελληνικής αγοράς είτε στατικο ή αρχιτεκτονικό και περισσότερο αυτά της 4M, LH software και p-system και φυσικά αν μπορώ να τα βρώ κάπου για <<ανεπίσημη>> δοκιμή.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου ο πατερας μου ειναι πολ. μηχανικος και χρησιμοποιει Autocad(της Autodesk ειναι).Aπ'οτι μου λεει οι περισσοτεροι στον χωρο,αυτο χρησιμοποιουν,αλλα ειναι πολυ πακετο μιλαμε!(εχω δουλεψει κι εγω λιγο αλλα τα παρατησα)

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα , για στατικές επιλύσεις από τα πιο διαδεδομένα είναι το fespa-τεκτων(master).βέβαια όπως όλα έχει και κάποιες αδυναμίες (δες στον forum της εταιρείας lh logismiki) .

κατά τη γνώμη μου για το ξεκίνημα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις/αγοράσεις προγράμματα με μεγάλο αριθμό χρηστών για να έχεις ευχέρεια συζήτησης/επίλυσης προβλημάτων και περιπτώσεων που θα προκυψουν σίγουρα στην πορεία ,οπότε εγώ ψηφίζω fespa για στατικά και autocad 2006(architectural desktop) για σχέδια,άν και μπορεί να βολευτείς και με το ενσωματωμένο σχεδιαστικό στο fespa , τον τέκτωνα.και τα δύο προγράμματα έχουν χιλιάδες χρηστες στην ελλάδα και συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.