Jump to content



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ FUJITSU-SIEMENS SCENICVIEW P19-2


Mill

Recommended Posts

Μετα απο ψαξιμο μηνων κατεληξα στην παραπανω οθονη.Αν και στην αρχη πηγαινα για καποιο 17αρι ΤΝ μετα ειδα τα μεγαλα τους μειονεκτηματα και το ξανασκεφτηκα.Την παρηγγειλα απο το mindfactory μετα απο αρκετη σκεψη,αλλωστε εδω δε τη βλεπω πουθενα,αφηστε που η τιμη της ηταν παρα πολυ καλη απο κει και οταν ερθει Ελλαδα η τιμη της θα ειναι πολυ μεγαλυτερη.

Επειδη ερχομαι απο crt οτι γραψω παρακατω θα ειναι σε συγκριση με αυτες αλλα και με την LG 1915s (TN) που εχω δει και τεσταρει παλιοτερα.

Η συσκευασια αν και αργησε πολυ (εκανε συνολο 3 εβδομαδες αλλα αποτι εμαθα η οθονη εκανε να ρθει απο Γερμανια-Ελλαδα 4 μερες αλλα κολλησε φαινεται καπου στα δικα μας ΕΛΤΑ και αργησε τοσο) ηταν αθικτη το κουτι σαν να μη περασε καμμια ταλαιπωρια,η οθονη μεσα ασφαλισμενη σε φελιζολ ολα κομπλε.

Η συσκευασια περιλαμβανει:

-Την οθονη

-Καλωδιο ρευματος

-Καλωδιο D-sub

-Kαλωδιο DVI-D

-Kαλωδιο audio

-Βιβλια οδηγιων σε πολλες γλωσσες

-CD-ROM με PDF οδηγιες χρησης και drivers

H οθονη εχει το τελευταιο S-PVA panel της Samsung(αν θυμαμαι καλα) το οποιο εχει τα εξης χαρακτηριστικα:

-Constrast 1000:1/Brightness 280cd/m²

-Γωνιες θεασης 178/178

-8 bit χρωμα

-Χρονος αποκρισης(ονομαστικος):13ms, Gray to Gray: 8ms (max.)

Το συστημα που την εχω ειναι ενας AMD Athlon 64 3550(o.c),GeForce 6800 GT,1 GB RAM.

Δυστυχως δεν εχω φωτογραφιες της οθονης,ουτε ψηφιακη,ουτε απο κινητο γιατι εχω ακομα ενα παλιο καλο nokia.Παντως η οθονη ειναι εμφανισιμη με λεπτο πλαισιο γυρω απο το πανελ της (1 cm και κατι),το πισω μερος της εχει ενα κομματι μαυρο ωπου εχει και "εξαερισμο" για να "ανασενει" οπως επισης και την μαυρη ωραια βαση της (δηλαδη η οθονη ειναι γκρι με καποια μαυρα μερη ωπου δε φαινονται απο μπροστα-TCO '03 γαρ).Τα πλαστικα της μου φανηκαν πολυ ποιοτικα και "γερα" και αυτο με ικανοποιησε.Το πρωτο πραγμα που με εντυπωσιασε στην οθονη ειναι το μεγεθος της.Ειναι η πρωτη μου 19αρα και μου φανηκε πολυ μεγαλη.Μετα εχουμε και λεμε χμμμμ....χρωματα.Πολλα,ωραια,καθαρα,ζωντανα χρωματα.Πραγματικα πολυ ωραια χρωματα,στο desktop,στα video,στις photo (hell yeah! :T:),στα παιχνιδια(ξανα hell yeah!).Πραγματικα αυτο ειναι που λεμε 8 bit PVA panel.Για ευκρινεια δε το συζητω,εδω τα κατωτερα TN panels και εχουν ευκρινεια...

Οι γωνιες θεασης της ειναι μεγαλες (καμμια σχεση με TN).Βλεπεις ανετα DVD η το οτιδηπωτε απο μεγαλη γωνια.Δε μπορω να μετρησω αμα ειναι οσο λεει η εταιρια αλλα σιγουρα εγω ικανοποιηθηκα σαυτον τον τομεα.

Παρακατω...το OSD,αν και εχει πολλες ρυθμισεις η μεταβαση απο το ενα μενου στο αλλο

ειναι καπως μπελαλιδικη αλλα οχι ασχημη,μετρια προς καλα τα πραγματα εδω(μιλαω για τη μεταβαση και οχι τη πληροτητα).Περιλαμβανει τις κλασσικες ρυθμισεις σε θερμοκρασιες χρωματος 6500,7500,9300 αλλα και RGB και native.Περιλαμβανει επισης ξεχωριστη ρυθμιση βαθους του μαυρου το οποιο πρεπει να πω πως εμενα τουλαχιστον μου φαινεται κανονικοτατο μαυρο (καμμια σχεση με το βαθυ γκρι της 1915),αρα κεδω πολυ καλα τα πραγματα.Εχει επισης ρυθμιση για το καθε χρωμα ξεχωριστα και καποια αλλα κλασσικα πραγματα.Την οθονη τη δουλεψα σε dvi αλλα και σε analog συνδεση ωπου και μεχρι στιγμης δε μπορεσα να δω διαφορες (βεβαια σαυτο παιζει ρολο και η πολυ καλη αναλογικη εξοδο που εχει η 6800 GT).Aς παρω τα πραγματα καπως πιο ξεχωριστα και ενα-ενα:

Desktop,video,DVD,εικονες/photoshop:Παρα πολυ καλη εικονα σε ολα,μεγαλα,καθαρα,ζωντανα.Ειδικα στις φωτογραφιες η ευκρινεια ειναι φοβερη και τα χρωματα ειναι πολυ ομορφα.

Στα games δε το συζητω,εντονα χρωματα (Half-life 2 φοβερα γραφικα και χρωματα,Knights of the old republic 2 τρομερη εικονα και ευκρινεια).Τωρα απο θεμα αποκρισης εδω ψιλοαλλαζουν τα πραγματα...Εδω θα αναφερθω στα πιο απαιτητικα παιχνιδια κυριως που ειναι τα fps γιατι σε ολες τις αλλες κατηγοριες δε τιθεται θεμα αποκρισης της οθονης (ειναι απλα τελεια).Σε κανενα fps που δοκιμασα (και αυτα ηταν:Half-Life 2,Far Cry,Republic Commando,Quake 3) δεν ειδα ghosting με την εννοια των ειδωλων πισω απο ενα αντικειμενο που κινειται γρηγορα στην οθονη,το μονο που αντιληφθηκα ειναι μια αδιευκρινιστη καπως σαν θολουρα στο περιβαλλον οταν κινεισαι πολυ γρηγορα,δε ξερω πως αλλιως να το περιγραψω.Και αυτο πιστευω το χουν ολες οι tft σημερα απλα τα TN το χουν λιγοτερο,και επειδη εγω ερχομαι απο crt το καταλαβα πιο ευκολα.Αυτο σημαινει πως η οθονη μπορει να μην ειναι Huyndai L90+ δηλαδη παιχνιδο-οθονη αλλα παιζει αξιοπρεπως και τετοιου ειδους παιχνιδια.Στη τελικη ειναι και θεμα συνηθειας και πιστευω πως και σαυτα τα παιχνιδια οπωτε τα δοκιμαζω θα το συνηθισω.Α παραλιγο να ξεχασω,σε σχεση με την 1915 η αποκριση της Fujitsu μου φαινεται ιδια.

Ας τη βαθμολογησω κιολας συμφωνα με τα δικα μου κριτηρια παντα:

Ποιοτητα/ζωντανια χρωματων 10

Ποιοτητα μαυρου 10

Desktop/Internet 10

OSD 8,5

DVD,Video 10

Χρωματα/Ευκρινεια στα παιχνιδια 10

Αποκριση στα fps 8,5 (σε ολα τα υπολοιπα ειδη 10)

Α και η οθονη ηρθε με ενα καμμενο πιξελ,στην αρχη ξενερωσα πολυ οταν το ειδα και νευριασα αλλα μετα απο 2-3 μερες το συνηθισα μιας και ειναι πολυ μικρο και απο την αποσταση που καθομαι δε φαινεται,εξαλλου ειναι και στην πανω δεξια ακρη της οθονης και το ματι δε παει εκει.Αποτι φαινεται θα ζησω μαυτο,τι να κανουμε.

Η γνωμη μου για την οθονη μεχρι στιγμης ειναι πολυ καλη.Την πηρα 445 euro τιμη παρα πολυ καλη για 19αρα tft με τετοια αποδοση σε ολους τους τομεις.Κατα τη γνωμη μου για οποιον ψαχνει για μια all-around λυση θα ελεγα πως η P19-2 ειναι μια τιμια προταση.

Λιγη συνηθεια θελει μονο στην φωτεινοτητα γιατι μου φαινεται πολυ φωτεινη μιας και ερχομαι απο crt και δευτερον να συνηθισω την διαφορα (οπως και να το κανουμε) στην αποκριση στα fps απο μια crt.Και κατι τελευταιο,συναντησα ασυμβατοτητα(εντονα ειδωλα και διαφορες γραμμες) στα DVD σε full screen μεταξυ του καλωδιου dvi-d που δινουν μαζι με την οθονη και του dvi-i που βγαζει η καρτα γραφικων μου και ετσι την εχω προσωρινα σε vga.

Για οτι νεοτερο εχω να πω για την οθονη θα επανελθω.Αυτα.

Link to comment
Share on other sites

Καλοδούλευτη. :)

Δεν είχες πληρώσει για έλεγχο pixel; Αν ναι, να απαιτήσεις τα λεφτά σου πίσω.

Εν τω μεταξύ, η τιμή στη σελίδα του PC World (από το τεύχος Απριλίου), είναι 489 ευρώ (με Φ.Π.Α.). Δυστυχώς, η ελληνική αντιπροσωπεία είναι απαράδεκτη (δεν υπάρχει e-mail στην σελίδα τους, σε κάποιο που βρήκα σε ένα έντυπο δεν έχουν απαντήσει, στα τηλέφωνα λένε πως οι product managers είναι απασχολημένοι και δεν σε παίρνουν πίσω) και δεν μπορώ να το εξακριβώσω. Σε διάφορα καταστήματα, μου είπαν πως με παραγγελία σε μία εβδομάδα τη φέρνουν με περίπου 580-600 ευρώ (το αφεντικό τρελλάθηκε, στη Γερμανία έχει πέσει στα 415).

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από geolast [Σήμερα, στις 11:51]

Εύγε Mill... Κατατοπιστικότατο review!!! Σε ευχαριστούμε πολύ! ’ντε και πάλι μεγειά!

geolast,πως το βλέπεις το θέμα μετά από τα εκτενή review σε NEC 1980FXi & Fujitsu P19-2; :D

Mill, μεγεία και καλοδούλευτη:T:

Link to comment
Share on other sites

Εσύ πως λες να το βλέπω;

Πιστεύεις ότι έχω αποφασίσει; :p

Κοίτα να δεις. Μιας και έχω ήδη καιρό μου ψάχνω και μιας και τώρα το καλοκαίρι δε θα πολυχρησιμοποιώ το pc, λέω να πάρω από Αύγουστο τώρα πια την S1910.

Δεν ξέρω αλλά μου έχει κολλήσει να πάρω EIZO. Λένε ότι βγαίνει τέλος Ιουλίου, είναι σαν την L778 χωρίς ηχεία και αναμένεται περίπου 100 ευρώ πιο φθηνή αν κρίνω από τις τιμές σε yen στην Ιαπωνία, που έχει ήδη κυκλοφορήσει.

Συνεπώς μάλλον θα περιμένω αυτή. Και ειλικρινά από εκεί και πέρα δεν πρόκειται να το ξανασκεφτώ. ’ντε γιατί με βαρέθηκα κι εγώ. Στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά και χρειαστώ επειγόντως οθόνη παίρνω τη NEC. Την προτιμώ από την FS P19-2.

Αυτά και μη μου την πείτε πάλι... :(

Link to comment
Share on other sites

Καλα ρε geolast εδω με επρηξες για review για να δεις τι θα παρεις,κεσυ προτιμας την NEC?ΠΟΙΑ NEC ΡΕ?!?!?! :tomato: :tomato: :tomato: :tomato: ΑΧαχαχΧΑαχΑΧαχ

Ευχαριστω για τις ευχες παιδια :)

Τα λεφτα μου για τον ελεγχο πιξελ θα τα παρω πισω.Εχει κανονιστει.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Mill [Σήμερα, στις 19:10]

Καλα ρε geolast εδω με επρηξες για review για να δεις τι θα παρεις,κεσυ προτιμας την NEC?ΠΟΙΑ NEC ΡΕ?!?!?! :tomato: :tomato: :tomato: :tomato: ΑΧαχαχΧΑαχΑΧαχ

Ωχ, προβλέπω μονομαχία Mill vs Eye:fight: :D

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα για το καμμένο πίξελ αλλά αν το συνήθισες μικρό το κακό.Πάντως δεν συμπεριφέρθηκαν επαγγελματικά αφού τους είχες πει να την κοιτάξουν. Aντε καλορίζικη,να την ευχαριστηθείς,Καλοδουλευτη νάναι και χωρίς προβλήματα.:T:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Πριονέτο [Χθες, στις 19:16]

Ωχ, προβλέπω μονομαχία Mill vs Eye:fight: :D

Η Νεc με τα 6-axis color control,10 bit look up table,10 bit gamma correction είναι επαγγελματική οθόνη και δεν τίθεται θέμα μονομαχίας με την P19-2.;):D

Link to comment
Share on other sites

Oσο για το πιξελ κατι που δεν ειπα ειναι οτι μου προτειναν 2 λυσεις,ή επιστροφη των χρηματων του ελεγχου πιξελ,ή να επιστρεψω την οθονη οπως ηταν στο κουτι της και να μου δωσουν ολα τα λεφτα μου πισω.Διαλεξα την πρωτη λυση γιατι δε με συμφερει ολος ο μπελας του να πηγαινει πισω Γερμανια η οθονη και να περιμενω τα χρηματα μου για να παραγγηλω αλλη και αντε περιμενε παλι να ερθει.Στη τελικη,ενα πιξελ(εκει που βρισκεται ειδικα)=κανενα πιξελ. :)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Mill [Σήμερα, στις 08:03]

Oσο για το πιξελ κατι που δεν ειπα ειναι οτι μου προτειναν 2 λυσεις,ή επιστροφη των χρηματων του ελεγχου πιξελ,ή να επιστρεψω την οθονη οπως ηταν στο κουτι της και να μου δωσουν ολα τα λεφτα μου πισω.Διαλεξα την πρωτη λυση γιατι δε με συμφερει ολος ο μπελας του να πηγαινει πισω Γερμανια η οθονη και να περιμενω τα χρηματα μου για να παραγγηλω αλλη και αντε περιμενε παλι να ερθει.Στη τελικη,ενα πιξελ(εκει που βρισκεται ειδικα)=κανενα πιξελ. :)

Εγώ πάντως Mill επιμένω.Αν στη συμφωνία ήταν να σου ελέγξουν την οθόνη για καμμένα pixel, η οθόνη έπρεπε νάρθει χωρίς καμμένο pixel.Το τι σου πρότειναν μετά είναι δευτερευούσης σημασίας διότι ούτε εγώ θάμπαινα στην διαδικασία να τη στείλω πίσω κλπ.Σε Γερμανό θα τόκαναν αυτό?Θα τους έτρεχε ακόμα...Εζησα στη Γερμανία 15χρόνια(πριν ένα χρόνο ήρθα)και ξέρω τι λέω.Τέλος πάντων ας είναι μονο αυτό το πρόβλημα και να πάει καλά η οθόνη στο μέλλον.:)

Link to comment
Share on other sites

Όντως και εγώ το βρίσκω παράξενο διότι έλεγχος Pixel σημαίνει ελέγχουμε την οθόνη για καμμένο-α pixel και αν βρεθεί δεν σου στέλνουμε αυτή και σου στέλνουμε άλλη

Δεν σημαίνει στην στέλνουμε και αν εσύ βρεις καμμένο σου δίνουμε μια απο τις εκδοχές που σου έδωσαν γιατί

1. Αν σου επιστρέψουν μόνο την διαφορά εσύ ούτως ή άλλως την είχες πληρώσει σαν υπηρεσία την οποία δεν σου προσέφεραν και αν το ήξερες θα μπορούσες να το είχες πάρει απο αλλού που ίσως να ήταν πιο φτηνά

2. Αν την επιστρέψεις πίσω και πάρεις τα λεφτά σου πάλι είναι κάτι που θα μπορούσες να κάνεις ακόμα και αν το προιόν δεν ήταν ελλατωματικό μέσα σε λίγες μέρες απο την αγορά

Πάντως εφόσον λες οτι δεν το βλέπεις καν είσαι οκ

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από NaGR [Σήμερα, στις 20:58]

Όντως και εγώ το βρίσκω παράξενο διότι έλεγχος Pixel σημαίνει ελέγχουμε την οθόνη για καμμένο-α pixel και αν βρεθεί δεν σου στέλνουμε αυτή και σου στέλνουμε άλλη

Σωστός."Μείον" λοιπόν γι αυτήν την περίπτωση στο mindfactory :TD: Kαι ελπίζουμε να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.