Jump to content



Σοβαρό πρόβλημα υπερθέρμανσης! HELP!


nickstamat

Recommended Posts

Πήγα σε έναν φίλο μου να κοιτάξω το καινούριο PC του [based on AMD] γιατί όταν έπαιζε ένα οποιοδήποτε παιχνίδι, μετά από 10-15 λεπτά, η οθόνη έσβηνε και έμπαινε standby mode.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ. Στην κάρτα γραφικών όμως ή στον επεξεργαστή; Για να μην τα πολυλογώ, το BIOS λέει ότι: "CPU Internal Temperature: 66 βαθμοί" (και μιλάω πάντα για βαθμούς Κελσίου! :tomato: ). Μπαίνω Windows και βλέπω στο SpeedFan τις ίδιες θερμοκρασίες με το BIOS (θα προσπαθήσω να ποστάρω φωτογραφία)

Έτρεξα SuperPi 16M και 32Μ και όση ώρα ήταν σε full load δεν έσβησε η οθόνη! ’ρα μήπως είναι η κάρτα γραφικών; Τι είναι όμως αυτοί οι 66 βαθμοί που λέει στο BIOS; (και είναι σταθερά στους 66, δεν αλλάζει ΠΟΤΕ!)

Την κάρτα γραφικών δεν ήξερα πώς να την δοκιμάσω και το παιδί δεν έχει και κανένα πάνελ τύπου Aerogate να δω τις πραγματικές θερμοκρασίες...

Motherboard: Albatron K8SLI (nForce 4 SLI chipset)

CPU: AMD Athlon 64 3200+ (Winchester)

VGA: Albatron 6600GT 128MB

Μνήμη RAM: 2x Kingston 512MB DDR400

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΕΙΜΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΩ!!! :help:

Link to comment
Share on other sites

TURBO-X από ΠΛΑΙΣΙΟ, αγορασμένος πριν από 1-2 εβδομάδες (άντε δηλαδή τώρα να βρω άκρη με τους άσχετους εκεί μέσα...)

Ο φίλος μου ήθελε να κρατήσει και τον παλιό του σκληρό δίσκο και το πήγε εκεί και του είπαν ότι δεν συνεργάζεται και άλλες μ@λ@κίες... Εγώ πέρασα χθες τα Windows στον καινούριο δίσκο και όλα δούλευαν ρολόι με τους δύο δίσκους.

Το πρόβλημα τώρα είναι οι θερμοκρασίες! Σκέφτομαι μήπως δεν έχει πατήσει σωστά η ψύκτρα. Δεν νομίζω να έχει τέτοια μεγάλη απόκλιση η Albatron...

Η βλακεία είναι ότι ο φίλος μου δεν με αφήνει να ανοίξω το κουτί για να μην χαλάσω την εγγύηση και τα λοιπά...

Πείτε ρε παιδιά! Έχει κανείς αυτή τη μητρική να μου πει τι γίνεται με τις θερμοκρασίες;;;

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά πηγαινέ τον πίσω αφού είναι στην εγγύηση.

Τώρα αν θές να ασχοληθείς παραπάνω το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι ένα bios update, αν φυσικά ξέρεις την διαδικασία, μήπως διορθώνει κάτι με τη θερμοκρασία.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.