Jump to content



ΑΓΟΡΑ MP3 PLAYER/RECORDER Η ΚΙΝΗΤΟΥ?ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΧΟΥ...


Stereop

Recommended Posts

Καλησπέρα σε ολους.Σκεφτομαι να πάρω μια συσκευη για να εχω μαζι μου οταν πηγαίνω για τρέξιμο.Ειχα ενα walkman και πριν από ένα χρόνο πηρα 1 mp3 player με cd της I-RIVER 700T.Tότε εσκασα 130 ευρώ και τελικα δεν έκανα και τη δουλειά μου μιας και ενώ έλεγε η εταιρία στις προδιαγραφές αντικραδασμικο 15 λεπτά το μηχάνημα σταματαει την αναπαραγωγή στο 1 λεπτο όταν τρέχεις .Ετσι λοιπον αποφάσισα να είμαι πιο προσεκτικος στην επομενη αγορα μου και να χρησιμοποιήσω τη βοήθεια σας.

Ειμαι ανάμεσα στο να παρω ένα καλό κινητο πχ Siemens sx1ή ένα minidisk hi-md ή ένα flash player.

Αυτά που θα ήθελα να έχει η συσκευή είναι:

1.Εγγραφή φωνής σε τουλάχιστον 192 κbps ή 44-48 khz με το δικό της ενσωματωμένο μικροφώνο ή με εξωτερικό.

2.Η μεταφορά των δεδομένων από τον υπολογιστή να γίνεται με drug and drop μέσα από τον windows explorer χωρίς δηλαδή τη χρήση αποκλειστικού λογισμικού που συνοδευει τη συσκευή.

3.Υψηλής έντασης έξοδο(όταν δηλαδη βάζεις την ένταση της συσκευής στο τέρμα να μην είναι ψόφιο..)Από αυτή την άποψη είμαι ευχαριστημένος από το I-RIVER 700T.Αλήθεια υπάρχει κάποιο μετρήσιμο στοιχείο στα specifications της συσκευής που να είναι αξιόπιστο στοιχείο για την ένταση της εξόδου?Ενας γνωστός μου μου είπε ότι είναι το SPL(sound pressure level) kai to headroom αλλα στο manual της συσκευής ειδα μονο να αναφέρει line output level 0.76rms(47KOhm)Max.volume

kai Headphone output 8mW at 32 Ohm ή 12mW at 16 Ohm.

3.Να έχει ραδιόφωνο(όχι απαραίτητα Fm Recorder).

Από τις μέχρι τωρα δοκιμες μου σε συσκευες που είδα από φιλους μου έβγαλα το εξής συμπέρασμα:

Το κινητό Siemens sx1 σε φούλ ένταση με ακουστικά ηταν ψόφιο όπως επίσης και το Sony minidisk (όχι HI-MD).Τα κομμάτια ήταν σε καλη ποιότητα άρα δεν έφταιγε αυτό

Ένα φλασάκι που ειχε πέσει στα χέρια μου με ενσωματωμένο μικροφωνο και έγραψα μια συναυλία ειχε απαίσιο αποτελεσμα.Πολυ χειρότερο από κασσετα.

Σε τι δειγματοληψία ηχογραφούν τα κινητά?

Σε τι δειγματοληψία ηχογραφούν τα i-pods?

Εχετε κατι να προτεινετε?Μπορώ να δωσω και 300 Ευρω αρκεί να είμαι σίγουρος ότι θα έχω ικανοποιητική ποιοτητα .Το πλεονέκτημα του κινητού είναι ότι το έχεις πάντα μαζι σου.Κατι άκουσα για to Νοκια 6230 οτι κανει πολλα

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να σε βοηθήσω μόνο σε ένα τομέα ,στη σύγκριση κινητού και mp3player .Εκεί πυ θα χάνει το κινητό πολύ είναι στην αυτονομία. Τώρα από ποιότητα , εγώ με το 8080 που είναι και παλιό και τα στερεοφωνικά ακουστικά του έχω χαζέψει αλλά δε γνωρίζω τα στάνταρ σου.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια ευχαριστώ για την απάντηση.Σε ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα στο δικτυο ειδα ότι το Q-TEK 8080 δεν έχει VOICE RECORDER ενώ το creative zen micro που είδα στο συγκριτικο του HI-TECH για τα mp3 players ;exei voice recorder σε 16 ΚΗΖ ενώ το wav πρωτόκολλο είναι 44.1 khz.

Μπορείτε να με βοηθήσετε παραπανω?

Μηπως ξέρετε καποια τοποθεσία η forum που να εξειδικέυεται στον ήχο?

Link to comment
Share on other sites

Eαν θελεις τηλεφωνο παρε κινητο.

Εαν θελεις να ακους μουσικη δυνατα καθαρα χωρις διακοπες να εχεις data transfer σιγουρα δε θα παρεις κινητο!

Υπαρχουν πολλες συσκευες μεχρι 300 που κανουν την δουλεια που θες κ πολυ καλυτερα απο ενα κουνητο!

Για την ενταση κ ποιοτητα που παίρνεις απο walkman συμβάλουν κ τα ακουστικα που εχεις,πολλες φορες μια καλη μοναδα συνοδεύεται με κακης ποιοτητας ακουστηκα.

Link to comment
Share on other sites

χωρις καμια διαθεση κακιας 8α συμφωνησω με τον fantacid.

εχω δει σε απειρα reviews να λενε αυτο το κινητο ειναι καλο αλλα δεν εχει ενταση στα mp3s η δεν εχει τελεια ποιοτητα ηχου..

στο λεοφωρειο που θα ακουω απο το κινητο μου μαλλον δεν θα θελω THX ουτε DD.

καλυτερα παντως αν κανεις συχνες εγγραφες (πχ συναυλιες) να παρεις ενα mp3 player/recorder και να κρατησεις το παλιο σου κινητο..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.