Jump to content

SATA boot problem


Recommended Posts

Μόλις έβγαλα ένα Raptorάκι από το αυγό του :p (με γειά μου).

Έχω ακόμα 2 σκληρούς(1 WD80 Primary Master ,1Seagate 60 Primary Slave)

Το συνέδεσα, το έκανα master, ενεργοποίησα την SATA στο Bios, τον έκανα third master,τον έβαλα πρώτο στο boot Sequence μετά το CDRom.

του έβαλα WindowsXP.

Μόλις τέλειωσε η εγκατάσταση και έβγαλα το CD των Win. Το σύστημα αρνήθηκε να κάνει boot(disk boot failure).:boxed:

Ξαναέβαλα το CD(To CDROM είναι first boot device), αλλά δεν μπήκα στο CD(δεν πάτησα κουμπί για να μπεί), μόνο συνέχισα.

Τότε με έβγαλε στον boot manager των XP όπου είχα να επιλέξω μεταξύ των Δύο XP Που έχω(Το φρέσκο στον SATA και το παλιό στον WD).

Μπήκα στα φρέσκα Win και είχαν εγκατασταθεί κανονικά.

Αν βγάλω το CD πάλι δεν κάνει boot.

Καμοιά ιδέα ρε παιδιά?Δεν λέει να βάζω CD κάθε που θέλω να κάνω boot.:...:

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα να δείς τί έγινε!!!:wall:

Πήγαν τα Windblows και γράψαν τον Mbr στον IDE.

Τώρα ο SATA δέν έχει mbr:boxed:

Με βλέπω για νέα εγκατάσταση γιατί δοκίμασα να κάνω fixmbr Και δεν τον έγραψε πάλι :( .

Μάλλον θα αφήσω μόνο του τον SATA για την εγκατάσταση.

Μην το σβήσετε ακόμα.Μπορεί κάτι να πάει στραβά παλι.:whistling

Link to comment
Share on other sites

σε καποιες μ/β της μςι αν δεν αλλαξεις το βοοτ σικουενς και το αφησεις ν κανει βοοτ απο το cd τοτε βγαζει το μηνυμα που ειπες, επισης κοιτα και το hard disk boot priority στο βιος μπορει να εχει αποθηκευμενο το δισκο που ειχες πριν το λειτουργικο σου.αν δεν τοτε.......:coax: ξανα...

Link to comment
Share on other sites

Ασχέτως της σειράς εκκίνησης, αν εγκαθιστάς λειτουργικό σε SATA, καλό είναι να να αφαιρείς τους IDE σκληρούς, καθώς το λειτουργικό σου θα πάει να αφήσει boot sector & boot.ini στον πρώτο διαθέσιμο IDE...

Link to comment
Share on other sites

Τελικά απενεργοποίησα τους IDE και έκανα την εγκατάσταση και όλα καλά.

Αλλά μεγάλη χαζομάρα βρε παιδί μου

Νέες τεχνολογίες my ass!!! :rant:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από pontifikas [15-07-2005 07:36]

Τελικά απενεργοποίησα τους IDE και έκανα την εγκατάσταση και όλα καλά.

Αλλά μεγάλη χαζομάρα βρε παιδί μου

Νέες τεχνολογίες my ass!!! :rant:

Tα Windows φταινε που δεν εχουν επισημη υποστηριξη για SATA και οχι το ιδιο το SATA

Αγνωστο το γιατι

παντως να κανεις Bootable Sata ειναι πονος ετσι πως το εχουν καταντησει

Εχω ακουσει περιπτωσεις που καποιοι καναν Bootable Sata και καταφεραν και εγκαταστησαν κανονικα τα Wιndows αλλα μετα τους πεταγοντουσαν περιεργα μηνυματα καμια φορα σε ορισμενα προγραμματα η παιχνιδια και στα ιδια τα Windows

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.