Jump to content



Πείτε μου αν αξίζει το raid στο σύστημα μου!!!


biker

Recommended Posts

'Εχω έν Α64 3.2, με gigabyte gak8nf-9 ,1gb geil και ένα maxtor sata 200gb & seagate p-ata 120gb. Πριν 2 μέρες απόκτησα και ένα seagate 200gb sata...

Στην 1η προσπάθεια να κάνω format στον καινούργιο σατα "σκοτώνω" τον maxtora (που ετρεχε το λειτουργικό!!!):o Format..ξανά...:cry:

Περνάω και τους drivers για raid οπότε με το που περνάω παράθυρα κατάφερα να τους τρέξω σε raid..:jump:

Αρχικά έτρεχαν ΟΛΑ σε raid :woot: σκληροί.. και dvdιά! μετά κατάφερα μέσα από το bios να τρέχω τους 2 sata σε raid -stripe και τον ide ξεχωριστά(εκτός raid, ε..και τα dvd εννοείται)

Η ερώτηση μου είναι εάν είναι καλύτερα να τρέχω σε raid τους sata ή χωρίς. Ασχολούμαι πιο πολύ με ταινίες, μουσική,και video encoding και...internet:D Τι θεωρείτε καλύτερο για το σύστημα μου; Περιμένω απαντήσεις:clap:

Link to comment
Share on other sites

copy 700ΜΒ divx απο partition σε partition

25" σε raid0 2x160GB seagate σε nf3

>60" σε μένα,χωρίς raid ,

45" σε nf2 raid 2x80GB seagate

εξαρτάται και απο τη "διάθεση" του raid.....

πάντως η απώλεια δεδομένων σε περιμένει όντως στη γωνία......

τα μετροπρογράμματα έιναι απάτη ειδικά όταν μετράνε σκληρούς σε συστοιχίες

Link to comment
Share on other sites

’ρα το sandra λέει ότι του κατέβει.....:mad: Ευτυχώς που μου το είπες DarkSaga γιατί είχα αρχίσει να φρικάρω.... Πάντως τους έβγαλα από raid μιας και δεν θέλω απώλειες:)

Μια ερώτηση ακόμα: Επειδή θέλω να έχω και τον ide , δεν πιστεύω να επηρρεάζει σε τίποτα την ταχύτητα των άλλων 2 sata! Εννοώ ότι συνυπάρχουν και ο καθένας τρέχει στις προκαθορισμένες ταχύτητες, σωστά; Οι sata 150mb/s και ο ide 100mb/s(udma 5). Ισχύει αυτό ή λέω βλακείες;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.