Jump to content



--- Καθυστέρηση στο άνοιγμα του πρώτου παραθύρου... ---


astral_cyborg

Recommended Posts

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με τα WindowsXP (Pro):

Όταν δεν είναι ανοιχτό κανένα παράθυρο και πηγαίνω να ανοίξω ένα οποιοδήποτε, είτε μέσω του My Computer είτε από κάποια συντόμευση φακέλου, αυτό καθυστερεί αρκετά (5 με 10 δευτερόλεπτα) μέχρι να ανοίξει.

Εάν υπάρχει κάποιο παράθυρο ήδη ανοιχτό, όλα τα άλλα ανοίγουν αμέσως. Αν τα κλείσω όλα και πάω πάλι να ανοίξω ένα καινούριο, γίνεται πάλι το ίδιο πράγμα.

Παρατήρησα λοιπόν, όταν ήμουν συνδεδεμένος στο internet, ότι την ώρα που είναι να ανοίξει το πρώτο παράθυρο, το firewall ζητούσε άδεια να αφήσω τον Windows Explorer να συνδεθεί με την ηλεκτρονική διεύθυνση του microsoft update.

Αν επιλέξω θετικά, τότε το παράθυρο ανοίγει σχεδόν αμέσως ενώ διαφορετικά περιμένω αυτό το χρονικό διάστημα που ανέφερα.

Όταν δεν είμαι στο internet, όπως δοκίμασα, ο explorer ανοίγει κανονικά!

Το ερώτημα μου είναι λοιπόν, εάν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσω αυτή τη προσπάθεια σύνδεσης του explorer για τον προφανή έλεγχο για κάποιο καινούριο update.

Να σημειώσω ότι από τις ρυθμίσεις του συστήματος (στο System Properties) έχω απενεργοποιημένα τα Automatic Updates. Επίσης τα έκανα Disabled από τα services του λειτουργικού. Αυτό όμως συνεχίζει να συνδέεται σε αυτή τη διεύθυνση.

Αν και δεν είμαι σίγουρος, αυτό πρέπει να πρωτοεμφανίστηκε μετά την εγκατάσταση του Windows Installer v3.1, η οποία γίνεται πλέον υποχρεωτικά σε όσους θέλουν να αναζητούν νεότερα updates και να ανανεώνουν το λειτουργικό τους μέσω του Internet Explorer. Δοκίμασα απεγκατάσταση του προγράμματος αυτού, αλλά πάλι χωρίς αποτέλεσμα...

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, για κάποιο λόγο, αν και έκανα disable το Automatic Updates service του λειτουργικού, αυτό συνέχιζε να προσπαθείν να συνδέεται όπως έγραψα στο αρχικό post.

Τελικά τη λύση τη βρήκα τυχαία σε ένα system-tweaking πρόγραμμα, το οποίο είχε επιλογή να κάνει κανείς disable το συγκεκριμένο service. Προφανώς, θα έχει και πουθενά αλλού να πειράξεις κάτι (πχ. registry), αλλά το θέμα είναι ότι πλέον έφτιαξε :]

Για όσους τύχει και αντιμετωπίσουν παρόμοια περίπτωση, να αναφέρω ότι το πρόγραμμα που με βοήθησε το βρήκα στη διεύθυνση: http://www.theorica.net και ονομάζεται SafeXP (freeware), ενώ για updates στα Windows ή επαναφέρει το Automatic Updates από Control Panel > Administrative Tools > Services ή το αφήνει όπως είναι και κατευάζει κάποιο πακέτο με ολα τα απαραίτητα updates (πχ. βλέπε στο http://www.autopatcher.com/).

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.