Jump to content



Dual Core και στα notebooks από το 2006


helloween

Recommended Posts

Σχεδόν ταυτόχρονα, Intel και AMD έσπευσαν να ανακοινώσουν το πόσο γρήγορα προτίθενται να μεταφέρουν την τεχνολογία dual core και στην εκρηκτικά ανερχόμενη αγορά των φορητών υπολογιστών. Συγκεκριμένα:

H Intel ανακοίνωσε στο υπό διεξαγωγή IDF (θα ακολουθήσει αναλυτική ανταπόκριση από τον απεσταλμένο μας στο Σαν Φρανσίσκο) την νέα τεχνολογική πλατφόρμα της για notebooks με την κωδική ονομασία Napa. Σε αυτήν περιλαμβάνονται ο πρώτος mobile dual core επεξεργαστής της εταιρείας (κωδική ονομασία Yonah), το νέο mobile chipset γνωστό ως Calistoga (945 Express). καθώς και το κύκλωμα ασύρματης δικτύωσης Intel Pro/Wireless 3945ABG. Η νέα πλατφόρμα θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2006 και θα περιλαμβάνει πλήθος επιπλέον χαρακτηριστικών όπως για παράδειγμα: βελτιωμένη διαχείριση απαγωγής θερμότητας, τεχνολογία Enhanced Deeper Sleep για εξοικονόμηση ενέργειας, υποστήριξη QoS (Quality of Service, 802.11e) για τη χρήση VoIP (Voice over Internet Protocol) μέσω ασύρματης δικτύωσης, το νέο κύκλωμα γραφικών GMA 950 (Graphics Media Adapter) κ.α.

Η AMD από τη μεριά της, ανακοίνωσε ότι θα έχει έτοιμη μία έκδοση χαμηλής κατανάλωσης και διπλού πυρήνα, του 64-bit επεπξεργαστή για notebooks, Turion, μέσα στους πρώτους μήνες του 2006. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη της AMD, η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει την υποστήριξη της Lenovo (εξαγόρασε πρόσφατα το τμήμα προσωπικών υπολογιστών της ΙΒΜ) για τους dual core Turions. Παράλληλα με τους νέους φορητούς dual core επεξεργαστές της, η AMD θα ανακοινώσει και την νέα τεχνολογία virtualization για την αγορά των notebooks, γνωστή ως Pacifica.

post-2709-1416072185,7734_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.