Jump to content



Κενό ασφαλείας στο Kaspersky


helloween

Recommended Posts

Η εταιρεία ασφαλείας Kaspersky αναγνώρισε πως υπάρχει ένα κρίσιμο κενό ασφαλείας στη μηχανή antivirus που έχει αναπτύξει και πως ετοιμάζει άμεσα το patch για την επιδιόρθωσή του.

Το πρόβλημα που εντοπίστηκε επιτρέπει σε τρίτο πρόσωπο να ελέγξει το λογισμικό και να αποστείλει ένα ειδικά σχεδιασμένο CAB αρχείο το οποίο κρασάρει την antivirus εφαρμογή. Το γεγονός πως η επίθεση αυτή μπορεί να εκτελεστεί χωρίς την όποια επέμβαση του χρήστη συνέβαλε ώστε το κενό να χαρακτηριστεί "κρίσιμο".

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει τις προηγούμενες φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας και αναφέρει πως η κυκλοφορία του patch κυκλοφόρησε χθες (Τετάρτη 5 Οκτωβρίου) και είναι διαθέσιμο μέσω της καθιερωμένης υπηρεσίας update που η ίδια υποστηρίζει.

Προϊόντα τα οποία είναι ευάλωτα στην συγκεκριμένη απειλή περιλαμβάνουν τα Kaspersky Anti-Virus Personal, Pro 5.0, Anti-Virus 5.0 for Windows Workstations and Windows File Servers, και Personal Security Suite 1.1.

post-2709-1416072232,7084_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.