Jump to content



Sony Ericsson P990 με UIQ3


helloween

Recommended Posts

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα software UIQ3 παρουσίασε η Sony Ericsson. Πρόκειται για το P990, ενώ το UIQ3 αποτελεί μία ανοικτή πλατφόρμα software που διατέθηκε πρόσφατα στο κοινό και βασίζεται στο σύστημα Symbian OS.

Παράλληλα, η UIQ Technology διέθεσε στην αγορά την πρώτη έκδοση του Software Development Kit (SDK) για την τελευταία έκδοση της πλατφόρμας software της, UIQ 3, η οποία βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Symbian OS. Οι προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο μπορούν πλέον να ξεκινήσουν τη δημιουργία νέων, πρωτοποριακών εφαρμογών για το smartphone της επόμενης γενιάς.

Η πλατφόρμα UIQ 3, η οποία διατέθηκε πρόσφατα στο κοινό, είναι μια ανοικτή πλατφόρμα software βασισμένη στο λειτουργικό σύστημα Symbian OS, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να «στοχεύσουν» σε όλα τα κινητά τηλέφωνα διαφορετικών κατασκευαστών που την αξιοποιούν, χρησιμοποιώντας τον ίδιο κώδικα. Οι εφαρμογές θα προσαρμόζονται αυτόματα στο look and feel της συσκευής, από την οποία θα εκτελούνται χωρίς να απαιτείται σύνταξη επιπλέον κώδικα από τον προγραμματιστή. Οι ενημερώσεις (updates) και οι διορθώσεις των σφαλμάτων (bug fixes) θα είναι πανομοιότυπες για όλες τις πλατφόρμες, ενώ θα απαιτείται μία μόνο ενημέρωση κώδικα για όλες τις συσκευές που θα βασίζονται στην πλατφόρμα UIQ 3. Οι προγραμματιστές θα ωφεληθούν από τον συντομότερο χρόνο που θα απαιτείται για τη διάθεση του software στην αγορά, μια και ο κώδικας που θα γράφεται για την πλατφόρμα UIQ 3 θα είναι ο ίδιος για όλες τις συσκευές, εκτός αν χρησιμοποιούνται κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάποιας συσκευής.

Η πλατφόρμα UIQ3 επιτρέπει την προσθήκη επεκτάσεων και application programming interfaces (APIs) που έχουν δημιουργηθεί από τους κατασκευαστές των συσκευών, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να επωφεληθούν από εξειδικευμένα για κάθε συσκευή χαρακτηριστικά, προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές τους για συγκεκριμένα τηλέφωνα ώστε να βελτιώσουν την αλληλεπίδραση και να αξιοποιήσουν το σύνολο των δυνατοτήτων του τηλεφώνου.

Το Sony Ericsson P990 είναι το πρώτο smartphone που χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα software UIQ 3. Το P990 ακολουθεί την ίδια επιτυχημένη σχεδιαστική γραμμή των προηγούμενων μοντέλων της σειράς. Η ιδιότητά του αυτή καθώς και το λειτουργικό σύστημα Symbian OS v9.1 επιτρέπουν στους προγραμματιστές τη δημιουργία ισχυρών εφαρμογών με τις γλώσσες προγραμματισμού C++ ή Java, οι οποίες θα αξιοποιούν την οθόνη αφής της συσκευής και θα μπορούν να εκτελούνται με το κάλυμμα του πληκτρολογίου ανοιχτό ή κλειστό. Η πλατφόρμα UIQ 3 είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα software, η οποία προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για την επαναχρησιμοποίηση κώδικα κατά την ανάπτυξη εφαρμογών.

post-2709-1416072247,536_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ωραιο ειναι αλλα τα κουμπια με προβληματιζουν...

Βεβαια η οθομη λεει ειναι πιο μεγαλη (240*320) απο το P910 που εχει 208*320

αλλα δε ξερω μου φαινεται μικρη....

Τα κουμπισ μπορουν να βγουν?

Link to comment
Share on other sites

Απ'ότι φαίνεται και εδώ http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=gr&lc=el&ver=4000&template=pp1_loader&php=php1_10336&zone=pp&lm=pp1&pid=10336 το QWERTY είναι μόνιμο....

Πάντως για να το έχει το ελληνικό site πιστεύω τα Χριστούγεννα θα είναι εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.