Jump to content



SOS - Ολικο προβλημα


Ch3

Recommended Posts

Εχω εναν Intel Pentium 4 με 1 τσιπακι 512 RAM και Gigabyte μητρικη μοντελο 85655FX Ultra.

Πριν μερικες μερες ανοιξα ton υπολογιστη και το DVDRom εκανε εναν επαναλαμβανομενο ηχο σαν να προσπαθει να διαβασει και η οθονη δεν ειχε σημα χωρις ομως να κανει error beep στο boot. Αποσυνθεσα το DVD και συνεχισε να μην ανοιγει. Αφου το ξανασυνδεσα εκανε ενα κανονικο boot, εμεινε ανοιχτος μερικες ωρες αλλα αυτη ηταν η τελευταια φορα που λειτουργησε. Απο τοτε εχω αποσυνδεσει τα παντα και εχω αφησει RAM, CPU και μητρικη. Η οθονη συνεχιζει να μην εχει σημα, Ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη δουλευει κανονικα αλλα ο ανεμιστηρας της μητρικης (northbridge ?) δεν δουλευει και αναβοσβηνει το memory led. Δοκιμασα να αλλαξω το τσιπακι RAM με ενα αλλο που σιγουρα δουλευει, αλλα δεν αλλαξε τιποτα. Επεισης δοκιμασα αλλο τροβοδοτικο με το οποιο το memory led σταματησε να αναβοσβηνει αλλα συνεχιζει να μην κανει boot o υπολογιστης.

Υπαρχει καμια ιδεα για το τι αλλο μπορω να δοκιμασω, για να δω τι εχει χαλασει;

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Κάνε ένα clear cmos(bios) απο το αντίστοιχο jumperάκι για 10" ή βγάλε την μπαταριούλα για 5' ή άμα τον έχεις κλοκάρει τον επεξεργαστή κράτα πατημένο το insert κατα την εκκίνηση για να σου εμφανίσει ποστ.Το λαμπάκι του δίσκου μένει σταθερά αναμένο;Μπορεί να τα έπεξε και η vga...δοκίμασε το και πες μας.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.