Jump to content

Μετατροπη κασετας σε DVD

sakis_the_fraud

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα!

Στο σπιτι υπαρχει μια αναλογικη βιντεοκαμερα και γεννηθηκε η επιθυμια να μετατραπουν οι κασετες της σε DVD. Διστυχως η καμερα δεν εχει firewire ή DV κατι που θα εκανε το ολο εγχειρημα πιο ευκολο. Για εξοδο εχει 2 RCA, ενα κιτρινο και ενα ασπρο (αν δεν κανω λαθος).

Το θεμα ειναι, πως μπορω να περασω αναλογικο σημα στον υπολογιστη;

Περιμενω την βοηθεια σας καθοτι ασχετος με το θεμα. :p

Λογικα θα εχει αναλογικες εξοδους Κιτρινο για Video/Κοκκινο-Ασπρο για Hχο.

Το Κιτρινο το βαζεις στο Video-in της VGA (με S-Video βισμα)..και το Koκκινο/Ασπρο φευγει απο την καμερα και καταλήγει σε 2καναλο βισμα σαν αυτο των ακουστικων..το οποιο το βαζεις στο ΙΝ της καρτας ηχου.

Εχε τον νου σου οτι μια τετοια διαδικασια θελει αρκετουτσικα GB...μιας και το Video που θα παρεις ειναι AVI (ασυμπιεστο).

Χρησιμοποιησε το Pinacle για να παρεις το Avi..και μετα βλεπουμε.

banana

Το κίτρινο της κάμερας είναι το composite του βιντεο, ενώ το άσπρο του ήχου. Πράγμα που σημαίνει οτι με την κάμερα αυτή θα συλλάβεις (:p) μέτρια ποιότητα βίντεο και μονοφωνικό ήχο.

Τί κασέτες παίρνει, hi8?

Εαν η vga σου υποστηρίζει video in, θα έχει ενα καλώδιο στη συσκευασία του στύλ s-video + copmposite in + out (2 ζεύγη). Συνδέεις λοιπόν το κίτρινο στο in της vga και το άσπρο στο line in της κάρτας ήχου (θα χρειαστείς ανταπτοράκι rca > jack).

Αν κάποιος φίλος σου έχει μια συσκευή αναλογικού capture (π.χ. pinnacle dazzle) δανείσου την, μιας και κάνει τη δουλειά σου ευκολότερα και καλύτερα.

Από κει και πέρα υπάρχει μια πληθώρα προγραμμάτων για εγγραφή στο pc, μέχρι και με τον media player classic γινεται...

Τί κασέτες παίρνει, hi8?

ναι.

Εαν η vga σου υποστηρίζει video in, θα έχει ενα καλώδιο στη συσκευασία του στύλ s-video + copmposite in + out (2 ζεύγη). Συνδέεις λοιπόν το κίτρινο στο in της vga και το άσπρο στο line in της κάρτας ήχου (θα χρειαστείς ανταπτοράκι rca > jack).

Η καρτα υποστιριζει video in; (SAPPHIRE HD 3870) Παντως εχει αυτα μεσα

[ATTACH]4826[/ATTACH]

Αν καταλαβα καλα, αυτο το κιτρινο ειναι μετατροπεας απο RCA σε Svideo, αρα χρειαζομαι και ενα RCA σε jack για τον ηχο.

Αν κάποιος φίλος σου έχει μια συσκευή αναλογικού capture (π.χ. pinnacle dazzle) δανείσου την, μιας και κάνει τη δουλειά σου ευκολότερα και καλύτερα.

ποσο περιπου κοστιζει μια τετοια καρτα;

Εχε τον νου σου οτι μια τετοια διαδικασια θελει αρκετουτσικα GB...μιας και το Video που θα παρεις ειναι AVI (ασυμπιεστο)

258,46GB ειναι αρκετα αφεντικο; :p

Χρησιμοποιησε το Pinacle για να παρεις το Avi..και μετα βλεπουμε.

Pinnacle what?

post-543-1414343243,9627_thumb.jpg

Αν καταλαβα καλα, αυτο το κιτρινο ειναι μετατροπεας απο RCA σε Svideo, αρα χρειαζομαι και ενα RCA σε jack για τον ηχο.

Και ενα RCA σε RCA για να συνδεσεις καμερα με to RCA του μετατροπεα.

258,46GB ειναι αρκετα αφεντικο; :p

Aναλογα ποσες κασετες εχεις...:D:D:D

Pinnacle what?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702438

+

http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/us/Products/Consumer+Products/Home+Video/Studio+Family/

Το pinnacle δεν ''βλέπει'' άλλες κάρτες εκτός από αυτές τις ίδιας εταιρίας (κάρτα video avdv deluxe κλπ)

Μπορείς να κάνεις δουλειά με καμιά κάρτα TV που έχει video in...η κάτι τετοιο

Δες εδώ έχει αρκετά

Το pinnacle δεν ''βλέπει'' άλλες κάρτες εκτός από αυτές τις ίδιας εταιρίας (κάρτα video avdv deluxe κλπ)

Με καμιά κάρτα TV που έχει video in...η κάτι τετοιο

Δες εδώ έχει αρκετά

Εγω πάντως με 6600 απλη + Pinnacle 11 είχα κάνει VHS -->Αvi χωρίς πρόβλημα.

Edit..-->http://www.outofspecs.gr/forum/showpost.php?p=29033&postcount=9

Εγω πάντως με 6600 απλη + Pinnacle 11 είχα κάνει VHS -->Αvi χωρίς πρόβλημα.

Σωπα ρα.. όταν προσπάθησα δεν είχα καταφέρει να δει την 8800:p

(Ισως επειδή είχα την κάρτα video της pinnacle στο pc)

Η 6600 ειχε VIVO?

Σακη λογικά θα την δει τη κάρτα σου αφού είδε την 6600 του Γιώργου.

Βαλε και ενα ανταπτορα απο rca σε jack και πες μας.

Σωπα ρα.. όταν προσπάθησα δεν είχα καταφέρει να δει την 8800:p

(Ισως επειδή είχα την κάρτα video στο pc)

Η 6600 ειχε VIVO?

Σακη λογικά θα την δει τη κάρτα σου αφού είδε την 6600 του Γιώργου.

Βαλε και ενα ανταπτορα απο rca σε jack και πες μας.

Οπα Χρηστο δικιο...λαθος μου δεν ηταν η 6600 αλλα μια καρτα ΤV της Leadtek..:) (παει καιρος παππους και εγινα και ξεχναω);p

Σακη αν θέλςι έχω μια κάρτα τηλεόρασης να σου δώσω να δοκιμάσεις .Δεν έχει τηλεχειριστήριο αλλα δεν νομίζω να σε πειράζει.

Αν δουλέψει σωστά ίσως φιλοτιμιθώ και γω να φτιάξω κάτι δικές μου καέτες.............

Αν κρίνω από το λινκ και τα καλώδια της συσκευασίας η κάρτα σου Σάκη δεν φαίνεται να έχει video in...περίεργο μου φαίνεται πάντως. Επειδή λοιπόν ώρες ώρες στην Sapphire μπορεί να είναι υπερτσίπηδες κανε ενα γρήγορο τεστ. Άνοιξε εναν vlc ή mp classic > open (capture) device και δες αν υπάρχει το Ati AVIVO στη λίστα, ή αν υπάρχει το Τ200 AVstream driver στις συσκευές του pc.

Το καλώδιο vivo που είχε η δικιά μου 2900ΧΤ είναι το μαύρο της φωτό.

Ρώτα μην έχει κανένας τέτοιο εκεί πάνω για να δοκιμάσεις αν γίνεται με την 3870, για να μην μπαίνεις σε περιττά έξοδα.

Αλλιώς, η ψήφος μου πάει στο Dazzle 101, εκτός κι αν και θες κάρτα tv όπως προτείνει ο xrist (πολύ φτήνυναν αυτά...100 ευρώ το dvc90 νομίζω προ τριετίας...)

post-128-1414343244,0224_thumb.jpg

Μπορείς να κάνεις δουλειά με καμιά κάρτα TV που έχει video in...η κάτι τετοιο

Δες εδώ έχει αρκετά

τελικα παω για καρτα τηλεορασης.

AVerTV Super 007 και ASUS P7131 απο οτι διαβασα παρουσιαζουν προβληματα, οποτε παω για την GIGABYTE GT-P6000 στα 29.99 €-προσοχη! ΚΑΤΩ απο 30 ευρω! - :p

εαν εχει δοκιμαστει καποια αλλη απο καποιον ας μας πει εντυπωσεις...

τελικα παω για καρτα τηλεορασης.

AVerTV Super 007 και ASUS P7131 απο οτι διαβασα παρουσιαζουν προβληματα, οποτε παω για την GIGABYTE GT-P6000 στα 29.99 €-προσοχη! ΚΑΤΩ απο 30 ευρω! - :p

εαν εχει δοκιμαστει καποια αλλη απο καποιον ας μας πει εντυπωσεις...

Εχει την GT-P6000 o ξαδερφος..οκ ειναι.

Αν κρίνω από το λινκ και τα καλώδια της συσκευασίας η κάρτα σου Σάκη δεν φαίνεται να έχει video in...περίεργο μου φαίνεται πάντως. Επειδή λοιπόν ώρες ώρες στην Sapphire μπορεί να είναι υπερτσίπηδες κανε ενα γρήγορο τεστ. Άνοιξε εναν vlc ή mp classic > open (capture) device και δες αν υπάρχει το Ati AVIVO στη λίστα, ή αν υπάρχει το Τ200 AVstream driver στις συσκευές του pc.

Το καλώδιο vivo που είχε η δικιά μου 2900ΧΤ είναι το μαύρο της φωτό.

Ρώτα μην έχει κανένας τέτοιο εκεί πάνω για να δοκιμάσεις αν γίνεται με την 3870, για να μην μπαίνεις σε περιττά έξοδα.

Ναι ρε Σακη με το πάνω καλώδιο αν η κάρτα σου είναι VIVO πρέπει να γινεται η δουλειά.

Σακη αν θέλεις να σου βγει τσαμπα και με καλυτερη ποιότητα σου δανείζω την digital8 κάμερά μου και τις περνάς με firewire. ΒΤW 13γιγα για καθε ώρα χρειάζεται το ασυμπιεστο...

8mm ταινια πως την περνας σε DVD ομως ξερει κανεις? Και οχι με projection σε τοιχο...

Ειπα να κανω και εγω τις ταινιες μου digital :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.