Jump to content



400άρες μνήμες σε Pentium 4 fsb 533!


dimpar

Recommended Posts

Ρε μάγκες έχω μια απορία. Έχω έναν pentium 4 με fsb στα 533MHz. Αν βάλω μνήμες στα 400Mhz θα δουλεύουν στα 400 ή στα 333;;;;; Αν δουλεύουν στα 333 για να τις ανεβάσω πρέπει να αλλάξω το fsb του επεξεργαστη; Και αν ναι πόσο περιπου μπορεί να ανέβει;;;;;

Ο επεξεργαστής μου είναι pentium 4 στα 2.4 με πυρήνα northwood. Δώστε λεπτομέρειες γιατί δεν έχω ασχοληθεί με o/c και θα ήθελα να γνωρίζω λιγα πράγματα! Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν διάβασε τους σχετικούς οδηγούς του thelab...

Οι μνήμες θα παίζουν κανονικά, αλλά στα 333, εκτός αν έχεις επιλογή από το bios να τις τρέχεις παραπάνω.

Μετά ανεβάζοντας το fsb, εννοείται ότι ανεβαίνουν και οι μνήμες, ανάλογα βεβαια με το διαιρέτη.

Πες και τι μητρική έχεις. Μερικούς τέτοιους νορθ που έχω δει πάνε περίπου μέχρι 2800-2900, αλλά αυτό δε λέει κάτι. Μπορεί ο δικός σου να πηγαίνει παραπάνω. Θέλεις βέβαια και ανάλογη ψύξη.

Ρίξε ένα διαβασματάκι πρώτα και μετά τα λέμε.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά πριν λίγο διάβασα... και ψιλοβρήκα την απάντηση. Το ουσιαστικό μου ερώτημα ήταν αν έχω όφελος με μνήμες στα 400 ενώ το fsb μου είναι στα 533. Από ότι κατάλαβα λοιπόν δεν υπάρχει όφελος αν δε γαργαλήσεις. Με δεδομένο ότι έχω τον παραπάνω επεξεργαστή, μ/β την asus p4p800 se και δεν έχω μνήμες τι μπορώ να κάνω για να δουλέψω τις μνήμες ψηλότερα;;;;; Από όσο κατάλαβα ο ένας τρόπος είναι να ανεβάσω το fsb του επεξεργαστή. Δε θέλω να overclockαρω όμως στα όρια το μπρίκι μου... Παρόλαυτα θα ήθελα να το pushάρω λιγάκι... Από ψύξη έχω τη hyper 48 της coolermaster. Εννοείτε ότι δε θέλω να αλλάξω ψύξη. Παίζω γύρω στους 40 σε idle σε κανονικές συνθήκες. Έχεις να προτείνεις κάτι από ρυθμήσεις ώστε να το σπρώξουμε λίγο;;; Και κάτι από μνήμες αν γίνεται;;;;; Όχι σε τσιπάκια αλλά σε κατασκευαστή! Στα 3200 (150 ευρώ) που να μη θέλουν πολλά ρεύματα για να παίξουν καλά. Νομίζω μέχρι 2.8V πάει η μητρική μου... Τι καλός που είσαι!!!!!

Link to comment
Share on other sites

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=127

εδω θα βρεις την ακρη σιγουρα!!οσο για μνημες,συνηθως οσες αντεχουν το παραπανω ρευμα ειναι και οι πιο φιλοξενες στο overclocking!παρε corsair η geil...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.