Jump to content



Recommended Posts

Eδώ και καιρό ψάχνoμαι σχετικά με το overclocking.

Aύξηση fsb->push-άρισμα μνημών->αύξηση συχν CPU->αύξηση επιδόσεων...

Οι μνήμες μπορούν:

-να φτάνουν χαμηλά με σφικτά timings π.χ. UTT

-να φτάνουν ψηλά με χαλαρά timings π.χ. TCCD

-ή να μην επηρρεάζονται με την βοήθεια διαιρέτη μνήμες (μνήμες ''ό,τι νά'ναι'' π.χ. Kingston)

Aυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποιος τύπος μήμης συμφέρει; Αξίζει να πληρώσει κανείς ακριβά τις μνήμες, αυξάνοντας πολλύ το fsb ή μειώνοντας τα timings ή οι επιδόσεις αυξάνονται ελάχιστα και θα μπορούσε κανείς να πετύχει παρόμοιο αποτέλεσμα με χρήση διαιρέτη και φθηνές μνήμες;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι μνημες ειναι οντως απο τις ποιο δυσκολες επιλογες οταν μιλαμε για overclock. Παντως αν μιλαμε για καταστασεις με ψυξη αερα ή νερου τοτε η καλυτερη επιλογη ειναι BH5/UTT μια και φτανουν 250Mhz (DDR 500) με 2-2-2-5 χρονισμους. Βεβαια απο οτι εχει αποδειχτει και σε δοκιμες ακομα και με διαιρετη οι συγκεκριμενες μνημες ειναι ποιο γρηγορες απο τις TCCD 1:1 στην ιδια συχνοτητα επεξεργαστη. Ολα αυτα φυσικα για μεχρι 2χ512ΜΒ γιατι για 2χ1Gb τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα μια και εκει ξεχναμε τα πολυ σφικτα timings και η κατασταση μπλεκει ποιο πολυ.

Link to comment
Share on other sites

εξαρτάται και απο τον επεξεργαστή που έχεις!η τεχνολογία αναμεσα στους δύο ειναι εντελώς διαφορετική και κατα συνέπεια και οι μνήμες που τους χρησιμευουν!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από geoal [25-12-2005 10:47]

Οι μνημες ειναι οντως απο τις ποιο δυσκολες επιλογες οταν μιλαμε για overclock. Παντως αν μιλαμε για καταστασεις με ψυξη αερα ή νερου τοτε η καλυτερη επιλογη ειναι BH5/UTT μια και φτανουν 250Mhz (DDR 500) με 2-2-2-5 χρονισμους. Βεβαια απο οτι εχει αποδειχτει και σε δοκιμες ακομα και με διαιρετη οι συγκεκριμενες μνημες ειναι ποιο γρηγορες απο τις TCCD 1:1 στην ιδια συχνοτητα επεξεργαστη. Ολα αυτα φυσικα για μεχρι 2χ512ΜΒ

Συμφωνω απολυτα.BH5 και BH6 δυσκολα θα σε κρεμασουν ακομα και πολυ χαμλους χρονισμους.Αντεχουν και αρκετο ρευμα.Οσο για το αν αξιζει κατα τη γνωμη μου ναι...Οι μνημες ειναι βασικο κομματι στο ο/c.;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.